Představa dárku k 18. narozeninám

3576
9.7.11 16:06

Představa dárku k 18. narozeninám

Vetsina z nas tady ma jeste male deti, ale urcite mame nejakou tu predstavu, co tak asi jim pripravime za darek k 18.tinam. Prvni auto, nejake usporene penize ze stavebka, byt po babicce :nevim: Nebo se takovehle dary odkladaji ke svatbe? Myslite uz takhle dopredu nebo budete resit az to bude aktualni? Nebo chcete, at se o sebe postaraji samy? Diky za nazory a peknou sobotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
9.7.11 16:10

K 18.tinám by měl mít syn našetřeno kolem 150 tis,jestli si je zaslouží,to se teprve uvidí,spoření je napsáno na mě.Dědit nemá co,tak budto dostane na řidičák a auto,popřípadě co si sám vybere.Já jsem na 18 dostala prstýnek :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12966
9.7.11 16:15

To asi záleží na movitosti rodiny. Já dostala internet(kdyby nebylo mě, tak by ho naši nekupovali). Někteří spolužáci dostali velmi levné auto, něktěré holky šperk.
Jedna spolužačka s velmi movitými rodiči dostala nové auto. Ale pro ně to bylo finančně jako když někdo jiný koupí dítěi levnou ojetinu.
Byt k 18. narozeninám nedostal nikdo.
My hodlámě dětem odkládat nějakou částku. Závislá bude na našich výdajích a množství dětí. Na co to bude stačit, to se uvidí, ale nedostanou to k 18. narozenám. Dostanou ji, až ji budou potřebovat na bydlení nebo na studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
9.7.11 16:17
Katka86 píše:
K 18.tinám by měl mít syn našetřeno kolem 150 tis,jestli si je zaslouží,to se teprve uvidí,spoření je napsáno na mě.Dědit nemá co,tak budto dostane na řidičák a auto,popřípadě co si sám vybere.Já jsem na 18 dostala prstýnek :zed: :zed:

A co ti proboha na prstýnku vadí? 8-o Vždy to byl běžný dárek k narozeninám. Já to tedy zatím neřeším, ale máme pro dceru spoření, tak dostane určitě PRSTÝNEK a peníze na to, co si zrovna bude přát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.7.11 16:20
monikalysa píše:
Katka86 píše:
K 18.tinám by měl mít syn našetřeno kolem 150 tis,jestli si je zaslouží,to se teprve uvidí,spoření je napsáno na mě.Dědit nemá co,tak budto dostane na řidičák a auto,popřípadě co si sám vybere.Já jsem na 18 dostala prstýnek :zed: :zed:
A co ti proboha na prstýnku vadí? 8-o Vždy to byl běžný dárek k narozeninám. Já to tedy zatím neřeším, ale máme pro dceru spoření, tak dostane určitě PRSTÝNEK a peníze na to, co si zrovna bude přát.

Prstýnek je mi na hovno,když celá třída dělala řidičák krom mě.Sourozenci dostali hotovost a já prd.TO mi vadí.Prstýnek stejně nenosím.Nelíbí se mi.A je rozdíl dostat prstýnek a prachy,než JEN prstýnek za pár korun.

Příspěvek upraven 09.07.11 v 16:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.7.11 16:21

Já chci aby moje děti dostaly něco,co jim přijde vhod,než nějakou kravinu,která stejně skončí někde na dně v šuplíku,nebo někde v zastavárně :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
9.7.11 16:24
Katka86 píše:
Já chci aby moje děti dostaly něco,co jim přijde vhod,než nějakou kravinu,která stejně skončí někde na dně v šuplíku,nebo někde v zastavárně :-?

Ja treba nedostala ani ten prstynek, takze jsi porad na tom lip nez ja :hug: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
9.7.11 16:25
Katka86 píše:
monikalysa píše:
Katka86 píše:
A co ti proboha na prstýnku vadí? 8-o Vždy to byl běžný dárek k narozeninám. Já to tedy zatím neřeším, ale máme pro dceru spoření, tak dostane určitě PRSTÝNEK a peníze na to, co si zrovna bude přát.

Prstýnek je mi na hovno,když celá třída dělala řidičák krom mě.Sourozenci dostali hotovost a já prd.TO mi vadí.Prstýnek stejně nenosím.Nelíbí se mi.A je rozdíl dostat prstýnek a prachy,než JEN prstýnek za pár korun.

já taky dostala prstýnek a byla jsem spokojená, na řidičák sem si ušetřila z brigád při škole :nevim:
asi záleží jak je kdo vychovanej. Bratr je mladší a dostal ojetý auto, ale že bych mu to někdy záviděla a nadávala, že já dostala jenom prstýnek tak to ne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12966
9.7.11 16:26

Já jsem třeba k dvacetinám taky dostala prstýnek a …Jak to říct. Nechci aby to vyznělo rozmazleně, ale já prstýnky nikdy nenosila, moji rodiče to velmi dobře věděli, ale prostě prstýnky se přece k takovým výročím dávají.
Nosila jsem ho tak dva měsíce, aby to mým rodičům nebylo líto.
Chápu, že je na tom někdo mnohem hůř, že jsem taky nemusela dostat nic. Ale já bych radši dostala to nic, než abych se musela přetvařovat, jak hroznou mám radost, když věděli a mnohokrát jsem jim říkala, že prstýnky nenosím, protože je mi to nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
9.7.11 16:30

jinak co mladej dostane k osmnáctinám zatím neřeším, uvidíme jaký bude mít zájmy a určitě bude mít nějakou představu o tom co chce dostat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
9.7.11 16:34
iiiv píše:
Katka86 píše:
monikalysa píše:
Katka86 píše:

já taky dostala prstýnek a byla jsem spokojená, na řidičák sem si ušetřila z brigád při škole :nevim:
asi záleží jak je kdo vychovanej. Bratr je mladší a dostal ojetý auto, ale že bych mu to někdy záviděla a nadávala, že já dostala jenom prstýnek tak to ne :kytka:

Přesně tak a z toho co tu píše katka :poblion: mě až mrazí. Fuj taková nevychovanost a sobeckost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.7.11 16:34
LeaZbrna píše:
Katka86 píše:
Já chci aby moje děti dostaly něco,co jim přijde vhod,než nějakou kravinu,která stejně skončí někde na dně v šuplíku,nebo někde v zastavárně :-?
Ja treba nedostala ani ten prstynek, takze jsi porad na tom lip nez ja :hug: :mrgreen:

NO já vyrůstala v rodině,kde sourozenci dostali všechno a já hovno.Ale aspon jsem dostala pořádnou „školu“ jaká já ke svým dětem nikdy být nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.7.11 16:36
monikalysa píše:
iiiv píše:
Katka86 píše:
monikalysa píše:
Katka86 píše:

asi záleží jak je kdo vychovanej. Bratr je mladší a dostal ojetý auto, ale že bych mu to někdy záviděla a nadávala, že já dostala jenom prstýnek tak to ne :kytka:
Přesně tak a z toho co tu píše katka :poblion: mě až mrazí. Fuj taková nevychovanost a sobeckost…

Klidně at tě mrazí a mysli si o mě co chceš.Nevíš v jaké rodině jsem vyrůstala.Kdybys to věděla,tak bys pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.7.11 16:38
iiiv píše:
Katka86 píše:
monikalysa píše:
Katka86 píše:

Nezávidím mu to,ale když ti celý život rodiče dávají najevo,že ty jsi mín než sourozenci,tak je to fakt paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22075
9.7.11 16:39

Tohle skutečně neřešíme.

Dětem různými způsoby spoříme, ale kdy přesně, na co a při jaké příležitosti ty peníze dostanou, to ukáže budoucnost.

Konkrétnější plánování mi nepřipadá smysluplné - nevím, jaké budou mít moje děti zájmy, cíle, plány, představy o životě, atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný