Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Omlouvám se a prosím za udržení anonymity. Už několik měsíců jím antidepresiva, docházím k psychiatrovi a do krizových center, ale nic nepomáhá. Zničila jsem si rodiny, škola-dodelala alespon vyucni list, karieru jsem si zničila a co z toho? Deprese, prášky, návaly tlaku a váha z 64 kg na 44 kg. Uz proste nemůžu, vcera kdyz jsem si brala prášek na útlum tlaku a nervu, přemýšlela jsem, ze s nim cele balení najednou. Coz by mi zajistilo klid. Nevím co dělat.. Všechno kvuli manželovi. Omlouvám se jen nevím uz kde a s kým to probrat. Potrebuji něco slyšet od cizích.
Holka, tohle už je vážné. Byla by jsi hodně proti hospitalizaci na psychiatrii?
Napsala jsi málo informací, ale pokud je to kvůli manželovi, tak řešení je jasné. Přece se nenecháš jím zničit…
@Ester13 byla jsem tam 6 tydnu a vrátila jsem se zhruba pred měsícem..,
@Anonymní píše:
@martina.se ja tam volala prave i vcera… Volám tak skoro 1× za 3 dny…
pořád lepší volat, než udělat kravinu.. a nějaké možné řešení? nebo psychiatrii, ať jsi izolovaná a máš klid?
@jannina1 no manžel je starší, vydělává, a me to nějak svým zpusobem zakázal, respektive jsem praci ukončila kvuli nemu. Aby byl v klidu, ze jsem doma. V utery kdxz jsem se zeptala jestli mohu jet na vodu, podotýkám sama, řekl ze mohu, přijela jsem domu a dostala jsem šíleného servaka…ze co si to dovoluji. A… No je mi z toho zle.
@Anonymní píše:
@Ester13 byla jsem tam 6 tydnu a vrátila jsem se zhruba pred měsícem..,
ach jo, to mne mrzí. Píšeš, že je to kvůli manželovi, nechce se Ti to více rozvést?
Pokud Ti to pomůže, klidně piš. Napadá Tě, co by mohlo pomoci? Máš i psychologa?
A co dělá manžel?
Chodíš do práce? Pokud ne, doporučuju najít si něco o dobrovolnictví. Péče o postižené, o staré lidi… Věř nebo ne, ale nastoluje to v duši rovnováhu, člověk si srovná, co je důležité, co je prkotina ![]()
Co ti řekli po té hospitalizaci na psychiatrii?
@Anonymní píše:
@jannina1 no manžel je starší, vydělává, a me to nějak svým zpusobem zakázal, respektive jsem praci ukončila kvuli nemu. Aby byl v klidu, ze jsem doma. V utery kdxz jsem se zeptala jestli mohu jet na vodu, podotýkám sama, řekl ze mohu, přijela jsem domu a dostala jsem šíleného servaka…ze co si to dovoluji. A… No je mi z toho zle.
Toto Ti udělal?
@Anonymní píše:
Tak se Ti tedy nedivím. To Ti udělal on? Musíš holka sebrat sílu a rozmyslet si, jak žít sama a jak a kdy odejít. Přece se nenecháš týrat a ničit. Zřejmě musíš být zavřená doma a poslouchat.Ale to není k žití!
@Gladys defakto nic normálního, ze vnitrne jsem pry udělala pokrok, a muzu jít domu, docházet k tomu psychiatrovi dále… Jenže ja mám nejaky vnitrni blok odejít, mám pocit, ze uz jsem vnitrne natolik zničena, ze bych si nerozjwla ani karieru…nic.
@Gladys já se omlouvám, že se vměšuju, ale to dobrovolnictví mě zajímá- jak to mám hledat?
Jinak zakladatelko musíš od toho chlapa pryč!