Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, v prosinci jsem byla na NT+ screeningu, rekli mi pohlavi ditete, zaroven taky, ze odhad je na 90procent. Prosim, je tu nekdo 10 ti procentni?
chtela bych mezi vas patrit ![]()
Tak já patřím k těm 90%. Řekli mi, že bude holčička - a je to holčička
. Jinak co vím od kamarádek a známých, tak na Veveří jsou profíci a všem se trefili. Ale tak třeba budeš ta pověstná výjimka ![]()
Moc si preji holcicku, samozrejme budu milovat i kluka, ale uz mesic nemyslim na nic jineho a ultrazvuk ve 20tydnu je tak daleko ![]()
Nam rekli dokonce kluka jen na 60% a je to kluk…
Ve 2O. tydnu uz to rekli na 100%
@januska24 píše:
Moc si preji holcicku, samozrejme budu milovat i kluka, ale uz mesic nemyslim na nic jineho a ultrazvuk ve 20tydnu je tak daleko
Tak po ultrazvuku ve 12 týdnu ještě máš šanci, že se spleti - sem tam jsem o podobných omylech četla. Hodně záleží na kvalitě přístroje a zkušenosti lékaře. V tomto týdnu si je totiž genitál holčičky i chlapečka hooodně podobný, klitoris vypadá skoro stejně jako pindík (někde lze dohledat i fotky, co holky vložily). Jen zkušený profík to odliší podle sklonu pohlavního hrbolu.
No, prave v Prenatalu jsou asi sami profici, proto jsem jak na trni ![]()
@januska24
No tak i kdyby, tak bude holčička na podŗuhý a bude mít brášku ochránce ![]()
Na poprve byl kluk a na podruhe to taky vypada na kluka, ja si tak moc preji princeznu
@januska24 píše:
Na poprve byl kluk a na podruhe to taky vypada na kluka, ja si tak moc preji princeznu
Já mám z Prenatalu smíšené pocity.
Byli jsme také v prosinci u Dr. Drábkové (myslím) a ani by mi pohlaví neřekla, kdybych se nezeptala, když jsem se chystala s přítelem odejít z ordinace.Na mojí otázku, zda-li ví pohlaví mi odpověděla jako kulový blesk „kluk“ a když jsem se zeptala zda-li to ví „jistě“ odpovedělá velmi nejistě formou, že je tam pouze hrbol a buď a nebo.
Takže jsme odcházeli s velkými rozpačitými pocity
Taky jsm z toho vysetreni mela taklv pocit
Mozek dobry, srdce dobry, prutok krve dobry, pohlavi kluk, nosni kustka pritomna
jak na bezicim pasu. Celou dobu otocena ke me zady, mela jsem pocit, ze ta slova padaji z nejakeho automatu! Jako kvalita asi dobry, ale z toho pristupu mi byla zima ![]()
Za mě Prenatal nikdy více. U prvního těhu nám pan doktor Vlašín jen sušše oznámil, dítě má VVV neslučitelnou se životem, ukončit těhotenství, máte den na rozmyšlenou, je mi to líto, zavolejte další pacientku
opravdu velmi profesionální přistup, kor když se jedná o soukromé pracoviště, ted nám pro změnu vyšly pozitivní testy NT, takže první co bylo tak mě hnali na amnio, podotýkám, že jsem ve 13.tt, pak na mě doktorka skoro řvala, že když na ni nepůjdu tak co budu dělat s potiženým děckem, riziko nám vyšlo 1% a to jen kvůli NT 2,3mm, jinak je vše jak má být a nos máme velkééééj
ted cekám na výsledky z prenascanu, takže za mě už opravdu ne, nevím jací jsou tam profesionálové, o tom po mých zkušenostech už také pochybuji, ale chovají se jako hovada!!! A jen stresují maminky postiženými dětmi ![]()
@Anonymní píše:
Za mě Prenatal nikdy více. U prvního těhu nám pan doktor Vlašín jen sušše oznámil, dítě má VVV neslučitelnou se životem, ukončit těhotenství, máte den na rozmyšlenou, je mi to líto, zavolejte další pacientkuopravdu velmi profesionální přistup, kor když se jedná o soukromé pracoviště, ted nám pro změnu vyšly pozitivní testy NT, takže první co bylo tak mě hnali na amnio, podotýkám, že jsem ve 13.tt, pak na mě doktorka skoro řvala, že když na ni nepůjdu tak co budu dělat s potiženým děckem, riziko nám vyšlo 1% a to jen kvůli NT 2,3mm, jinak je vše jak má být a nos máme velkééééj
ted cekám na výsledky z prenascanu, takže za mě už opravdu ne, nevím jací jsou tam profesionálové, o tom po mých zkušenostech už také pochybuji, ale chovají se jako hovada!!! A jen stresují maminky postiženými dětmi
Vždyť NT do 3mm je v pořádku. Alespoň, tak mi to na genetice říkali… Být tebou na amnio bych v tomhle případě nešla. Někteří doktoři jsou fakt hova*a ![]()
@pajisek90 jo to mě řekla dr. u UTZ také, že vše dobrý, že pokud by vyšla blbě krev, tak se ozvou, krev v normě, nosní kůstka ok, fronto-maxilární úhel taky dobrej, jen to projasnění a díky tomu mi vyšlo riziko 1:99, ořvala jsem to strašně, protože o jendo miminko už jsme přišli ve 22.tt a tohle byl šok, takže stres nervy, genetická konzultace uplne o ničem, jediný co pořád mlela dokola bylo amnio, když jsem jí řekla, že na ni nepůjdu, tak byla dost nepříjmená..no a tak jsem byla v pondělí prý na speciálním UTZ, trval tři minuty, dr. řekla ruce, nohy, nos a víc vám neřeknu
a nechala jsem si nabrat krev na Prenascan, tak uvidíme, ale takový stresy co dokážou člověku všechno říct, aniž by uvažovali nad tím, že ta těhotná je citilivá víc než netěhotná a navíc oni věděli co už jsem zažila a když jsem jí říkala, že už mám za sebou valký trauma, co se týče ztárty prcka, tak mě řekla, že bych nebyla ani první ani poslední kdo o dítě přišel několikrát po sobe
Včera se vě mě cosi zlomilo a řekla jsem si, že naše malý nedám at se třba staví na hlavu a že bude vše v pořádku ![]()
@Anonymní píše:
@pajisek90 jo to mě řekla dr. u UTZ také, že vše dobrý, že pokud by vyšla blbě krev, tak se ozvou, krev v normě, nosní kůstka ok, fronto-maxilární úhel taky dobrej, jen to projasnění a díky tomu mi vyšlo riziko 1:99, ořvala jsem to strašně, protože o jendo miminko už jsme přišli ve 22.tt a tohle byl šok, takže stres nervy, genetická konzultace uplne o ničem, jediný co pořád mlela dokola bylo amnio, když jsem jí řekla, že na ni nepůjdu, tak byla dost nepříjmená..no a tak jsem byla v pondělí prý na speciálním UTZ, trval tři minuty, dr. řekla ruce, nohy, nos a víc vám neřeknua nechala jsem si nabrat krev na Prenascan, tak uvidíme, ale takový stresy co dokážou člověku všechno říct, aniž by uvažovali nad tím, že ta těhotná je citilivá víc než netěhotná a navíc oni věděli co už jsem zažila a když jsem jí říkala, že už mám za sebou valký trauma, co se týče ztárty prcka, tak mě řekla, že bych nebyla ani první ani poslední kdo o dítě přišel několikrát po sobe
Včera se vě mě cosi zlomilo a řekla jsem si, že naše malý nedám at se třba staví na hlavu a že bude vše v pořádku
já jsem ve 13.týdnu na NT nebyla a aspoň jsem byla klidná a žádnej stres ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.