Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nevíte prosím vás někdo jestli posílají VZP přehled plateb,nebo si musí manžel vyžádat na přepážce?Díky
Mám takový pocit,že pokud nepošlou automaticky, tak ať si raději dojde na přepážku, tím nic nezkazí, max. mu řeknou, že ho poslali poštou.
Přehledy z VZP určitě neposílají, ale leží jim toho štosy na podatelně.
Ale já myslím přehled z 2010 o zaplacených platbách,to by měli posílat ne?
Liduš88 píše:
Ale já myslím přehled z 2010 o zaplacených platbách,to by měli posílat ne?
Určitě posílají, jen teď nevím přesně kdy. Myslím že teď někdy to dojde, sociálka už to poslala… ![]()
Sociálka jo,ale na VZP mi řekli že to neposílají automaticky.Tak nevim.Dojdu si tam.
Tak to jsem to špatně přečetla, předhledy o zaplacených zálohách by měli poslat. Jiné pojišťovny už to poslali a sociálka, jak která. Třeba Brno-venkov ano, ale Vyškov ještě nee.
Liduš88 píše:
Sociálka jo,ale na VZP mi řekli že to neposílají automaticky.Tak nevim.Dojdu si tam.
Tak to nevím já nikdy o nic nežádala. Poslali to automaticky… Praha.
VZP by výpis posílat měla sama, ale nedělá to. Je také nutné si výpis podrobně zkontrolovat. VZP totiž pobírá úplatky od organizací které poskytují zdravotní péči a ty neoprávněně vykazují péči kterou pacientovi neposkytly. Okrádají vědomě své klienty a ještě tyto krádeže kryjí. já vám doporučuji od VZP odejít. Díky těmto zjištěním také odcházím..atka
Asi tedy záleží na městě, ale jinak standardně přehled pro osvč posílá zhruba okolo února - před daněmi.