Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Nataša v podstatě se vším, co jsi napsala souhlasím, ale přesto jsem přesvědčená, že aspoň ty alternativy k povinnému očkování by pediatr znát měl, zas tolik jich není. Neříkám se vším všudy, ale názvy a základní rozdíl, pokud nějaký je. Zvlášť v dnešní době, kdy se jedná o tolik diskutovanou záležitost. Jinak já rozhodně nepovažuju za slabost, pokud lékař něco specifičtějšího neví a pozjišťuje, já sama jsem dokonce naší doktorce několikrát „radila“, když jsem přišla na něco, s čím nám ona nedokázala pomoct.
@Nataša ja si myslim ze 4 vakciny ktere jsou na trhu znat muze…hrazene a nehrazene.. na spouty veci nepotrebuji medicinkse vzdelani a staci me zdrava logika.
@marti81 píše:
@Nataša v podstatě se vším, co jsi napsala souhlasím, ale přesto jsem přesvědčená, že aspoň ty alternativy k povinnému očkování by pediatr znát měl, zas tolik jich není. Neříkám se vším všudy, ale názvy a základní rozdíl, pokud nějaký je. Zvlášť v dnešní době, kdy se jedná o tolik diskutovanou záležitost. Jinak já rozhodně nepovažuju za slabost, pokud lékař něco specifičtějšího neví a pozjišťuje, já sama jsem dokonce naší doktorce několikrát „radila“, když jsem přišla na něco, s čím nám ona nedokázala pomoct.
ja souhlasim.
@KackaDoup píše:
@Nataša ja si myslim ze 4 vakciny ktere jsou na trhu znat muze…hrazene a nehrazene.. na spouty veci nepotrebuji medicinkse vzdelani a staci me zdrava logika.
Já neříkám, že nemůže znát alternativy, ale které 4 vakcíny teď zrovna myslíš, že by měla jako znát? ![]()
Protože ono těch očkování a vakcín je tak trochu více, a každého zrovna zajímá jiné.. a chce aby dr. měl znalosti zrovna o tom jeho očkování..
Já si pořád myslím, že když to neví, že jsou další vakcíny na trhu, není to taková trága. Horší je, když není přístupný jinému řešení, diskuzi, když direktivně přikazuje někde, kde existuje alternativa… Nebo když nepozná spálu od virové angíny
![]()
@Nataša napriklad, infarix, ma alternativu v adacelu a boostrixu…to snad lehky ne?
muj pediatr me jeste pochvali ze jsem sama poznala pohledem do krku ze se jedna o virovou anginu…rekne ze takovych matek vic…a to je mu pres 80
![]()
@KackaDoup píše:
@Nataša napriklad, infarix, ma alternativu v adacelu a boostrixu…to snad lehky ne?
muj pediatr me jeste pochvali ze jsem sama poznala pohledem do krku ze se jedna o virovou anginu…rekne ze takovych matek vic…a to je mu pres 80![]()
Hele, tohle je fakt marný
Ty teď operuješ jedním povinným očkováním.. a kolik ono jich je.?? klasická hexa, přeočko v 5 letech, v 11 letech, pak různé prevenary, rotarixy, na meningokoka, na žloutenku, na neštovice, na chřipku, na klíšťovku, fakt má znát všechny alternativy??? nebo je má znát jen pro ty povinné,? nebo co by měla znát?
a pak, má znát všechny alternativy antibiotik (perorálních, mastiček, kapiček), a dalších léků, a to nemluvím o dif. diagnostice..
Já myslím, že být dr. je těžké, a být dobrým dr. je zatraceně těžké.
poznat virovou angínu pohledem do krku, no klobouk dolů.. i můj muž si bere na pomoc CRP, a podobné věci.. ![]()
@Nataša píše:
Hele, tohle je fakt marnýTy teď operuješ jedním povinným očkováním.. a kolik ono jich je.?? klasická hexa, přeočko v 5 letech, v 11 letech, pak různé prevenary, rotarixy, na meningokoka, na žloutenku, na neštovice, na chřipku, na klíšťovku, fakt má znát všechny alternativy??? nebo je má znát jen pro ty povinné,? nebo co by měla znát?
a pak, má znát všechny alternativy antibiotik (perorálních, mastiček, kapiček), a dalších léků, a to nemluvím o dif. diagnostice..Já myslím, že být dr. je těžké, a být dobrým dr. je zatraceně těžké.
poznat virovou angínu pohledem do krku, no klobouk dolů.. i můj muž si bere na pomoc CRP, a podobné věci..
Tak já před lety měla doktorku, která měla takovou tlustou knihu, kde byl seznam léků a vždy tam koukala a hledala vhodnou alternativu. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Já netvrdím, že by měli mít všechno v hlavě, ale alespoň nějaký náznak snahy vyjít vstříct by neškodil. ![]()
@tiffany píše:
Tak já před lety měla doktorku, která měla takovou tlustou knihu, kde byl seznam léků a vždy tam koukala a hledala vhodnou alternativu. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Já netvrdím, že by měli mít všechno v hlavě, ale alespoň nějaký náznak snahy vyjít vstříct by neškodil.
brevíř.. to znám..
To máme doma taky, ale dnes je lepší být online..
Naše dr. je nemocniční, tudíž má databázi léků přímo na výběr..
já netvrdím, že nejsou dr., které bych za pačesy vymáchala v čemsi
![]()
a celou dobu říkám, že dr. musí být ochoten s pacientem mluvit, a nesmí se bát říci si o pomoc, musí být ochoten a schopen si to, co neví, najít.
Dr., který nemá tuhle snahu a ochotu, ať se jde zahrabat. ![]()
Sama jsem pár takových odepsala.. ![]()
Jen se snažím upozornit na to, že i dr., který zrovna nezná Boostrix, může být dr. výborný. Záleží totiž na tom, jak se k tomu, že ho zrovna nezná, postaví.. to je všechno.
@tiffany píše:
Tak já před lety měla doktorku, která měla takovou tlustou knihu, kde byl seznam léků a vždy tam koukala a hledala vhodnou alternativu. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Já netvrdím, že by měli mít všechno v hlavě, ale alespoň nějaký náznak snahy vyjít vstříct by neškodil.