Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jkra Ano, v některých případech čekají, až dorostou děti. V některých případech se nedohodli dědici. Ale těch opuštěných nemovitostí bych tu pár napočítala. Lidi přijedou dvakrát za rok posekat, vyvětrat…
@jkra píše:
No, třeba čekají, až dorostou děti. To přeci je úplně v pohodě. Ty, jakmile něco zdedis, hned to prodáš či pronajmes?
Normální člověk nemovitost pronajmout chce, i kdyby ji neměl na hypotéku, tak kdo má zájem platit u bytu fond oprav nebo zálohy za energie, i když ty se na konci roku vrátí? I tohle je pro řadu lidí velký náklad, který chce eliminovat. Většina lidí, co znám, se naopak snaží a chce co nejrychleji pronajmout.
@jkra Ale já to nehodnotím, já to jenom konstatuji, že prostě není pravda, že ty nemovitosti nejsou. A staví se další. U nás v obci je pár neobydlených nemovitostí, ale už se tady postavilo za posledních deset let poměrně dost nových baráků. Mimochodem ti, co tu postavili ty nové nemovitosti, by o ty staré stejně nestáli. Mají to eňo, ňuno. Krásný. Baráky jak hrady.
Bydlení ale není nedostupné všude, je nedostupné ve velkých městech, v Praze a v Brně, jenže lidi mají pocit, že když mají průměrný plat, tak mají právo bydlet v těchto městech, ale tak to dnes už nefunguje. A i lidé narozeni v Praze se budou muset odstěhovat jinam, pokud budou chtít vlastní bydlení. Proč by měl někdo mít nárok na bydlení v Praze pouze kvůli tomu, že se tam narodil?
@Josefuna A taky každý ne. Známá má byteček a domeček. Pronajmout nechce, protože by jí to tam prý mohli zničit, což má asi pravdu. Byteček má jako zálohu, až bude starší a nebude zvládat třeba dojíždět.
A proč by pronajímala a nechala si huntovat majetek, když peníze nepotřebuje. Já to chápu.
@eva valoi píše:
@jkra Ale já to nehodnotím, já to jenom konstatuji, že prostě není pravda, že ty nemovitosti nejsou. A staví se další. U nás v obci je pár neobydlených nemovitostí, ale už se tady postavilo za posledních deset let poměrně dost nových baráků. Mimochodem ti, co tu postavili ty nové nemovitosti, by o ty staré stejně nestáli. Mají to eňo, ňuno. Krásný. Baráky jak hrady.
Tak ale přece nemůžeš nutit někoho, aby si koupil starý dům k rekonstrukci jen kvůli tomu, že ve vaší obci je nějaká neobydlená. Ale i k tomu dojde, že se budou opravovat nebo bourat staré, protože pozemků je nedostatek, takže lidi už nebudou moct stavět na zelené louce, museli by už hodně daleko od města.
@eva valoi píše:
@Josefuna A taky každý ne. Známá má byteček a domeček. Pronajmout nechce, protože by jí to tam prý mohli zničit, což má asi pravdu. Byteček má jako zálohu, až bude starší a nebude zvládat třeba dojíždět.
A proč by pronajímala a nechala si huntovat majetek, když peníze nepotřebuje. Já to chápu.
Každý potřebuje peníze, to je takové klišé, že nepotřebuje. Ono i kdyby z toho měla za rok 50 000 Kč, tak má na dovolenou.
@Josefuna píše:
Každý potřebuje peníze, to je takové klišé, že nepotřebuje. Ono i kdyby z toho měla za rok 50 000 Kč, tak má na dovolenou.
No, já byla rozhodnutá nepronajimat. a pak mě ukecal kamarád. ale extra by mě to nezatizilo.
@Josefuna Nenutím nikoho. Jen zase jen píšu o tom, co prostě vidím.
Nakonec jsem přeci psala, že ty nemovitosti na prodej v tuto chvíli ani nejsou…
Nicméně si myslím, že by lidi měli pomýšlet i na to, jak to tady úplně nevyplundrovat třeba.
Protože sice tady vyrostlo za posledních deset let několik nemovitostí, ale na úkor zemědělské půdy.. A přitom tady jsou ty neobydlené. Jistě, vyvlastnit je nikdo nemůže, o tom žádná.
@eva valoi píše:
@Bábrdl Promiň, ale ty neumíš asi číst, kdo co píše. O Stropnickém jsem já nepsala, reagovala jsem na příspěvek, jestli sis nevšimla. Já vůbec nevím, kde bydlí, s kým bydlí. Mě to nezajímá. Jestli se do mě máš potřebu navážet, tak aspoň pořádně čti.
A jo, máme pět dětí a udělali a děláme maximum proto, aby z nich byli spokojení a slušní lidé. A vychováváme je ke zodpovědnosti a v duchu našich tradičních hodnot. Jsem na to hrdá, tak mi to nekaž, Bábrdl.
Tys napsala: "No tak vidíš, ale má svoji nemovitost mladý pan Stropnický. A víš, kolik znám takových lidí, co právě nikdy nepracovali a ohrnují nad těmi, co pracují a nemají na to nos?
A já reagovala na to.
Ale když ti napíšu, že úplně stejně se může otírat někdo o tvoje děti, že mají nemovitost a aon ne, tak se rozčiluješ.
Já se o ně otírat nechci, JENOM TI UKAZUJU, JAK STRAŠNĚ NEPŘÍJEMNÉ JE TO, CO DĚLÁŠ JINÝM.
@jkra píše:
No, já byla rozhodnutá nepronajimat. a pak mě ukecal kamarád. ale extra by mě to nezatizilo.
Já v době covidu nemohla sehnat nájemníky do bytu v Praze, platila jsem tedy vše a když se potom na tu částku podíváš, tak je neekonomické to nechat ležet ladem. I kdyby to mělo být za rok jen těch 50 tisíc Kč. On ten byt, pokud v něm nikdo nebydlí, také zastarává.
@jkra píše:
Mě to o prázdných nemovitostech přijde jak bublina.
Já jsem tím myslela, že na nejsou prázdné nemovistosti ve Praze a dalěích městech. Na vesnici sem tam něco je. Ale tam zase málokdo chce bydlet. Obvykle fungují jako chalupy, i když třeba jen na pár týdnů přes léto. Pořád lepší pro místní, než když je koupí spekulant a nastěhuje tam Romy z města.
@Josefuna píše:
Já v době covidu nemohla sehnat nájemníky do bytu v Praze, platila jsem tedy vše a když se potom na tu částku podíváš, tak je neekonomické to nechat ležet ladem. I kdyby to mělo být za rok jen těch 50 tisíc Kč. On ten byt, pokud v něm nikdo nebydlí, také zastarává.
No, někdy převáží už ten pocit, že nechceš starosti. Člověk pak ozeli i peníze. Jen si myslím, že to je právo, mít to prázdné.
@Josefuna píše:
Pokud máš fakt nějaký nemovitosti a není to zase taková ta hra jakože jsi bohatá úřednice z Bruselu, tak doporučuju pouvažovat o správcovské firmě.
Já to nejdřív taky odmítala, že všechno zvládnu sama, ale teď vidím ty výhody. Furt lepší, než mít půl roku prázdný byt.
@jkra píše:
No, někdy převáží už ten pocit, že nechceš starosti. Člověk pak ozeli i peníze. Jen si myslím, že to je právo, mít to prázdné.
POkud to máš v Praze, doporučuju správcovskou firmu. Peníze jsou pochopitelně ponížené o jejich odměnu, ale je to absolutně bez starostí. Všechno řeší oni, protože oni jsou ten, kdo si od tebe pronajímá.