Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Sebevraždou mámě nepomůžeš, jen jí ubyde osoba, která občas přinese peníze. ![]()
@boball to neni tak nerealne, me to s hypotekou a emergiema dela taky 20tis
Nemusíš hned takhle přemýšlet, odejdi osamostatni se, jinak tě trápí hlavně prachy, a ta rodina zadlužená tě potáhne ke dnu! A máš toho ještě hodně před sebou! Ale nemysli na sebevraždu, najde se řešení!
@kolik píše:
To jsem si taky presne rikal, takhle velky najmy jsou snad jen v cikanskych ubytovnach.
Jinak zakladatlko, zkusila jsi o tom nekdy mluvit s mamou? Ji neni divny, kde beres penize kdyz nechodos do prace?
Nevím odkud jsi, ale každopádně volej centrum krizové intervence, telefon: +420 284 016 110. Nasměrují tě, jak dál. Myslím po psychické stránce a kam začít docházet na terapii a případně podpořit i farmakoterapii. Myšlenky na sebevraždu nejsou dobré znamení a je potřeba to řešit hned. Ve složité situaci se občas vyskytneme všichni, ale pomýšlet na sebevraždu není normální a znamená to problém. Nenech to dojít někam, kde zraníš spoustu blízkých.
Pohledala bych si zaměstnání s ubytováním v jakémkoliv regionu a odstěhovala se.
To ME mrzí Vase situace, ale taky si myslím ze 20 tis za nájem je strasn e moc, poridte třeba něco menšího a za min peněz, Prace pokud není tak bych zkoušela hledat i v jiném městě, já třeba už v 18 jela do USA a tam pracovala, ano začátky jsou všude tezky ale zvládla jsem to… Život je příliš dráhy, nezaplatitelny, podívej se na děti co se rodí nemocné, postižení, lide s rakovinou…peníze nejsou vše…sebevraždou jen vice ublizis tvé rodině, znamim, kamarádům a nic tím nevyresis, tvoji rodiče jsou dospělí a Maji rozum na to aby věděli ze když si vemou půjčku tak ji musí pak i splacet…
Přejí ti ať bzry najdeš dobrou práci
Sebevraždou nic nevyřešíš, akorád ublížíš těm, které máš ráda a kteří mají rádi tebe. Jak píšou ostatní, osamostatni se, najdi si přítele, kamarádku, se kterou budeš bydlet. Jsi mladá, po prvních nezdarech neházej flintu do žita, dá se jistě krásně žít, mysli třeba na to, jak jednou budeš mít miminko…takový je žitvot, ale jsou to „jen“ peníze. Ty byly a budou, drž se a přemýšlej o tom, nebo zajdi do nějakého krizového centra si jen tak popovídat… ![]()
Ahoj, vzdycky je cesta ven.Ja jsem v tom vyrustala taky, uz od 15ti let jsem chodila po brigadach, abych mela kapesne, nemela jsem nikdy nic.Pak jsem v 18ti odjela do zahranici jako aupair a najednou penize byly. dokonce jsem nasim posilala penize domu. Nasla jsem si jeste uklidy..Takze musim rict, ze jsem se z toho dostala, az kdyz jsem se od nasich odtrhla a zaridila si to sama..sebevrazdou nikomu nepomuzes, a vzdycky je nejaky reseni. preji hodne stesti ![]()
Tím nic nevyřešíš spíš jen mámě víc ublížíš, já bych se odstěhovala ![]()
Bydlíme v Praze…když ségra chtěla odejít, tak jí máma poprosila ať zůstane začne pracovat a ať jí pomůže, takže vím že odchodem z bytu bych jí potopila a né nijak pomohla,. a i kdybych odešla, každou minutu bych na ní myslela, na to jako se trápí.. do menšího bytu jít nechtěj, protože to by na nás bylo malé, ale mě by to udělalo radost, i klidně bych měla pokoj ze ségrou a bráchou..hlavně aby sme se z takové sytuace dostaly… ![]()
Mela by ses osamostatnit, jak pisou ostatni. To ze si to vasi neumi sami vyresit by vas nemelo tahnout ke dnu, na druhou stranu jste plnoleti, takze se postavit na sve nohy.
Na co si ti rodice pujcuji? Hlavne si pro ne nepujcuj ty, to by byla cesta do pekla.
Tenhle život mě opravdu nebaví…Žiju s mámou, nevlastním otcem, sestrou 23let a bratrem 19 let a me je 20 let.. vždy to u nás bylo dobrý, otec pracoval u policie a máma v menším krámku s potravinama.. vždycky peníze byly nikdy to nebylo až takhle zlý jako je to teď..jenže otec se strašně zadlužil, máma má také půjčky ale menší než on..oba vymněnily práci, táta pracuje na kriminálce a peníze jsou menší a kord když splácí milion půjček, máma pracuje v utulku s kočkama a přividělává si pár korun na nočním vybalování v globusu..Sestra celý dva roky po škole byla doma neplatila ani korunu..teď konečně první měsíc maká a tak doufám že už přispěje na nájem tak jako jsme se dohodly že já bratr a sestra budeme dávat 3.000 kč..Bratr ani střední nedodělal.. a půl roku pracoval v mekáči brigádně a další pul roku na poloviční uvazek, takže 3000 přispíval.. já pracovala v albertu a vždy jsem přispívala,,,nebyl měsíc kdybych nedala..jenže ted už jsem skoro rok doma, nemám štěstí si najít práci..a proto jsem se donutila k tomu že chodím s chlapama za peníze už delší dobu, hnusí se mi to, ale jinak se nedá nic dělat, když zatím práce není, bratr ted o práci prisel, takže nebude přispívat nic a představa ze máma bude zase o 3000 chudší to mě ubíjí.. platíme nájemné okolo 20 ti tisíc ..furt se doma hádají ohledně peněz, už vážně nemůžu koukat na to jak se máma trápý..přála bych si aby to všechno bylo jako dřív,,otec na mámu udělal podvod že si zažádal o pul milionovou pujcku a podepsal se tam za mámu jako jeho ručitel a tak si ted máma nemuze vzít zadnou pujčku..
a proto už nechci žít, vím že to bude eště horší a představa že zkončíme na ulici nebo si máma sahne na život to je šílený..nevím jak dál…