Přepadovky tchýně

32
30.8.14 13:05

Prepadovky tchyně

Moc zdravím, jsem tu nováček. Myslím, že ale nebudu sama se svým tématem ; bydlíme na vesnici, v domečku a tchyně s tchanem 20 sekund od nás. V prosinci se nám narodila holčička a od té doby začaly tchyniny prepadovky. Cca 1X týdně. Protože je příšerně urážlivá a trochu hysterka, zkusili jsme to oklikou ; řekli jsme ji, jestli by mohla předem vždy zavolat, že jsem stydlin a nechci se bát chodit nahá po svém domě. Nepomohlo. Druhá oklika ; při prepadovkach štěká pes, když je doma a budí malou. Opět nepomohlo. Takže za ní manžel zašel a v půlhodinovém rozhovoru ji poprosil, ať vždy, než k nám půjde, zavolá… Byly z toho slzy, trochu hysterie a výčitky, ale doufala jsem, že když se jí to tedy " dotklo ", pomůže to. Uběhly pouhé 2 měsíce… A OPĚT!!! Pomooooooc!! Došla mi veškerá fantazie! Co proboha teď s tím??? Poraďte prosím… Máme vchodové dveře ze zahrady, když se dostane tam, kouká nám už do baráku franc. okny… Na brance už je koule… ale ani ta není vsemocna…, starší syn zapomíná zamykat… Je to na odstehovani???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
30.8.14 13:08

Já bych asi vždycky když přijde, tak byla zrovna na odchodu…řekla bych jí, že přišla nevhod, že zrovna jdeme třeba k doktorovi, nebo že mám návštěvu nebo, že malá spí a že se ti prostě návštěva nehodí. Že kdyby zavolala, tak bys jí to řekla a ušetřila by si cestu.

• Citovat
  • Upravit
4058

At ji to manzel rekne narovinu, nic jineho uz asi nepomuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755

Na stěhování bych zatím nepomýšlela, spíš bych se pokusila vymyslet jinou branku, aby nešla bez klíče vůbec otevřít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
30.8.14 13:09

Pokud nemá od vás vyloženě klíče, tak bych prostě zamkla a dělala, že nejsem doma.. až by párkrát marně přešlapovala za brankou, tak by jí to možná přešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
30.8.14 13:20

Jestli je to jen jednou tydne, tak to podle me moc hrotis.Ja mam tohle obden, tchyne ma klice, nikdy nezvoni a vetsinou se neohlasi, byla zvykla chodit do pritelova bytu, kdyz jsme v nem trvale nebydleli (zaliti kytek, temperace topeni, vyber posty). Nejsem nadsena, ale za zasadni vec to nepovazuju.Jsem hlavne rada, ze s nami nebydli a je zdravotne soběstačna vzhledem k věku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
30.8.14 13:25

@Cricry tyvado, tak to si nedovedu představit 8o a to mám 2 skvělý tchýně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
30.8.14 13:27

Vyprdni se na to, 1× tydne je v klidu…casem si zvyknes a nebude ti to vadit :mrgreen:
Ja uz take neresim, prijedou do bordelu, ja nenamalovana, mastne vlasy, buchta zadna,…ale je mi to uz jedno. Kdyz se ohlasi, maji napecino, obcerstveni,…
At delaji jak je jim libo :)
Proste si delej dal svoje veci podle sebe a ona tam bude jen tak cumakovat, no…kdyz to nevadi ji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
30.8.14 13:29
@Izzz píše:
@Cricry tyvado, tak to si nedovedu představit 8o a to mám 2 skvělý tchýně

Jedna by ti nestačila? Pošli mi tu druhou. Prosíííííím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
30.8.14 13:30

@fionnita Nepochopila, neotvírej nebo běž někam pryč. Tohle bych nijak diplomaticky už neřešila.

• Citovat
  • Upravit
4367
30.8.14 13:33

Myslím, že na to, že bydlí 20 vteřin od vás to není nic tragického.
Asi bych se s tím nějak srovnala. Lidé na vesnici a starší tím spíš nemyslí na takové pro nás běžné zásady jako se na návštěvu ohlásit. Vyrůstal jsem na dědině a tam když někdo přišel, tak přišel a neřešilo se ohlašování.
Mysli také na to, že se vám hlídací babička může v budoucnu hodit.
Rozumím ti, že takové „přepadovky“ nejsou to pravé, ale s trochou tolerance… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.8.14 13:34

Tak to znám, já občas dělám, že nejsem doma.Ale bohužel to někdy zkouší i 3 krát za den a to je od nás, tak 15 min.Taky jsem byla zoufalá, teď to řeším tak, že malou obleču a řeknu, že někam jedem a nebo se jdeme projít, když předem nezavolá, že ne ní nemám čas a že jsem s ní nepočítala. A nechám jí tam klidně stát, Možná trochu drsný, ale jinak to nejde. Nebyla jsem zvyklá mít pořád někoho za zadkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.14 13:36

Nesouhlasim se „zvyknes si“ - pokud ctis svoje soukromi a neplanujes se do budoucna zblaznit(vim o cem pisu, dela nam presne to same manzelova babicka), tak po vselijakych vymluvach proste zamkni.Ona se urazi, s tim pocitej, ale tvar se dal jako by se nic nedelo.Ale.chce to trenovat…

• Citovat
  • Upravit
4367
30.8.14 13:37

@nelaa To je přesně moje :-) když mi přijde tchyně stylem šla jsem zrovna kolem, tak svoji činnost rozhodně nepřerušuji. Uvařím jí kafe, ale to je tak všechno… A je pravda, že v současnosti volá častěji, jestli jsme doma, že by se stavila a přepadovky jsou minimálně.
Víc mi vadí, že si odemyká sama a nezazvoní. Ale to je taky už málokdy, protože „zapomínám“klíče v zámku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.8.14 13:38

Já jsem přesně tohle řešila 4 roky. Její přepadovky byly ale častější. Pořád jsem ji prosila, vysvětlovala ji, ať mi nejdřív zavolá…a jednoho dne jsem to už nevydržela. Vybuchla jsem a řekla ji, že je nevychovaná :oops:. Byla z toho hotová, no já taky. Takovou reakci jsem od sebe nečekala :nevim:. Ale od té doby mám klid. Na návštěvách se domlouváme. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová