Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, přenáším sice jenom týden po tremínu porodu, ale jsem už z toho docela nervózní. Pořád se pozoruju, jestli to nezačíná a už se nemůžu na nic soustředit. Před termínem jsem byla uplně v klidu, teď začínám být přetažená. Manžel mě také pořád pozoruje, pořád mi volají všichni příbuzní a známí, jestli už konečně to je, já jsem na ně nevrlá… jak jste se cítily vy?
Ahoj Barako,
vím , jak Ti je, sama jsem přenášela cca 5 dní , a ke konci už to bylo „na bednu“. Pokud ale je dle vyšetření vše OK, buď v klidu- někde nechávají přenášet 10-14 dnů.. Telofonáty už člověku lezou krkem, atd..
Neboj, však mimís vykoukne..
A napadlo mě, máš dobře vypočítaný termín- mně se lišil dle MS a UTZ o 12 dní-a to přenášení jsem počítala od UTZ termínu..
SARA
Ahoj,
hlavne bud v klidu! Chod na prochazky je pekne pocasi.
Ja jsem mela termin 22.1. a ¨Honzik se narodil az 3.2. coz je asi o 14dnu pozdeji. Rikala jsem si citim pohyby a citim se dobre tak je vsechno v poradku. Na kontroly a na poslouchani srdicka jsem chodila kazdy tyden, tak to bylo dobry.
Nastesti znami nevolali vsem jsme rekli, ze az neco… tak dame vedet.
Nejhorsi bylo, kdyz uz zacaly vecer bolesti a mamca mi volala a ptala se jak se mam a chtela si popovidat a porad se ptala, co mi je a ja jenom, ze jsem unavena a ze uz lezim… nechtela jsem ji rict, ze uz to zacalo, protoze by mozna ani neusnula.Preckali jsme noc a druhy den odpoledne 14,45 byl mezi nama.
Tak at to mate brzy a rychle za sebou a tes se prichazi nejkrasnejsi obdobi!!!
Kac+H
Ahoj mě se teda kluk narodil před termínem, tak s těma pocitama moc neporadim, ale asi bych všem známým řekla že až něco že jim dáme vedět. Protože člověka asi dotazy tohoto typu akorát štvou. Jinak kamarádka měla termín 14.2. a porodila 29.2. a já měla 3.3. a porodila jsem ještě dřív než ona. A její brouček měl 2,98kg. Zkrátka věděl moc dobře že ještě chvíli u mamči zůstane. Takže snaž se na to nemyslet. To je asi blbá rada, co?
Lenka
Ahoj,tak ja jsem to mela presne naopak.Od 38.tydne do 40.tydne jsem byla jak na trni a strasne jsem se porad pozorovala,jestli uz to zacina.Jakmile bylo ukoncenych 40 tydnu,tak najednou nic-prestala jsem na to myslet.Nakonec jsem se dockala az vyvolavaneho porodu.Rodila jsem v 41+6.Tri dny pred porodem jsem byla jeste na svatbe kamaradum a tam jsem byla za dost velkeho exota
. Preji Ti rychly porod.Bubo
díky, snad už to brzo bude… nejvíc nepříjemný je, že mě každý večer přepadávají bolesti jako při menstruaci, už mám vždycky pocit, že to bude ono, přetrpím noc, k ránu usnu a ono to pak přejde… já snad, až to opravdu přijde, tak nebudu ani veřit ![]()
Baraka: drž se, však už to máš za pár!
Někde jsem četla, že v průměru trvá těhotenství dýl, než se říká oněch klasických 40 týdnů a jestli je mimčo v pořádku, není přeci spěch
Jsem velký nepřítel uměle vyvolávaných porodů, však on mimís nejlíp ví, co je pro něj dobrý… závidím ti, že už ho budeš brzy držet v náručí. Přeju, ať je to všechno co nejpohodovější ![]()
Neboj, dockas se.
Ja se pred porodem ptala gynekologa a ten mi rikal, ze vetsina deti se rodi v tydnu nasledujicim po terminu.
Tak jsem doufala, ze budu v tom prumeru, ale bohuzel. Manzel porod nestihl a videl nasi malou az ctvrty den, protoze nase zlaticko se rozhodlo prokopnout si plodovou vodu o tri tydny driv. Narodila se mensi(47cm a 2800g) a pak mela trochu horsi zloutenku, pry je u nedonosenych castejsi.
Tak bud v pohode a z recich ostatnich si nedelej hlavu, u nas se pro zmenu zas vsichni desne vydesili, ze tak brzo.
Mroe
Ahoj,
to znám…já přenášela 13 dnů od termínu dle MS, 9 dnů podle UZ, a to mi porod vyvolávali. Jinak by tam malá byla asi ještě teď ![]()
To volání od známých, jestli už něco máme…to je pěkná otrava.
Neboj, oni ti tam mimi nenechaj dýl než 14 dní po, tak si ještě užívej spánku a času jen pro sebe (to vidím až zpětně, jak jsem se měla, že jsem si mohla pospat).
Hodně štěstí a krásné zdravé mimi
Alenka + Verunka 4 týdny
Užívej si klídku a nenech se rozhodit, víc jak 14 dní přenášet nebudeš a až začneš doopravdy rodit, tak to poznáš neboj. Jo a většina prvorodiček nejmíň týden přenáší, tak si ještě vychutnávej bříško, pak ti bude chybět
. Jo a poslíčky umí být nepříjemný, ale zas se tím tělo připravuje, tak to třeba budeš mít potom o to jednodušší.
Bludička + Kamča + Janeček
Tak dnes mi řekli, že když se to samo nerozběhne, tak mi porod ve čtvrtek vyvolají. Mám tam jít na ráno na 9hod. Zapomněla jsem se ale zeptat, kdy si vlastně mám vzít ten Yal, ketrý jsem si nechala předepsat. Braly by jste si ho už asi večer, nebo až brzo ráno? díky moc ra zadu.
Ahoj Barako, tak už jsi možná dneska i doma viď??? Já jsem na tom stejně jako ty. Tak mě to povzbuzení od ostatních trochu hřeje. Nejhorší na tom je, že u nás to nesu špatně já, ale co teprve můj manžel. Chudák, je to naše první a ani nechce skoro do práce, aby náhodou o něco nepřišel. Dokonce se vystraší jenom když zavolám. Tak pro jistotu ani nevolám jen napíšu sms.
Strašně se těšíme a proto je to pro nás hrozné čekání.
Přeju hodně radosti s miminkem!!!
Gabka
jooo, vyvolavyny porod, to je vec!! U me nic jinyho nezbyvalo, prenasela jsem 11dni a prcek byl porad moc nahore a porodni cesty absolutne nepripraveny, byla jsem absolutne neotevrena… Takze proto mi nezabiralo nic z toho, co se radi, aby porod prisel sam (tuleni, vinko, chuze do schodu…). Vyvolavany porod je hodne intenzivni, u me trval neco pres 8 hodin, z toho prvni 3 hodiny stahy po 1-2min a pak cca5 hodin jedna kontrakce za druhou bez jakekoliv prestavky… Zaver byl pak v pohode, za odmenu
.
U druheho tehu se budu asi modlit, aby to prislo samo..
Preju vsem hlavne rychle porody!
Inka + Vojtik 2,5mesice
Tak když už je to tak - vyvolání - tak přeji, aby to proběhlo, co nejpohodověji. Neboj vše zvládeš ! A možná to bude trvat i kratší dobu, než normálně, ale to je hodně individuální…
S tím Yalem, neporadím…nechala jsem si normální nálev a dobrý, já myslím, že v tu chvíli, je to úplně jedno ![]()
Tak ať už je miminko na světě…nebudu ti říkat, aby jsi si užila poslední dny, kdy se pořádně vyspíš atd. já byla úplně stejná a už jsem myslela, jen na to, kdy porodím ![]()
Telefony, zda už něco, mě štvaly a to pořádně, já už to pak ani nebrala…
Pa, Ha
Ahojky, tohle taky dobře znám. Já byla nervózní už měsíc před termínem a nakonec jsem rodila 40+6. Poslední 2 týdny byly nesnesitelný. Bála jsem se kamkoliv chodit, pořád se pozorovala, každý čůrání, jestli mi nepraskla plodovka, každej pohyb, jestli už tady nejsou kontrakce a záviděla jsem všem maminkám, který to měly za sebou. Myslela jsem, že se snad nedočkám, nemyslela jsem na nic jinýho, večer při usínání, ráno hned po probuzení. Užívej si to a snaž se v klidu spát, až se to narodí, už takovej klid a moc spánku nebude.
Hodně štěstí