Přenechání ložnice dětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
22.7.17 12:50

V té šatně to tak dělá hodně lidí a bohaté to stačí. Okno tam je nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.7.17 12:52

Tohle tema mne moc zajima, vzhledem k tomu, ze sami mame 2+1. Puvodne to byl 2,5+1, byla zde takova malinkata mistnustka o 7 metrech ctverecnich. Podle zakona se nesmi nic pod 9m tusim pocitat jako mistnost. Co si vybavuju, tak mela mistnost 2×3,5m tusim. Mistnost jsem zrusila, protoze jsem ji spojila s obyvakem a dostala tak vetsi mistnost. Rodice mne od toho hodne odrazovali. Pry to bude fajn pokojicek pro dite nebo loznice pro nas. Jenze ta mistnost byla vazne mala a ja ji jeste o neco zmensila, protoze jsem posouvala zdi v byte. Tak jsem to rozpustila a mame na panelak velkorysy obvak o 24m.

No nic, ditko je na svete a mozna casem pribude druhe. Zatim spi mala s nami v loznici, jeste ji neni ani rok a klidne by mohla spat dal az do 2 let, ale co pak? Obyvak je dost velky, takze tam se postel vleze v pohode. Bude stat v tom koute, kde puvodne byla ta mala mistnost, ktera uz neni.

Premyslim, zda ji tam jen tak vrazit do prostoru, nebo se pokusit o nejake zdani soukromi a kolem dokola nainstalovat lehoulinky zaves, ktery se pres den stahne ke zdi, aby nezavazel a v noci roztahne?

Neco na zpusob viz fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
22.7.17 12:55

Nakresli pudorys a třeba něco vymyslime.
My máme taky 2+1, deti spolu v jednom pokoji a ja mám postel v obýváku. A zvazuji, ze obyvak zrusim úplně a do kuchyně dám lepší židle a jedno křeslo. Návštěva stejně většinou sedí v kuchyni.
Nedá se třeba zvětšit kuchyň? Třeba o ten kumbal, ze by v něm byl jídelní stůl nebo sedačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
22.7.17 13:27

Ja nechapu, ze nekdo bydli v pidibyte a poridi si dve deti. Tohle mi nikdy hlava nebere, naprosto nepochopitelne. Jedina rada je jit do vetsiho bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.7.17 13:43
@lauraka píše:
Ja nechapu, ze nekdo bydli v pidibyte a poridi si dve deti. Tohle mi nikdy hlava nebere, naprosto nepochopitelne. Jedina rada je jit do vetsiho bytu.

Takze se ma pocet deti ridit velikosti bytu? :D Za tu dobu, co mame deti, bydlime ve tretim byte. Bydleni se da casem zmenit, na deti mame bohuzel omezenou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.7.17 13:48

A k dotazu, mame byt 2+1, deti maji jeden pokoj pro sebe, my mame obyvakoloznici se skladaci sedackou, kterou ale uz skoro neskladam, protoze to nema cenu :) Mame ale vetsi mistnosti. Navstevy jsou vetsinou v kuchyni. Dneska je velky vyber ruznych skladacich sedacek, u nas by ani nikdo nepoznal, ze je to zaroven loznice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.7.17 13:54
@lauraka píše:
Ja nechapu, ze nekdo bydli v pidibyte a poridi si dve deti. Tohle mi nikdy hlava nebere, naprosto nepochopitelne. Jedina rada je jit do vetsiho bytu.

Uf, až poslední roky se roztrhl pytel s bydlením, kde má každý svůj pokoj a já nevím, co ještě. Osobně bych řekla, že 2+1 vždý býval a je takový standard. Děti se v tom normálně vychovávaly, vychovávají a vychovávat budou. Kdyby lidi s 2+1 a menším, neměli mít děti, protože na to nemají místo, tak asi jako národ vymřeme. My měli normálně barák 2+1. A takto byla víc než půlka domů ve vesnici. Se divím, že se v naší obci uživila i školka a škola, správně tam děti mělo mít jen pár vyvolených :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.7.17 13:59
@Amys píše:
Uf, až poslední roky se roztrhl pytel s bydlením, kde má každý svůj pokoj a já nevím, co ještě. Osobně bych řekla, že 2+1 vždý býval a je takový standard. Děti se v tom normálně vychovávaly, vychovávají a vychovávat budou. Kdyby lidi s 2+1 a menším, neměli mít děti, protože na to nemají místo, tak asi jako národ vymřeme. My měli normálně barák 2+1. A takto byla víc než půlka domů ve vesnici. Se divím, že se v naší obci uživila i školka a škola, správně tam děti mělo mít jen pár vyvolených :mrgreen:
:palec: Jj, jeste nedavno bezne zily v byte 2+1 tri generace. A leckde to tak je porad.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
22.7.17 14:03
@lauraka píše:

A já zas nechápu potřebu vyjadřovat se mimo téma :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
639
22.7.17 15:20

Omlouvám se, nějak blbě jsem počítala. Z nějakýho důvodu jsem měla pocit, že oba pokoje budou pro děti a vy se stěhujete do kuchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.7.17 15:50
@warita píše:
Tohle tema mne moc zajima, vzhledem k tomu, ze sami mame 2+1. Puvodne to byl 2,5+1, byla zde takova malinkata mistnustka o 7 metrech ctverecnich. Podle zakona se nesmi nic pod 9m tusim pocitat jako mistnost. Co si vybavuju, tak mela mistnost 2×3,5m tusim. Mistnost jsem zrusila, protoze jsem ji spojila s obyvakem a dostala tak vetsi mistnost. Rodice mne od toho hodne odrazovali. Pry to bude fajn pokojicek pro dite nebo loznice pro nas. Jenze ta mistnost byla vazne mala a ja ji jeste o neco zmensila, protoze jsem posouvala zdi v byte. Tak jsem to rozpustila a mame na panelak velkorysy obvak o 24m.

No nic, ditko je na svete a mozna casem pribude druhe. Zatim spi mala s nami v loznici, jeste ji neni ani rok a klidne by mohla spat dal az do 2 let, ale co pak? Obyvak je dost velky, takze tam se postel vleze v pohode. Bude stat v tom koute, kde puvodne byla ta mala mistnost, ktera uz neni.

Premyslim, zda ji tam jen tak vrazit do prostoru, nebo se pokusit o nejake zdani soukromi a kolem dokola nainstalovat lehoulinky zaves, ktery se pres den stahne ke zdi, aby nezavazel a v noci roztahne?

Neco na zpusob viz fotky.

Osobně jsem pro oddělený pokoj, i když je malý.

Jedni moji příbuzní s velkou slávou zbořili příčku mezi kuchyní a obývákem a mezi dvěma pokoji. Udělakli si z 3+1 v paneláku (60m), takové cool 1+1. Ale pak přišly děti a ty příčky tam mají zase. A taky má ten jeden pokoj cca 7 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
22.7.17 16:21

Norma stanoví 8 metrů čverečních, abych to byl „pokoj“ a musí to mít okno. JInak spaní v kumbálu - jak to nemá větrání, tak počítej, že dva spáči za noc „vypaří a vydýchají“ vlhkost a jak to nevětráš…tak ti minimálně časem bude všechno vlhnout a plesnivět a nebude se ti tam spát dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
22.7.17 16:22

Dej sem půdorys s rozměry, ráda tohle vymýšlím, třeba něco společně poradíme. Prostě takový kubál pak nemá „dobré mikrolklima“, ať větráš, jak chceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.7.17 18:53

Ja bych se v kumbalu citila jako ve vezeni a padaly by na mne steny a to nejsem nejak extra klaustrofobni. Kdyby to melo okno, tak OK, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.7.17 18:58
@Bábrdl píše:
Osobně jsem pro oddělený pokoj, i když je malý.Jedni moji příbuzní s velkou slávou zbořili příčku mezi kuchyní a obývákem a mezi dvěma pokoji. Udělakli si z 3+1 v paneláku (60m), takové cool 1+1. Ale pak přišly děti a ty příčky tam mají zase. A taky má ten jeden pokoj cca 7 m.

Nooo, napadlo mne ty pricky zase dat zpet, ale myslim, ze tudy uz cesta nevede. Musely by se zase pridelat dvere, respektive predelat dvere dve. A musela by se rezat drevena podlaha… a tak vubec si rikam, ze az to casem zace vadit, tak se proste prestehujeme do vetsiho.

My jsme si ted zkusmo hodili do obyvaku matraci, protoze v loznici je v lete silene vedro, opira se nam tam odpoledni slunce. A jak tak lezime v tom obyvaku, tak si rikam, ze mi to vlastne ani moc nevadi.

Vis co, horsi bude, az se narodi druhe dite, obzvlaste, pokud to bude chlapecek.

A co rikas na ten napad s tim volanem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný