Prémie v práci
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@J_Doe píše:
No vždyť o to jde - dostane vyšší odměny, také vyplatí víc na účet. A to, co dostane navíc, by měla vyplatit v hotovosti té kolegyni. O to jde - že zadlužená kolegyně dostane peníze cash, o kterých exekutor nebude vědět.
No to chápu - ale co ta nemocenská, dovolená?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet píše:
No to chápu - ale co ta nemocenská, dovolená?
výše se počítá dle hodinového průměru za předchozí kvartál. No a ten hodinový průměr právě by měla neoprávněně vyšší kvůli odměnám kolegyně, které by měla na sebe napsané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe No, tot otazka, zda neoprávněně
ona by to dle papírů mela zcela oprávněně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale @Markéta80 kamarádka mi rikala, že to teď v nové práci na ni také zkoušeli. Odmitla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe Ano, to také chápu. Takže ve výsledku jí zaměstnavatel zaplatí za hodinu víc, než reálně odpracuje? A protože účetní je schopná jí tužkou na výplatnici napsat „Předej Mařce 3,5tis“, tak mě zajímalo, jestli jí pak nenapíše „strhli jsme ti 20%, za Mařku a Pepču“… Ale to je asi fuk. Jak říkám, já bych v takové firmě asi nedělala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@J_Doe No, tot otazka, zda neoprávněněona by to dle papírů mela zcela oprávněně…
Jj, chápu. Pak už jde jen o to, jak si vedou evidenci přesčasů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v práci to taky proběhlo. Máme kolegu v insolvenci. Jednou se prémií vzdal a to se rozdělili mezi nás. Pak vedoucí navrhla to, co zakladatelce a souhlasila s tím jen jedna kolegyně. Účetně je všechno v pořádku a insolvenční správce to nemá, jak zjistit. Já to odmítla, protože jsem měla dokládat příjmy k žádosti o zvýšení výživného. Kolegyně na tom „vydělala“, protože pak měla vyšší nemocenskou.
- Citovat
- Upravit
@Ba-stet Ale oni ji to strhnout nemuzou, musi ji odejit to, co tam je… Max by ji tam mohli pripsat aby neco prinesla v hotovosti zpet a na to se jim muze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodne bych tohle neudelala. Jeji exekuce, at si to nejak vyresi. Nenechala bych se tahat do necich problemu
- Citovat
- Upravit
Ty jo, tak o takovych cachrech jsem teda neslysela. Kdyz uz je sefova tak napomocna pani v exekuci, tak at ji da firemni bezurocnou pukcku na vyplacení exekuce a strhava si splatky z platu, pak ji muze i vyplacet ty premie. Nebo pokud je v tezke zivotni situaci, nektere firmy mohou poskytnout i penezni"dar" zamestnanci. Uz jsem to v nekde videla.
Ale podporovat nesplaceni bych nechtela. Hlavne, kdyz mate premie tak casto. Misto aby kolegyne byla rada, ze se ji rychleji splati dluh, tak si to radeji necha. Jako chapu, ze clovek si chce obcas uzit i ty. penize navic, ale kdyz ma prusvih, tak snad je na prvnim miste se z nej vyhrabat.
A jeste bych se v takove firme bala budouciho vydirani. Ze ti timto zpusobem zvedli vlastne prumer, tak za to musis udelat treba neco na oplatku ty atp.
Toto mi dost smrdi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když před Vánoci jsme dostali prémie z teď 10tis jsem ji davala něco malo teď si nejsem jista jestli 6800 a nebo přes 7000 tis ale vím že jsem měla navíc nějakých 200kc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 no to je hezké, ale asi nemá exekuce za někoho jiného, ne? Takže já bych jim to nechala splatit do poslední koruny, protože nadělat si dluhy, to jo, ale jak je mají platit, tak dělají načerno nebo se jim nechce vůbec, čachrují s odměnami atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@histep na to, že to co jí dá do výplaty v hrubém, ona vyplatí kolegyni v čistém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit