Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj holky, přesně před 4 roky jsem se chystala k porodu taky v Podolí, termín jsem měla 12.5. Na monitor jsem jela 13.5. pak hned prohlídka a byla tam hodná doktorka tak mi udělala Hamiltona a druhý den jsem porodila. Takže já 40+3. Ale tuším že nechávají až do 42+0 pak se vyvolává
Ahoj holky, prave riesim prenaseni na Podoli.
Sme 40+3 a na Podoli som vcera stravila 4 hodiny a 2× monitor a poslali ma domov. Doktorka ma ani nevidela, ziadna kontrola ‚tam dole‘ a ani ultrazvuk. Je to standardny proces? Nemali by zistovat ako to vypada fyzicky a kolko vazi mimi jestli sa porod nejak blizi a tak? A ako dlho sa nechava standardne na Podoli prenasat? Zacinam byt nervozna…
Anngie, myslis ze az tak dlho nechavaju 42+0? Co to je ten Hamilton?
@anngie píše:
ahoj holky, přesně před 4 roky jsem se chystala k porodu taky v Podolí, termín jsem měla 12.5. Na monitor jsem jela 13.5. pak hned prohlídka a byla tam hodná doktorka tak mi udělala Hamiltona a druhý den jsem porodila. Takže já 40+3. Ale tuším že nechávají až do 42+0 pak se vyvolává
Jinak s tím přenášením, tez by me to celkem zajímalo… Dnes jsem 40+1 a ve čtvrtek tam mám byt už v pul 8, budu tedy 41+1
a budem prý domlouvat termín indukce… Nemáte někdo zkušenosti za jak dlouho tak objednávají?
Ja uz 40+6 a doktor ma informoval ze sa caka do 41+3 a pak sa to riesi…uz som zufala. Zajtra rano kontrola+dalsi monitor.
@hotmama
A o vyvolani s tebou ještě nikdo nemluvil? Mne rekly ze ve čtvrtek se domluvíme, tak by me pravé zajímalo za jak dlouho to tak přibližně naplánují… ![]()
Dnes rano mam poradnu dam vediet co navrhnu. Doktor Len zmienil ze vyvolavanie riesia po 41+3.
Ahoj Nikkinka, poradna probehla ok, nic sa nezmenilo u mna:( Takze stale cakam.
Na Podoli je pri doktor ktory v utery 41+3 rozhodne o vyvolavani porodu, to by probehlo bud ten den - utery alebo streda.
Jak si na tom ty?
Příspěvek upraven 23.08.13 v 12:14
@hotmama
No ja tam byla včera(40+1) a objednali me na pondělí(pouze monitor) a ve čtvrtek(41+1) tam mám být v 7:30 a domluvit vyvolání, ale nevím zda už na ten čtvrtek nebo na jiný den… ![]()
Holky přidávám se k tématu, ale nevím, jestli už nemáte porozeno
Jsem dnes 40+1 a už samozřejmě stresuju
včera jsem byla v poradně, DR na monitor kouknul jedním okem a vnitřně mě vůbec nevyšetřil a dal mi kontrolu v pátek, to jsem nepochopila..
Ahoj strokinka,
Ja som v Podoli porodila 41+0 porod sa spustil sam inak by ma vyvolavali 41+3. Placenta uz bola poskodena, boli na nej zrazeniny a plodova voda zakalena maly sa jej troska napil bola som z toho vydesena:( maly to stihol za 5 minut 12, bohudiky maly je v poriadku.
Drzim ti palce az vsetko dobre dopadne.
Příspěvek upraven 26.09.13 v 19:17
Tak to ti moc přeju, že už to máš za sebou a bez vyvolávání! Tos mě moc nepotěšila s tou placentou, mě zaráží, že oni to nekontrolují při těch poradnách??
@strokinka na kontroly som chodila ale asi to nedokazu posudit…:(standardne tam cakaju cca do 41+3
aspon tak to vysvetlili. Neboj sa vsetko dobre dopadne, chce to mysliet pozitivne, prepac nechcela som ta vystrasit. Moooooc drzim palce!
Jasňačka, moc děkuji
taky nám říkali na předporodním kurzu do 10dní, že nechávají
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.