Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Gladys když mě tohle hedání moc nejde..
nic konkrétního nemůžu najít a vůbec nevím jak tohle funguje.. já bych zájem měla, ale mám malé dítko a tak bych chtěla jen třeba 1 týdně na pár hodin a to nevím, jestli mě nepošlou do někam..
Sebevražda není řešení!!! A to mluvím z vlastní zkušenosti… Teď lituji, že jsem to kdysi udělala, protože ačkoliv je můj život teď jiný, tak tohle se se mnou potáhne navždy.. Psát tu detaily, ale nebudu, nebudu Vás tím otravovat. Jen je spoustu řešení, než si brát život.
@Anonymní píše:
Deti nemáme, jenže holky, nejhorší je pocit, ze si všechno uvědomuji, ale ja se tak vnitrne bojím, ze si i debilne říkám, ze ho miluji. A ze za vse mohu ja. A jak nejdriv potrebu tuhle myšlenku rozeznat, jinak se nehnu
no díky bohu za to, bez dětí jsi naprosto vysmátá, jen si to ještě neuvědomuješ. Bez dětí ti stačí postel někde na ubytovně a nějaká jednoduchá práce, aby bylo co jíst. Všechno ostatní pak přijde už samo, lepší práce, ušetříš si na kauci na bydlení, třeba v tom bytě budeš mít zpočátku jen matraci na zemi a plastový talířky - no a. Hlavní bude, že budeš pryč. Žádné antidepresivum ti nepomůže od domácího násilí. Na co chceš čekat, až tě odpraví on sám? Až s tebou jednou třískne tak, že nevstaneš?
@Anonymní píše:
Deti nemáme, jenže holky, nejhorší je pocit, ze si všechno uvědomuji, ale ja se tak vnitrne bojím, ze si i debilne říkám, ze ho miluji. A ze za vse mohu ja. A jak nejdriv potrebu tuhle myšlenku rozeznat, jinak se nehnu
Je mi tě líto, zavolej na Bílý kruh bezpečí, tam mají s podobnými případy zkušenost: Pomoc obětem domácího násilí 251 51 13 13 NONSTOP
Rozhodně si nic nedělej, nepolykej prášky ani žádné kraviny, život má smysl ![]()
@nejvíczoufalá píše:
@Gladys když mě tohle hedání moc nejde..nic konkrétního nemůžu najít a vůbec nevím jak tohle funguje.. já bych zájem měla, ale mám malé dítko a tak bych chtěla jen třeba 1 týdně na pár hodin a to nevím, jestli mě nepošlou do někam..
nepošlou. Není potřeba dělat asistenta 24hdenně, i malá pomoc se počítá. Třeba pomoct staré paní k lékaři a s nákupem. Asistovat vozíčkáři na nějakou akci, na místo, kde ještě nebyl… To, co je pro nás drobnost, tak může být pro někoho spása.
@nejvíczoufalá píše:
@Gladys když mě tohle hedání moc nejde..nic konkrétního nemůžu najít a vůbec nevím jak tohle funguje.. já bych zájem měla, ale mám malé dítko a tak bych chtěla jen třeba 1 týdně na pár hodin a to nevím, jestli mě nepošlou do někam..
Určitě nepošlou, jsou šťastní i když jim někdo jednou za rok přijde umýt okna.
@Anonymní píše:
ano, ale tohle je ohromny krok kupredu co jsi ted rekla. jen tak dal. Sama vis, ze je to spatne, jen se bojis te nejistoty co nastane…
zkus si napsat na papir par veci…nejdriv si vypis ceho se nejvis bojis a co nejhorsiho by se mohlo stat. Pak se na to chvilku koukej a treba zjistis ze to neni zas tak hrozne. Napis si taky cile ktere by jsi do budoucna chtela - jeden velký a k nim par malych, ktery jsi chopna v nejakem rozmnem casovem horizotnu splnit - ty cile by mely vest k tomu velkemu, muzou to byt drobnosti, pro zacatek jich staci malo a za tema si jdi.
velký cíl: žít sama a v klidu
založit si vlastní účet a na nem nejakou rezervu/ nebo nejakou financni rezervu
sehnat si bydleni, nebo azylový dům
pořídit si kufr na věci
kontaktovat známeho z minulosti…
podívat se na inzeráty a zavolat nebo odepsat na tri nabídky zamestnani/brigady
zavolat na linku bezpecí a domluvit si schůzku.
(trochu střílím od boku, jen pro ilustraci)
ten papír ale radci znic a mej to v hlave, nebo hodne dobre schovej.
ovšem nejlepší by bylo sbalit si veci, zavolat do azyloveho domu, zajistit si misto a hned odejit a pak resit co dál, jinak mu davas sanci te stale ovlivnovat.
@nejvíczoufalá kdybych teď hledala, kde pomoci, tak bych si našla stránky pár neziskovek a napsala jim mail, řekla, kolik hodina a jak často můžu poskytnout a zda pro mě něco nemají - hotovo. Pokud máš poblíž třeba nějaký ústav pro postižené, napsala bych i tam.
U nas byli treba dobrovolnici prave jen na par hodin v tydnu, dyl by to stejne nidko nedelal ![]()
@meduzza děkuju, za telefon zkusím tam zavolat…lidi co vyslechnout neni nikdy dost…