Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@soleile 5000 za 3 mesice
Zdalo se mi to dost ale nakonec jsem rada. Hodne jsem se zorientovala a ted uz vim jak jist. I se citim lepe. Mela jsem teda fakt cileny jidelnicek. Podle odberu krve, krevni skupiny a hlavně podle toho na co jsem byla zvykla. Asi kdyby mi najednou soupla uplne novy jidla tak bych to nedodrzovala. Takhle mi upravovala postupne jidla cely 3 mesice a nesnažila se mi vzít vsechny hrichy najednou. Takze mi to neprislo drasticky
@Anonymní píše:
@Melody 4 Děkuju. Knížku si určitě přečtu. Koukala jsem se a mají ji i u nás v knihovně…
určitě to zkus u mě jsem musela az do detství, kdy tohle vzniklo. Muj spouštěč je když se necítím v bezpečí… Obaluji se pak tukem
zkus pátrat když tě to popadne, co tomu předchází. Ale jak říkám není to pro každého, pro materialistu určitě ne. Já zhubla přes 50 kilo takže vím o čem mluvím ![]()
@Raduczka píše:
Nejsi sama taky se prejidam v tehotenstvi jsem pribrala jen 4 kg ale za to po porodu pribiram az des a hruza… nevim cim to je ze z niceho nic mam furt hlad :-/
kojení?
@petulagabi píše:
přehnaný perfekcionismus, snaha o dokonalost..může být prvotní impuls-to je motivace k dietě, ale přejídání se může být jen nedostatkem živin, hladem..Příspěvek upraven 07.12.13 v 22:32
@petulagabi píše:
může to být příčiina psychická, ale v 90 procentech to opravdu nejsou špatný vztahy s matkou apod.ale chtíč bejt štíhlá, je to většinou úplně jednoduchýPříspěvek upraven 07.12.13 v 22:32
Máš prostě jiný pohled, jǎ neříkám, že se tak nedá zhubnout, dá. Ale pokud se nevyřeší příčina, nastává známý jojo efekt. Píšu svojí zkušenost.
@Melody 4 píše:
určitě to zkus u mě jsem musela az do detství, kdy tohle vzniklo. Muj spouštěč je když se necítím v bezpečí… Obaluji se pak tukemzkus pátrat když tě to popadne, co tomu předchází. Ale jak říkám není to pro každého, pro materialistu určitě ne. Já zhubla přes 50 kilo takže vím o čem mluvím
určitě se v tom dá najít, ale opravdu se to velmi často týká perfekcionistek, mám praxi s holkama s anorexií a bulímií, vesměs jsou ty příběhy stejné, i když samozřejmě může to být forma úniku, důležitý si uvědomit, kdy se přejídáš, co je tím spouštěčem jak píše Melody
@soleile no jako byla to palka. Manzel byl i docela nastvany. Ale ja cvičila drela jako kun a kila sly spis nahoru. Po te uprave stravy se mi i zlepsila fyzicka.
Ale asi bych si spis zjistila cenu predem u vice poradcu. Ono se to asi bide dost lisit
@Melody 4 píše:
Máš prostě jiný pohled, jǎ neříkám, že se tak nedá zhubnout, dá. Ale pokud se nevyřeší příčina, nastává známý jojo efekt. Píšu svojí zkušenost.
mám pohled trochu ovlivněný praxí, při léčbě anorexie se nejdřív řeší důsledky-holka nejí, neni moc čas zjišťovat příčiny, jinak by ta holka umřela, jasně jsou to holky co maj třeba špatný vztahy s matkou, kluk jim v pubertě řekl, že jsou pěkný apod.ale to se stane hodně holkám a né každá trpí nějakou PPP, tam už k tomu musí být trochu osobností předpoklady a opravdu to většinou byl jednoduchej důvod-bejt štíhlá-rychle, takže nejlépe nejíst nic, nebo jen malinko, ale to nejde vydržet, takže se pak logicky přejim
@paola white píše:
Ja jsmem mela po porodu to same. Ale zaplatila jsem si vyzivovou poradkyni. Ta mi upravila jidelnicek a když jsem to poctive dodrzovala a mela vyvazeny pomer bylkovin, tuku i sacharidů tak me tyhle preziraci akce přešly. Dokonce jsem nemela ani chuť na sladkosti. Zkus se opravdu poctive zamerit na sestaveni jidelnicku a k tomu cviceni. I me to zabrala. Ja behem 3 mesicu shodila 9 kilo
Také tak, já 10kg, ale udržet je se mi nepodařilo. Po Vánocích najedu znova…Ale 5 tis. jsem za to nedala, tisícovku teda…
@pannda píše:
Také tak, já 10kg, ale udržet je se mi nepodařilo. Po Vánocích najedu znova…
proč po Vánocích, základní chyba, začnu zítra až po..blbost, chceš shodit začni hned teď, klidně v půlce dne, i když si dáš k snídani chleba s nutelou:-)
@petulagabi píše:
mám pohled trochu ovlivněný praxí, při léčbě anorexie se nejdřív řeší důsledky-holka nejí, neni moc čas zjišťovat příčiny, jinak by ta holka umřela, jasně jsou to holky co maj třeba špatný vztahy s matkou, kluk jim v pubertě řekl, že jsou pěkný apod.ale to se stane hodně holkám a né každá trpí nějakou PPP, tam už k tomu musí být trochu osobností předpoklady a opravdu to většinou byl jednoduchej důvod-bejt štíhlá-rychle, takže nejlépe nejíst nic, nebo jen malinko, ale to nejde vydržet, takže se pak logicky přejim
Tak zakladatelka neumíra ne?
Prostě jen píšu co pomohlo mě, vubec mi nemusís nic vysvětlovat.
@petulagabi píše:
proč po Vánocích, základní chyba, začnu zítra až po..blbost, chceš shodit začni hned teď, klidně v půlce dne, i když si dáš k snídani chleba s nutelou:-)
Blbost, to bych asi zblbla, kdybych se musela kostýrovat na svátky, všem napéct, navařit a sama si dělat vše zvlášt…znám to
@Melody 4
o tom snad diskuze jsou, ne? no nic, chtěla jsme poradit, stačí jíst normálně, nedržet diety a nehledat traumata z dětsví, většinou něco najdem:-)Dobrou
Nejsi sama taky se prejidam v tehotenstvi jsem pribrala jen 4 kg ale za to po porodu pribiram az des a hruza… nevim cim to je ze z niceho nic mam furt hlad :-/