Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nebude. Syn je 1.9. A také nebude veden jako předškolák
je to do 31.8. včetně
@dana.dv synovi bude 2. září 5 let(to snad ani není možný
) a předškolák nebude, musel by se narodit do 31.8.
Přesně tak nebude předškolak ,to by musel dostat doporučení že může jít do školy v necelých 6 letech ,na mě to třeba zkoušeli a to je dcera prosincová ,ale zatrhla jsem to,má čas ikdyz by to zvládla .
@dana.dv píše:
Dceři bude 5 let v listopadu 2019. Bude již od září vedená jako předškolák s povinnou docházkou? Nebo až od září 2020, jelikož půjde do školy až v 6letech a 9měs? Díky za ujasněni.
Ne, předškoláci budou příští školní rok děti narozené září 2013 až srpen 2014.
Mne ve skolce tvrdi, ze predskolaci budou vsechny deti narozene do 31.12.2014, to me dost zmatlo.
@dana.dv píše:
Mne ve skolce tvrdi, ze predskolaci budou vsechny deti narozene do 31.12.2014, to me dost zmatlo.
Tak asi bude syn v předškolní třídě, záleží na tom? Do školy nepůjde. Někdy ty otázky, které tu padají, mi přijdou jako by ty ženský neuměly používat mozek.
@dana.dv píše:
u nás to tak je, v předškolácích jsou děti, kterým bude 5 i až koncem prosince
@AstraG píše:
Tak asi bude syn v předškolní třídě, záleží na tom? Do školy nepůjde. Někdy ty otázky, které tu padají, mi přijdou jako by ty ženský neuměly používat mozek.
Mozek mam, dokonce i dve VS. Proto nad tim uvazuju. Dcera je ve vekove smisene tride. Jde mi o povinnou predskolni dochazku a povinne omlouvani absence. Jelikoz budu doma s mimcem, tak bych ji nemusela davat kazdy den. Jezdily bychom po vyletech apod.
já si nechávala doma i předškoláka, jen jsem pak napsala omluvenku
@dana.dv píše:
Ale tak to je, co vás zmátlo?
Dcera je taky listopadová(ale o rok starší než tvoje) a neni předškolačka. Dítě musí mít narozeniny do 31.8.
@Luboš P píše:
Ale tak to je, co vás zmátlo?
Někdo tvrdí do 31.8., jiný do 31.12. Tak se chci dobrat finální verze…
Zákon č. 561/2004 Sb. (Školský zákon) povinnou předškolní docházku definuje v § 34a, ale nedefinuje, kdo ji musí absolvovat. Z logiky věci vyplývá, že to jsou děti o rok mladší než „školáci“ a ti jsou podle § 36
(3) Povinná školní docházka začíná počátkem školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne šestého roku věku, Školní rok i pro mateřské školky začíná podle zákona 1.září. Tedy předškolák je ten kdo nejpozději 31.8. dosáhne pěti let. Kdyby to bylo do 31.12. Tak by „absolvent“ předškolního vzdělání (narozený mezi 1.9. a 31.12.) nemusel do školy a mohl by být rok doma.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.