Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@AstraG píše:
Tak asi bude syn v předškolní třídě, záleží na tom? Do školy nepůjde. Někdy ty otázky, které tu padají, mi přijdou jako by ty ženský neuměly používat mozek.
pozor na to
já jsem něco takového napsala do diskuse "kam odkládáte kulmu? " a admin mi napsal, že smazal můj urážlivý příspěvek ![]()
takže jakkoli hloupá diskuse je prý dobrá ![]()
Dcera je narozena 30.10. 2013, letos jde v zari do predskolaku a do skoly v zari 2020 ![]()
My mame syna narozeneho v zari 2012 v predskolacich uz druhy rok. Ten prvni tam byl trosku chudak, kdyz tam byl pro zmenu druhy nejmladsi, presel tam z prvni tridy rovnou a pouze s jednim spoluzakem, ale puvodne jsme mysleli, ze pujde do skoly v necelych 6. Prvni rok pro nas neplatila zadna dochazka, ale zase ho nechteli na nektere aktivity, treba skolu v prirode.
Syn je 24.5.2014 predskolak bude příští rok. Letos jsme byli na vysetreni laterality, kde mimo jine psycholožka napsala, ze doporučuje zařazení a práci jak s predskolakem.
S ucitelkama jsme se domluvili, ze ho budou brat jako predskolaka ale veden jako predskolak oficiálně neni. To bude az pristi rok (o rok driv bych ho určitě nedala) omlouvat neomlouvam, jenom obedy.
Ze zakona je dítě predskolak, ktere v daném skolnim roce oslaví 6let, jedno jestli v zari nebo v srpnu a samozřejmě odkladove deti.
Stejne tak syn neabsolvuje akce pro predskolaky mimo areal skolky. Máme smisene třídy.
Budete nejspíš zarazeni do třídy predskolaku ale oficiálně predskolak nebude, omlouvat nemusíte. A to ani kdybyste opravdu do te skoly chtěli syna o rok driv dat.
Myslim ze je to zase fajn ze bude dva roky veden jako predskolak.
Náš syn je prosinec 2014 a letos je první rok ve školce, příští rok předškolák určitě nebude. To až další rok (od září 2020) a do školy půjde v září 2021 v 6 letech a třičtvrtě. Pokud ti jde o omlouvání, tak je to ale stejně jedno. Můžeš si ji nechávat doma, jak chceš, jen ji budeš muset omlouvat jiným způsobem než dítě, který předškolák není.
ten co nechápe, proč to někdo řeší, by si měl sesednout z vedení:
ad. jedna ze zákona povinná docházka tj. omlouvání a
ad. dvě se neplatí školkovné a
ad. tři následující rok se neuplatní sleva na dani
Holky prosím poraďte. Synovi bude v srpnu 5 let, ale už teď vím, ze až mu bude další rok na konci srpna 6, chci odložit nástup do školy o rok. Bude tedy teď od září veden jako predskolak, když nahlasim, ze půjde do školy až v 7 letech, nebo bude predskolak až ten další rok? A muže eventuálně byt predskolakem 2 roky? Doufám ze je to srozumitelné
jinak když je dítě predskolak, jakým způsobem se musí omlouvat ze skolkove docházky? Dítě jezdí jednou měsíčně na par dni pryč k babicce, zatím tedy pouze omluvím ze do školky nepřijde, ale jak řešíte omluvenky u predskolaka? Díky
@zudina předskolak bude teď, když bude mít 5. Takze tento rok nebudete platit skolkovne. Další rok, kdy bude mít odklad, tak skolkovne už platit budete.
@zudina a jinak omluvenky asi záleží na řediteli.. U nás se to nehrotilo a žádné omluvenky od lékařů nebo tak něco nebylo potřeba.
@LaEllaX píše:
@zudina a jinak omluvenky asi záleží na řediteli.. U nás se to nehrotilo a žádné omluvenky od lékařů nebo tak něco nebylo potřeba.
Omluvenky od lékaře nemusí bejt ani ve skole.
@zudina u nas je sešit a tam napíšeš datum a třeba lékař, nemoc, rodinné důvody.. Prostě jen kdyby přišla kontrola ať má skolka něco v ruce.
Ahoj, omlouvám se, že se vložím s dotazem. Mám dceru narozenou na konci října. Teď ji je tedy teprve 3,5 roku, ale ráda bych věděla, kdy ona bude jako předškolák? Bude to ve školním roce, kdy ji bude 6? (tzn v září ji bude ještě 5, pak v říjnu 6) nebo až v dalším roce kdy v září bude mít 6 (a 7 v říjnu?). Moc vám děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se, že se vložím s dotazem. Mám dceru narozenou na konci října. Teď ji je tedy teprve 3,5 roku, ale ráda bych věděla, kdy ona bude jako předškolák? Bude to ve školním roce, kdy ji bude 6? (tzn v září ji bude ještě 5, pak v říjnu 6) nebo až v dalším roce kdy v září bude mít 6 (a 7 v říjnu?). Moc vám děkuji
Mam syna narozeneho v zari a predskolak byl ve skolnim roce kdy dovrsil 6. Do skoly sel kdyz mu jeste bylo 6 ale za par dni dovrsil 7.
@Anonymní píše:
Platí ta druhá varianta.
Naše předčasně zaškolené dítě šlo do školy v pěti a za měsíc mělo šest - předškolákem se nebylo nikdy. ![]()
@SAJ píše:
Platí ta druhá varianta.Naše předčasně zaškolené dítě šlo do školy v pěti a za měsíc mělo šest - předškolákem se nebylo nikdy.
První varianta, jinak by šla do školy ve skoro osmi letech.
@Havlova píše:
První varianta, jinak by šla do školy ve skoro osmi letech.
Nikoli.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.