Prémie v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
23.6.19 12:48
@histep píše:
@Kikirep Obecne by se ti ten vyssi vydelek zapocitaval do prumeru - takze vyssi nahrady za cerpani dovolene, vyssi nemocenska, vyssi materska (PPM), vyssi duchod.Ale pokud byste s partnerem byli na hranici nejakych davek - porodne, pridavky na dite, prispevek na bydleni - tak by ti to mohlo spis ublizit, nez pomoct.

Pak je otázka, jak řeší nemocenskou, dovolenou… Jestli jí účetní nedává méně, protože přece často bere i za ty kolegyně :think: Nechtěla bych dělat ve firmě, kde s tm takhle čachrují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
23.6.19 13:00
@Monchichik píše:
@J_Doe no zjistit to může tak, že mu to někdo napráská :mrgreen: a pak už tam stačí poslat třeba kontrolu, která zjistí, jak to tak hezky praktikují…

No, ne že bych s těmito čachry souhlasila, ale co asi tak ta kontrola má šanci zjistit? Fakt, že pracovnice v exekuci/insolvenci nedělá přesčasy a nemá prémie… Nic víc. A zrovna tohle je celkem logicky vysvětlitelné, protože takový člověk dostane furt stejně peněz, tak nemá sebemenší motivaci pracovat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
23.6.19 13:01
@Ba-stet píše:
Pak je otázka, jak řeší nemocenskou, dovolenou… Jestli jí účetní nedává méně, protože přece často bere i za ty kolegyně :think: Nechtěla bych dělat ve firmě, kde s tm takhle čachrují…

Tak těžko ji může dát méně, než kolik odpovídá pásce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
23.6.19 13:03

@j.a.n.i1 No evidentně si tam s páskami hlavu nelámou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.6.19 13:07

Dobrý den, a proč to nejde přes výplatu šéfové, proč to chtějí po Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
23.6.19 13:11
@Monchichik píše:
@histep no tak to se klidně vsadím, že to tak je ;)Příspěvek upraven 23.06.19 v 12:44

A o cem ze pises? Na ktery muj prispevek reagujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
23.6.19 13:12
@Anonymní píše:
Proč nepravděpodobné? Mám dceru, studentku, brigádničí. Je jí krátce 18, a před časem jsem taky náhodně zjistila, že část výplaty přeposílala svojí šéfové, protože ta si na ní napsala odměny, které by si nemohla z nějakého důvodu napsat na sebe. Snažila jsem se tehdy holce vysvětlit, že takhle by to probíhat nemělo, ale tak je dospělá, na její účet jí nelezu, můžu jen doufat, že si to vzala k srdci :nevim:

Ouch tak to jsem nečekala, že to může někde být takový divoký západ. Dceři i všem ostatním v této situaci radím najít si jinou práci. Takhle se seriózní firma opravdu nechová

• Citovat
  • Upravit
5178
23.6.19 13:13
@Ba-stet píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
23.6.19 13:31
@Ba-stet píše:
@j.a.n.i1 No evidentně si tam s páskami hlavu nelámou :nevim:

Naopak, ty maji „v pořádku“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
23.6.19 13:33
@histep píše: :mrgreen: 15% je furt 15%. Progresivni sazba dane z prijmu uz hooodne dlouho neni.

Solidární daň je, ale to asi nebude tento případ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
23.6.19 13:40
@Ba-stet píše:

Jak „méně“ nebo „více“? Účetní to spočítá z průměru, jak to vychází - a to by zrovna zakladatelce vycházelo líp, protože odměny kolegyně napsané na ni jí zvyšují průměr. Takže zase na tom bude bita jen ta zadlužená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
23.6.19 13:41
@J_Doe píše:
Solidární daň je, ale to asi nebude tento případ ;)

Jako ze by ji 3 tis navic jednou za pul roku prehodily do solidarni dane? To podle teto diskuse fakt neocekavam :P
Ale kdysi davno sazba dane fakt stoupala podle vyse vydelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
23.6.19 13:43
@histep píše:
Jako ze by ji 3 tis navic jednou za pul roku prehodily do solidarni dane? To podle teto diskuse fakt neocekavam :P
Ale kdysi davno sazba dane fakt stoupala podle vyse vydelku.

Tak nevíš, jaký má normálně plat. ;) Ale opravdu nečekám, že je to tento případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
23.6.19 13:45

@J_Doe @j.a.n.i1 No a to mě právě zajímá. Když bude mít vyšší průměr, zaměstnavatel ji reálně bude platit víc peněz, než co odpracovala, ne? Jestli se ptám pitomě, promiňte, v životě jsem o takto kreativním účetnictvím neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
23.6.19 13:50
@Ba-stet píše:
@J_Doe @j.a.n.i1 No a to mě právě zajímá. Když bude mít vyšší průměr, zaměstnavatel ji reálně bude platit víc peněz, než co odpracovala, ne? Jestli se ptám pitomě, promiňte, v životě jsem o takto kreativním účetnictvím neslyšela…

No vždyť o to jde - dostane vyšší odměny, také vyplatí víc na účet. A to, co dostane navíc, by měla vyplatit v hotovosti té kolegyni. O to jde - že zadlužená kolegyně dostane peníze cash, o kterých exekutor nebude vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat