Kdy se stane dítě narozené na podzim předškolákem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3821
12.3.22 20:48
@Alušáček píše:
Nikdo tě nebude nutit dát dítě do školy, v pedagogické poradně ti doporučení o odkladu napíšou pokud si na tom budeš trvat. Ale třeba já už z principu bych si nic nevynucovala, ale chtěla bych znát objektivní názor odborníka. Moje pribuzna v poradně pracuje, tyto posudky dělá a říkala, že letní deti ten odklad často potřebuji, že jim chybí nějaký ten měsíc k dobru. Naopak velmi výjimečně prý potřebuje odklad dite narozené březen a dříve..

Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
13.3.22 08:49
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se, že se vložím s dotazem. Mám dceru narozenou na konci října. Teď ji je tedy teprve 3,5 roku, ale ráda bych věděla, kdy ona bude jako předškolák? Bude to ve školním roce, kdy ji bude 6? (tzn v září ji bude ještě 5, pak v říjnu 6) nebo až v dalším roce kdy v září bude mít 6 (a 7 v říjnu?). Moc vám děkuji
Předškolák bude ve školním roce, kdy jí bude v říjnu 6. Ten další rok půjde do školy.
@SAJ píše:
Platí ta druhá varianta.Naše předčasně zaškolené dítě šlo do školy v pěti a za měsíc mělo šest - předškolákem se nebylo nikdy. :mrgreen:

To je nesmysl, platí první varianta. I tvoje dítě by bylo předškolák ve školním roce, kdy mu bylo 6, ale šlo do školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
13.3.22 18:48
@Fazulina píše:
To je nesmysl, platí první varianta. I tvoje dítě by bylo předškolák ve školním roce, kdy mu bylo 6, ale šlo do školy…

Dočti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin