Přemýšlím nad sebevraždou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3108
4.12.12 16:37
@Anonymní píše:
Bydlíme v Praze…když ségra chtěla odejít, tak jí máma poprosila ať zůstane začne pracovat a ať jí pomůže, takže vím že odchodem z bytu bych jí potopila a né nijak pomohla,. a i kdybych odešla, každou minutu bych na ní myslela, na to jako se trápí.. do menšího bytu jít nechtěj, protože to by na nás bylo malé, ale mě by to udělalo radost, i klidně bych měla pokoj ze ségrou a bráchou..hlavně aby sme se z takové sytuace dostaly… :(
:? je to od tvojí mamky sobecké ale na druhou stranu jí i chápu, jít do menšího je přeci to nejmenší co můžete pro začátek udělat ne? :roll: :x
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
4.12.12 16:39

Pokud možno odstěhovat se od rodičů a osamostatnit se. Já se stěhovala v 17ti a půl, chodila na brigády abych se uzivila, sice jsem neměla dodelanou školu, ale zvládla jsem to. Měla jsem teda oporu v příteli. Dneska mám svůj život, svoji spokojenou rodinu a mám klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
4.12.12 16:41

Co mame navrhnout nejakou financni poradnu? Jsou i zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.12.12 16:42

Zakladatelko, zapomeň na myšlenky na sebevraždu a spíš začni přemýšlet, jak rodičům pomoci. Tím, že takto „utečeš“ nepomůžeš nikomu, jen všem strašně ublížíš a podrazíš jim nohy. Bydlíte v Praze a ty nemůžeš najít práci?! TO se mi nějak nezdá. A proč bydlíte v tak šíleně drahém bytě, když na to nemáte? Jenže tohle by měli vidět tvoji rodiče. Máma, která dělá v útulku a chodí balit zboží po nocích. To je další pitomost, ať si najde normálně placenou práci. Rodiče by se měli poradit s nějaký fin. poradcem, jestli nejde rozvolnit splácení dluhů, sloučit nějaké půjčky atd. Řešení je, jen ho chce hledat.
Hlavně se držte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
4.12.12 16:42

Zakladatelko - ty NEMÁŠ zodpovědnost za své rodiče. najdi si práci s ubytováním, a když ti budou nějaké peníze zbývat, můžeš jim je posílat. tím že v tom zůstáváš, nikomu nepomáháš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
4.12.12 16:46

Zakladatelko uvědom si, že sebevraždou nic nezměníš, nikomu nepomůžeš, a nikdy to už nebudeš moci vzít zpět…Z vlastní zkušenosti ti mohu říct, že jsem v minulosti neměla co jíst a žila jsme s exmanželem v katastrofálních podmínkách, a hledali jsme každou korunu, abychom si mohli koupit chleba. Nic jiného jsme nejedli, taky jsme začínali v Praze. Bylo to hrozné a říkala jsme si, že to prostě nejde, ale šlo to. Dnes o několik let později se tomu i zasměju…můžu, protože žiju, protože jsem zažila mimo to taky mnoho hezkých chvilek a ta nejhezčí mě potkala nedávno, kdy se mi se současným přítelem narodila dcerka. Nic, opravdu nic, nestojí za to, aby člověk spáchal něco, co už nikdy nemůže vrátit, to si pamatuj. Jediná situace, která mě napadá, kdy bych už nechtěla v tomto životě pokračovat je ta, kdybych přišla o všechny nejbližší…Seber se, osamostatni. Až budeš samostatná, můžeš třeba máme pomáhat tak, že ji nakoupíš nějaké potraviny, hyg. prostředky…věř, že takhle ji pomůže mnohem víc, než tím, že by ještě strojila pohřeb…Omlouvám se za tuto upřímnost, ale to je realita.

• Citovat
  • Upravit
2947
4.12.12 16:49

Nerikej mi, ze kdyz jsi delala v Albertu, tak nemuzes rok sehnat praci. Takovych kramu a obchodaku, ktere nabiraji lidi, stale a porad!!!
Jak ti mame radit, kdyz ani to co ti tu holky poradit, tak nechces?? A sebevrazdou akorat ublizis, nepomuzes. Premyslej trosku!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
4.12.12 16:51
@Anonymní píše:
Tenhle život mě opravdu nebaví…
a proto už nechci žít, vím že to bude eště horší a představa že zkončíme na ulici nebo si máma sahne na život to je šílený..nevím jak dál…

Rad, jak z takové situace ven, jsi už určitě dostala a ještě dostaneš přehršel. Já to vezmu z jiného konce - jestli se zabiješ, nebo ne, to tu nikdo na eMiminu neovlivní, ale počítej s tím, že pokud to uděláš, nastane pro tebe jedna ze dvou variant podle toho, jak to doopravdy je:
1. existuje Bůh, takže přijdeš někam do nějakýho očistce a poté budeš poslána znovu na Zemi, aby sis tady znovu odžila tuto situaci, kterou jsi teď nezvládla a život sis zkrátila.. Údajně ti budou nastaveny ještě trochu těžší podmínky..
2. Bůh neexistuje - takže přijde velký nekonečný nic, ty prostě najednou nebudeš..
Já nevím - mně teda i oproti té mizérii, v jaké nyní žiješ, přijdou obě ty varianty dost blbý :nevim:

• Citovat
  • Upravit
anonymka_0609
4.12.12 17:04

Zvedni hlavu, podívej se na nebe a řekni si: „Práce je a já si ji do měsíce nadju!“
Mysli pozitivně, nalaď se na to a mysli tak, jakože tu práci máš. Řekni si: NAJDU SI PRÁCI! DOSTANU PRÁCI!" Neříkej si, já nic nedokážu, nenajdu si práci…máme dluhy… Nemysli na to, tím to jen přivoláváš. Řekni matce na rovinu, že pokud chce skončit na ulici, tak ať zůstává v bytě, ale v této situaci není jiné východisko než odejít z bytu, kde má každý svůj pokoj a najít něco menšího. Budete se muset uskromnit, bude to těžký a asi to bude trvat dlouho.. ale je cesta ven, je! Uvědom si to. Najdi ji a drž se své touhy a říkej si ANO, jde to. Zavři oči a dýchej, mysli na to, jak to bude krásné, až se z toho dostanete, představuj si to. Úsměvy na tvářích rodičů a sourozenců.. JDE TO! Věř si, holka, věř si.
Finanční poradce je skvělý nápad a je to jedná z části té cesty, kterou se musíte dát. Vyhledejte jeho pomoc, pomůže a vy budete mít lehčí spaní.
Někdo radí odejít..a já chápu, že se ti nechce, že je to těžké.. Sama bych neodešla.. Někdy je to ale to nejlepší co můžeš pro svůj život udělat.
Můžeš zkusit i tu práci v cizině a posílat domů nějaké peníze. VĚŘ A TVÉ PŘÁNÍ SE STANE SKUITEČNOSTÍ.

• Citovat
  • Upravit
9649
4.12.12 17:06

Vis, promin, ale premyslis?

Opravdu si myslis, ze je sebevrazda reseni? 8o V Praze nemuzes najit praci? Zadnou?
Kolik mate mesicne splatky? Proc za bydleni platite toli penez? Proc nemam mamka normalni praci? Proc nevyrazi tve sourozence, kteri evidentne odmitaji cokoli delat a jen se vali?

Prosim, premyslej nad opravdovymi problemy a resenim, ne nad s prominutim nad pi..vinami, protoze sebevrazda je ta nejvetsi pipinovina, nad kterou muzes premyslet!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
4.12.12 17:08

Sebevraždou nejvíc ublížíš mámě!!! sama ještě nejsi maminka, takže to plně nepochopíš… ale věř, že pro každého rodiče je nejhorší přežít vlastní dítě! Ona Tvůj odchod špatně ponese ať to bude teď nebo za deset let! To tak prostě je maminky nechtějí o své děti přijít:-) Takže pokud si myslíš, že to pomůže Tobě po psychické stránce běž do toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
4.12.12 17:08

8o 8o 8o tohle bych zrovna jako důvod k sebevraždě neviděla teda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
4.12.12 17:10
@Anonymní píše:
Bydlíme v Praze…když ségra chtěla odejít, tak jí máma poprosila ať zůstane začne pracovat a ať jí pomůže, takže vím že odchodem z bytu bych jí potopila a né nijak pomohla,. a i kdybych odešla, každou minutu bych na ní myslela, na to jako se trápí.. do menšího bytu jít nechtěj, protože to by na nás bylo malé, ale mě by to udělalo radost, i klidně bych měla pokoj ze ségrou a bráchou..hlavně aby sme se z takové sytuace dostaly… :(

Ale Ty aj sourozenci jste už dospělí a co chvíla se osamostatníte takže vaši by do menšího klidně mohli je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
4.12.12 17:11

Zakladatelko, nezakládala jsi tady už jednu podobnou diskuzi? :think: na sebevraždu se vy.er! tím nepomůžeš ani sobě ani mamince.
Být tebou tak odejdu, nezlob se na mě, ale rodiče jsou ve sra. kách svoji vinou, nechtějí opustit zbytečně drahý byt, to už o něčem vypovídá ne? v Praze ti během 10 minut seženu několik levnějších bytů aby jste se tam vešli, takže to jsou jen výmluvy.
To že se prodáváš, no není to nic moc to je jasný, ale jsou horší věci. Akorát ty si neděláš pro sebe ale pro lidi který to nijak řešit nechtějí, což mi přijde naprosto zbytečné.
Najdi si práci klidně mimo Prahu i s ubytováním, odjeť a žij svůj život :hug:

Kdybych to neudělala v 17 já, nevím jak bych dopadla.Tak se ničeho neboj a žij svůj život, máš na něj právo.

• Citovat
  • Upravit
nep.Hotaru
4.12.12 17:12

@1simona1 No, pokud se v té situaci nachází dlouho, tak asi nevidí jiné východisko. Jestli je v depresi, tak se ani nedivím, že na tohle myslí.
Každopádně se vážně raději přestěhujte, už to bude maličký krůček k lepšímu.. a pokud sourozenci neprispívají a fakt se nechávají jen živt, vyhodit je! Co s takovýma? Zvyknou si na to a budou to požadovat po celý zbytek života nejen po rodičích, ale pak po svých partnerech..a bude se to s nimá vézt celý život.. Neštěstí nechodí po horách, je pravda, že jsou horší věci, ale i tohle není vůbec příjemná zkušenost.. Začni jednat, než bude pozdě! :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex