Pražačky rodící ve Vrchlabí - dotaz

2480
22.10.05 16:07

Pražačky rodící ve Vrchlabí - dotaz

Ahoj!

Měla bych dotaz na ty, co rodily ve Vrchlabí a jsou z Prahy.
Kam jste chodily do poradny v Praze? A sdělily jste, že se chystáte rodit jinde?

Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
267
22.10.05 17:24

Ahoj, já zrovna ve Vrchlabí bydlím. Co jsem slyšela, tak můžu jen doporučit. I mě to za 4 týdny čeká, ale rodit budu jinde. Preferují zde přirozené porody a jelikož čekám dvojčátka, tak budu jistější, kdyby se něco stalo pro císařský porod. Ale to už jsem odbočila od tvého dotazu.. .V poradně by se tě doktorka měla zeptat, kde rodit chceš a popřípadě to zaznamenat do průkazky. Jinak rodit můžeš kdekoliv v porodnici. Je to čiště tvá osobní věc a doktorka by ti měla maximálně nějakou porodnici jen doporučit. Tak hodně štěstíčka a kdyby tě něco zajímalo zkrs o porodnici ve Vrchlabí, tak mi napiš soukromou zprávu a pokud to bude v mých silách, tak ti dotazy zodpovím. Martina+ dva vetřelci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
22.10.05 19:28

Díky moc za odpověď.
U mého doktora nemůžu zůstat až do porodu. Před porodem se běžně chodí do porodnice, kde dotyčná chce rodit. A jelikož je Vrchlabí opravdu z ruky na časté dojíždění, tak musím chodit někde tady. Jen by mě zajímalo, kde chodily ty, co rodily ve Vrchlabí (př. jinde) a jestli byl nějaký problém s tím, že nebudou rodit tam, kde chodí, ale ve Vrchlabí.
Před prvním porodem jsem chodila do Motola, ale neřekla jsem, že chci rodit jinde, ale pak jsem přenášela a doktor si mě pozval na vyvolání a mně bylo trapné říct, že chci jet jinam. Takže jsem nakonec „rodila“ (císařem) v Motole.
Nemáte někdo zkušenost třeba s GESTem nebo podobnými soukr. klinikami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
22.10.05 20:46

Ahoj, sice nemám přímo takovou zkušenost, ale myslím si, že kdybys začala chodit např. k Apolináři nebo jinam v poslední fázi těhu, tak pak stejně na samotný porod můžeš jet tam, kam chceš. Oni by tě neměli odmítnout. Zkus se na to zeptat telefonicky zrovna v tom Vrchlabí. U Apolináře dávají všechny zprávy z každé kontroly zpět do ruky, takže v písemných záznamech bys jistě problém neměla.
Ať je vše v pořádku a rychlý porod přeje.
Zuzka a Terezka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
22.10.05 22:49

Ve Vrchlabí jim určitě nevadí, když přijedu na samotný porod, ale spíš mi jde o to, že nevím, kam chodit v Praze. Nejblíže jsem měla asi ten Motol. Tam jsem taky minulé těhu chodila, ale na radu por. asistentky z Vrchlabí jsem neřekla, že hodlám utéct. Byla jsem samozřejmě připravena, že to udělám, ale jakmile si mě doktor už zval na vyvolání, tak mi bylo opravdu trapné říct, že jedu jinam. No a teď už se mi tam samozřejmě znovu nechce, tak hledám jinou variantu. Zatím zkouším, jestli nemá někdo přímo s tímle nějakou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
22.10.05 23:38

Senti,

doufám, že jsi to Ty. :D Já jsem vlastně z vesnice a nebylo myslitelné, že bych například poslední 4 týdny chodila do poradny do porodnice. Vůbec si nemyslím, že na menších městech je taková praxe. Já jsem do konce těhotenství chodila se své obvodní gynekoložce, má vybavenou ordinaci, monitor dělala tam a na vyvolávání mi napsala papír do porodnice, kterou jsem si sama řekla.
Asi jsem moc neporadila, ale jestli jsi se neptala, zeptala bych se nejdříve tvého doktora, jestli by jsi k němu nemohla chodit až do konce těhotenství.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.10.05 23:54

Taky se chystám do Vrchlabí... :-)

…a doktorovi jsem to řekla hned, abychom si odbyli námitky hned zpočátku :-D Vzal to na vědomí takovým „hmm“, ze kterého jsem usoudila, že to bere jako nadšení z počátku těhotenství a že si myslí, že až se sotva povalím s patnácti kily navíc, do takové štreky se mi chtít nebude ;-) Ale nevymlouvá mi to. A s manželem jsme se rozhodli to pojmout jako dovolenou (nepochybně na dlouho poslední ;-)) a jet tam pár dní předem. Což asi tak bude jediná možnost si tam dojít na prohlídku… jinak prý mám v takovém případě pořád chodit k němu (gynekologovi) až do konce.
Btw: přišlo mi docela vtipný (i když taky trochu smutný), že v penzionech po Vrchlabí se dá najít poznámka: jsme zvyklí na maminky chystající se k porodu, vycházíme jim vstříct ;-)
Ale i kdybys chodila někam do porodnice do Prahy, vůbec neber ohledy na nějaké „je mi hloupé“. Jde o tebe a tvoje mimčo a až někde na posledním místě o toho doktora! A hodně štěstí :-)

• Citovat
  • Upravit
2480
23.10.05 08:12

Ahoj Jani!

Senti nejsem, ona je zizalka s malym „z“. Ale přesto děkuji za příspěvek. Můj doktor mě do porodu nechce a ani nemůže, protože na to opravdu nemá vybavení. Nemá ani UTZ.
Napadlo mě, že bych mohla zkusit nějaké soukr. ordinace, jako je třeba GEST. Asi tam budu muset zavolat a informovat se. Škoda, že se mi zatím neozvala žádná, která už má přímo zkušenost, kterou hledám. Snad se ještě nějaká najde… sím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
23.10.05 10:20

Ahoj Zizalko,
rodila jsem první dítě ve Vrchlabí a teď tam pojedu rodit druhé. Kdy máš termín, třeba se tam sejdeme? Já na Vánoce. Jsem z Ústí. Jinak jsem až do porodu chodila ke svému gynekologovi a pak jen jela rodit. Rozhodně si myslím, že by Ti v nemocnici neměli dělat problémy, je to právo každého, zvolit si lékaře nebo špitál. A hlavně každá nemocnice má body za vyš., tak by to pro ně mělo být v pohodě.
Pa Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
23.10.05 10:23

Štěpíku,

třeba se sejdeme. Termín mám 23.12. To se máš, že můžeš chodit ke svému. To ti tam dělá i monitorování a tak…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
23.10.05 10:48

Ahoj Zizalko!

Jsem Prazanda a rodila jsem ve Vrchlabi pred ctyrmi tydny. Co se tyce doktora a poradny, muzes chodit kamkoliv, staci jen pak byt asertivni a rict, ze chces rodit ve Vrchlabi. Do Vrchlabi ale musis ve 36.tydnu na registraci a prohlidku Muzu doporucit doktorku Zantovou na Ujezde, m monitor i UZV v ordinaci a s porodem ve Vrchlabi nema nejmensi problem, a do porodu te take klidne prohledne - muzes k ni chodit do poradny. Zkus ji zavolat a zeptat se na www.peceozenu.cz.
Jsem prvorodicka a porod trval 12 hodin, pote co kontrakce byly kazde 3 minuty, takze dojet, myslim, stihnes v pohode. Ve Vrchlabi bylo fakt skvele, jen si dejte pozor na dve detske sestricky, cernovlase, tak neco kolem ctyricitky, jsou hodne drsne a muzou vas snadno dostat do kolen. Jedna se jmenuje Lenka a druha… nevzpomenu si. Je tam jeste jedna cernovlasa, Jaruska, ale to je slunicko, ta je ovsem uz trochu starsi. Porodnici a porodni asistentky jsou tam ale vsichni super, dvojcata i konec panevni rodi vetsinou bez problemu… Jsou to fakt vsichni andele!

Martina_a - byla ses poradit ve Vrchlabske porodnici? Jestli to vypada bez komplikaci, myslim, ze by ses nemela bat a zustat ve Vrchlabi - zrovna kdyz jsem tam byla tak se tam narodila dvojcatka naprosto bez problemu. Je tam fakt super prostredi, mela jsem nadstandart a pripadala jsem si jako na dovolene, fakt… A navic ti pomuzou s kojenim, jsou to opravdu profici.

Tak jo, Zizalko jestli chces jeste nejake informace, napis. Snad ti to, co jsem napsala trochu pomuze.

Vase
Kyticka a rampelnicek Krystufek

http://b1.lilypie.com/…20051023.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
23.10.05 13:49

PRO KYTIČKU: Ptát jsem se v porodnici přímo nebyla. Vím jen to, co mi řekla doktorka. Ale určitě se tam budu chtít jít podívat a na pár dotazů se zeptat. Znám pana primáře a můžu říct, že je hodně sympatickej a spolehlivej. Třeba si to ještě rozmylim a budu rodit tam. Tady v okolí Vrchlabí jsou dvě vyhlášené porodnice. Ta druhá je v Jilemnici. Sice tady nemají vanu na porod :( , ale to bych si stejně se dvojčaty netroufla :? . Tak navštívím obě dvě a pak se rozhodnu. Jinak mám menší dotaz. Od kterého týdne těhotenství se chodí na kontroly přímo do porodnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
23.10.05 14:01

Ahoj Kytičko!

Moc díky za odpověď. Gratuluji ke Kryštůfkovi!
Ty jsi k té MUDr. Žantové chodila? Vzhledem k tomu, že jde o soukromou ordinaci, tak to asi nebude zadarmo, co? Nevíš, kolik chtějí?
A do toho Vrchlabí jsi zřejmě musela kvůli vyšetření na toho streptokoka, ne? Protože když jsme se byli před minulým porodem podívat ve Vrchlabí, tak říkali, že je možné přijet rovnou na porod, jen chtějí mít výsledky toho stěru, co se provádí, myslím, v tom 36. týdnu.
A ty jsi rodila v jaké poloze, jestli se smím zeptat?
Moc otázek najednou, co?
Až budeš mít chvilku, tak budu ráda, když odpovíš.
Děkuji!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.05 14:17

Ahoj Zizalko.
Jsem z Vrchlabi a pracuji ve vrchlabsky nemocnici. POkud chces u nas rodit tak prosim je to tvoje vec. Je tam spousty dobrych doktoru,ale ja osobne bych tam rodit nesla.A malo ktera maminka z vrchlabi tam taky rodi,prevazne jezdi do Jilemnice.Protoze vi proc. Neni to zrovna nejlepsi misto.Sice kazdy rika jak je to uzasne,ze se dba na prirozeny porod,ale ja to vidim i z te druhe stranky. Zalezi jen na tobe jak se rozhodnes,ale myslim si,ze v Praze mate o dost lepsi porodnice nez je ta nase. Zkus jeste zvazit dlasi moznosti a pokud opravdu trvas na Vrchlabi tak ti preji tobe a tvemu miminku hodne stesti :)

• Citovat
  • Upravit
2480
23.10.05 14:27

Děkuji anonymce za příspěvek.

Smím se zeptat, jakou práci ve vrchlabské nemocnici vykonáváš? Proč tvrdíš, že bys tam nešla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí