Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V té šatně to tak dělá hodně lidí a bohaté to stačí. Okno tam je nutné.
Tohle tema mne moc zajima, vzhledem k tomu, ze sami mame 2+1. Puvodne to byl 2,5+1, byla zde takova malinkata mistnustka o 7 metrech ctverecnich. Podle zakona se nesmi nic pod 9m tusim pocitat jako mistnost. Co si vybavuju, tak mela mistnost 2×3,5m tusim. Mistnost jsem zrusila, protoze jsem ji spojila s obyvakem a dostala tak vetsi mistnost. Rodice mne od toho hodne odrazovali. Pry to bude fajn pokojicek pro dite nebo loznice pro nas. Jenze ta mistnost byla vazne mala a ja ji jeste o neco zmensila, protoze jsem posouvala zdi v byte. Tak jsem to rozpustila a mame na panelak velkorysy obvak o 24m.
No nic, ditko je na svete a mozna casem pribude druhe. Zatim spi mala s nami v loznici, jeste ji neni ani rok a klidne by mohla spat dal az do 2 let, ale co pak? Obyvak je dost velky, takze tam se postel vleze v pohode. Bude stat v tom koute, kde puvodne byla ta mala mistnost, ktera uz neni.
Premyslim, zda ji tam jen tak vrazit do prostoru, nebo se pokusit o nejake zdani soukromi a kolem dokola nainstalovat lehoulinky zaves, ktery se pres den stahne ke zdi, aby nezavazel a v noci roztahne?
Neco na zpusob viz fotky.
Nakresli pudorys a třeba něco vymyslime.
My máme taky 2+1, deti spolu v jednom pokoji a ja mám postel v obýváku. A zvazuji, ze obyvak zrusim úplně a do kuchyně dám lepší židle a jedno křeslo. Návštěva stejně většinou sedí v kuchyni.
Nedá se třeba zvětšit kuchyň? Třeba o ten kumbal, ze by v něm byl jídelní stůl nebo sedačka.
Ja nechapu, ze nekdo bydli v pidibyte a poridi si dve deti. Tohle mi nikdy hlava nebere, naprosto nepochopitelne. Jedina rada je jit do vetsiho bytu.
@lauraka píše:
Ja nechapu, ze nekdo bydli v pidibyte a poridi si dve deti. Tohle mi nikdy hlava nebere, naprosto nepochopitelne. Jedina rada je jit do vetsiho bytu.
Takze se ma pocet deti ridit velikosti bytu?
Za tu dobu, co mame deti, bydlime ve tretim byte. Bydleni se da casem zmenit, na deti mame bohuzel omezenou dobu.
A k dotazu, mame byt 2+1, deti maji jeden pokoj pro sebe, my mame obyvakoloznici se skladaci sedackou, kterou ale uz skoro neskladam, protoze to nema cenu
Mame ale vetsi mistnosti. Navstevy jsou vetsinou v kuchyni. Dneska je velky vyber ruznych skladacich sedacek, u nas by ani nikdo nepoznal, ze je to zaroven loznice ![]()
@lauraka píše:
Uf, až poslední roky se roztrhl pytel s bydlením, kde má každý svůj pokoj a já nevím, co ještě. Osobně bych řekla, že 2+1 vždý býval a je takový standard. Děti se v tom normálně vychovávaly, vychovávají a vychovávat budou. Kdyby lidi s 2+1 a menším, neměli mít děti, protože na to nemají místo, tak asi jako národ vymřeme. My měli normálně barák 2+1. A takto byla víc než půlka domů ve vesnici. Se divím, že se v naší obci uživila i školka a škola, správně tam děti mělo mít jen pár vyvolených ![]()
@Amys píše:
Uf, až poslední roky se roztrhl pytel s bydlením, kde má každý svůj pokoj a já nevím, co ještě. Osobně bych řekla, že 2+1 vždý býval a je takový standard. Děti se v tom normálně vychovávaly, vychovávají a vychovávat budou. Kdyby lidi s 2+1 a menším, neměli mít děti, protože na to nemají místo, tak asi jako národ vymřeme. My měli normálně barák 2+1. A takto byla víc než půlka domů ve vesnici. Se divím, že se v naší obci uživila i školka a škola, správně tam děti mělo mít jen pár vyvolených
@lauraka píše:
A já zas nechápu potřebu vyjadřovat se mimo téma ![]()
Omlouvám se, nějak blbě jsem počítala. Z nějakýho důvodu jsem měla pocit, že oba pokoje budou pro děti a vy se stěhujete do kuchyně.
@warita píše:
Tohle tema mne moc zajima, vzhledem k tomu, ze sami mame 2+1. Puvodne to byl 2,5+1, byla zde takova malinkata mistnustka o 7 metrech ctverecnich. Podle zakona se nesmi nic pod 9m tusim pocitat jako mistnost. Co si vybavuju, tak mela mistnost 2×3,5m tusim. Mistnost jsem zrusila, protoze jsem ji spojila s obyvakem a dostala tak vetsi mistnost. Rodice mne od toho hodne odrazovali. Pry to bude fajn pokojicek pro dite nebo loznice pro nas. Jenze ta mistnost byla vazne mala a ja ji jeste o neco zmensila, protoze jsem posouvala zdi v byte. Tak jsem to rozpustila a mame na panelak velkorysy obvak o 24m.No nic, ditko je na svete a mozna casem pribude druhe. Zatim spi mala s nami v loznici, jeste ji neni ani rok a klidne by mohla spat dal az do 2 let, ale co pak? Obyvak je dost velky, takze tam se postel vleze v pohode. Bude stat v tom koute, kde puvodne byla ta mala mistnost, ktera uz neni.
Premyslim, zda ji tam jen tak vrazit do prostoru, nebo se pokusit o nejake zdani soukromi a kolem dokola nainstalovat lehoulinky zaves, ktery se pres den stahne ke zdi, aby nezavazel a v noci roztahne?
Neco na zpusob viz fotky.
Osobně jsem pro oddělený pokoj, i když je malý.
Jedni moji příbuzní s velkou slávou zbořili příčku mezi kuchyní a obývákem a mezi dvěma pokoji. Udělakli si z 3+1 v paneláku (60m), takové cool 1+1. Ale pak přišly děti a ty příčky tam mají zase. A taky má ten jeden pokoj cca 7 m.
Norma stanoví 8 metrů čverečních, abych to byl „pokoj“ a musí to mít okno. JInak spaní v kumbálu - jak to nemá větrání, tak počítej, že dva spáči za noc „vypaří a vydýchají“ vlhkost a jak to nevětráš…tak ti minimálně časem bude všechno vlhnout a plesnivět a nebude se ti tam spát dobře…
Dej sem půdorys s rozměry, ráda tohle vymýšlím, třeba něco společně poradíme. Prostě takový kubál pak nemá „dobré mikrolklima“, ať větráš, jak chceš…
Ja bych se v kumbalu citila jako ve vezeni a padaly by na mne steny a to nejsem nejak extra klaustrofobni. Kdyby to melo okno, tak OK, jinak ne.
@Bábrdl píše:
Osobně jsem pro oddělený pokoj, i když je malý.Jedni moji příbuzní s velkou slávou zbořili příčku mezi kuchyní a obývákem a mezi dvěma pokoji. Udělakli si z 3+1 v paneláku (60m), takové cool 1+1. Ale pak přišly děti a ty příčky tam mají zase. A taky má ten jeden pokoj cca 7 m.
Nooo, napadlo mne ty pricky zase dat zpet, ale myslim, ze tudy uz cesta nevede. Musely by se zase pridelat dvere, respektive predelat dvere dve. A musela by se rezat drevena podlaha… a tak vubec si rikam, ze az to casem zace vadit, tak se proste prestehujeme do vetsiho.
My jsme si ted zkusmo hodili do obyvaku matraci, protoze v loznici je v lete silene vedro, opira se nam tam odpoledni slunce. A jak tak lezime v tom obyvaku, tak si rikam, ze mi to vlastne ani moc nevadi.
Vis co, horsi bude, az se narodi druhe dite, obzvlaste, pokud to bude chlapecek.
A co rikas na ten napad s tim volanem?