Přepadovky tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1626
30.8.14 13:53

Na odstěhování to není, ale na nervy určitě…
Jestli bydlíte na vesnici nebo je tchýně starší paní, tak takové zaskočení bez ohlášení je docela běžné. Není to nic proti tobě. Lidi se takhle běžně navštěvovali.
Jestli tě to ničí, tak buď naprosto otevřeně a bez oklik říct, že to považujete za rušení soukromí a nepřejete si to. A taky pak stát na svém. Nebo dát jinou branku a pokaždé jí zamknout. Zamknout vchody do domu a nereagovat. Pokud už se povede, že tchýně bude nezvána stát v předsíní, tak překvapeně zvolat: „Jéé maminko (Boženko), vy jste zase nevolala, no my jdeme zrovna pryč (doktor, kamarádka, kroužek). Musíte nám dát příště vědět dřív. Nezlobte se.“ V případě, že fakt nemůžeš jít ven, tak neustávat v rozdělané činnosti.
Mám taky ráda soukromí a nezvané návštěvy nezvládám. Ale pokud takhle zajde 1× týdně, tak bych to tak nehrotila. Jestli je to takhle, tak už se dá říct, že je to návštěva očekávaná. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12948
30.8.14 13:54

Na návštěvách jednou týdně bz ohlášen není nic hrozného, pokud to nevadí tomu druhému.
Ale tobě to vadí, takže bych buď řekla na rovinu, vypojila zvonek nebo bych třeba zařídila, aby mě vyrušila zrovna v nejlepším.
záleží na tom, co na ni bude zabírat.
Syna bych za opomenutí mírně trestala, pokud má už věk na nezapomínání. Například pokuta 2 Kč z kapesného za jedno zapomenutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
30.8.14 13:55

Uvazovala bych nad tim, jak moc bych po ni v budoucnu potrebovala hlidani - v tom pripade by bylo lepsi tchyni si neznepratelit. Na odstehovani to neni, ale spis bych apelovala na toho starsiho syna, aby zamykal branku- napiste mu tam treba cedulku Zamykat! ;)
Jinak asi tezko takovym babam jako je ona vysvetlis neco o respektovani soukromi nebo denniho programu druhych…proste jim to nedochazi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
30.8.14 14:29

@fionnita a co je na tom, že tchyně přijde neohlášená, to je nějaká katastrofa? říkáš, že dojede 1× týdně a co je na tom, že chce vidět vnouče? Moje maminka taky chodila neohlášeně žádnou tragedii jsme z toho nedělali. Prostě ona neměla telefon, tak přišla, vypila kafe, pomazlila se s vnuky a šla. To si má tchyně dávat kolkovanou žádost, aby k vám mohla přijít? Moje maminka už zemřela a tchyně taky. a jak bych byla ráda, kdyby k nám chodily i neohlášeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
30.8.14 14:35
@mojmira píše:
@fionnita a co je na tom, že tchyně přijde neohlášená, to je nějaká katastrofa? říkáš, že dojede 1× týdně a co je na tom, že chce vidět vnouče? Moje maminka taky chodila neohlášeně žádnou tragedii jsme z toho nedělali. Prostě ona neměla telefon, tak přišla, vypila kafe, pomazlila se s vnuky a šla. To si má tchyně dávat kolkovanou žádost, aby k vám mohla přijít? Moje maminka už zemřela a tchyně taky. a jak bych byla ráda, kdyby k nám chodily i neohlášeně.

To je presne to, co napisou zensky co tchyni nebo maminku uz nemaji - moje mama taky pred 3 rokama zemrela, sveho vnuka niky nevidela, ale nechytam sentiment, pokud lezu do takovy diskuze.

Ano - kazda navsteva se ma ohlasit dopredu: patri to mezi zaklady slusneho vychovani! Nebo ty chodis na navstevy neohlasena?

To ze tvoje mama nemela telefon je taky z jinyho soudku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
30.8.14 14:40
@mojmira píše:

Katastrofa to není, ale pokud přijde pokaždé neohlášená pomlau až do obýváku když má zakladatelka práci a potom se jí „musí“ věnovat tak se nedivím, že ji to štve. Přece jen si každý den nějak plánuje, co musí stihnout udělat apod…
Klidně ať si chodí denně, ale dá vědět v kolik, abych nelítala doma polonahá, zrovna neměla rozdělanou práci apod.
A v dnešní době poslat sms je otázka minuty.Nebo chodit v jeden a ten samý den, aby se s ní dalo počítat.

• Citovat
  • Upravit
32
30.8.14 14:43

Všem MOOOC děkuji! Jen co sednu k pc, všechno podrobně přečtu!! Zatím studuju jen v mobilu a to je na lupu :-)! Diky díky za rady a Váš čas!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
30.8.14 14:44
@ne-silenamatka píše:
Ano - kazda navsteva se ma ohlasit dopredu: patri to mezi zaklady slusneho vychovani! Nebo ty chodis na navstevy neohlasena?

Tak třeba zrovna tohle bych tak jasně netvrdila, to závisí i na místních zvyklostech, které mohou být všude různé… a třeba na vesnici neočekávám, že se bude soused ohlašovat na návštěvu a nedovolila bych si o něm říkat, že nemá slušné vychování, prostě přijde a buď se to hodí nebo ne, když ne, tak zase jde. Stejně jako tam, kde jsme jezdili na chalupu, tak se prostě člověk sebral a vyrazil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
30.8.14 14:48
@j.a.n.i1 píše:
Tak třeba zrovna tohle bych tak jasně netvrdila, to závisí i na místních zvyklostech, které mohou být všude různé… a třeba na vesnici neočekávám, že se bude soused ohlašovat na návštěvu a nedovolila bych si o něm říkat, že nemá slušné vychování, prostě přijde a buď se to hodí nebo ne, když ne, tak zase jde. Stejně jako tam, kde jsme jezdili na chalupu, tak se prostě člověk sebral a vyrazil…

Mluvim v globalu - o tom kde zakladetelka zije nepadlo ani slovo.Ano, neohlasena navsteva v chatove osade v Horni-Dolni je pochopitelna a ocekava se to, o tom zadna.

Nicmene ja sem na to citliva a sama bych nesla k nikomu bez ohlaseni - muj otec bydli v mem dome cca.5 minut od nas - ac chodim casto okolo, nikdy bych bez ohlaseni neklepala na dvere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
30.8.14 14:53

Mno ja mam problem totozny, kdyz je teda tchyne doma na neschopence, coz byva hooodne casto, tak je u nas KAZDEJ den bez ohlaseni. Kdyz je v praci, tak prijde jednou tydne, coz mi pripada jako pohoda. No tento tyden predvedla vrchol vseho. Prisla, ja mela domluvenou navstevu, tak ji to rikam ze se to zrovna nehodi a ona uz vyzuta stala v obyvaku. A prisla navsteva a neodesla. Tak co s tim, to jsem ji mela vystrcit ze dveri? Druhy den jsem delala ze nejsem doma. Klepani ji nestacilo, tak obihala barak a koukala do oken. :mrgreen: je to na palici, ale nenadelam nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.14 15:04

Pravda pravda, ještě jedna prepadovka a bude koule z obou stran.. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.14 15:13

Jasný, nikdo nechce tchýni separovat od vnoucete, může ji klidně vidět denně, ale má přeci mobil, může napsat sms, nebo prozvonit a já ji zavolám hned jak to půjde zpět ( aby neprovolala)… já u mateřské navíc částečně podnikám, takže volného času málo, takže prepadovky se z 99% nehodí… Prostě může KDYKOLIV zavolat, říct, že chce vozit ( to mimochodem téměř nikdy neudělala), nebo přijít na návštěvu… Ale poté co jsme ji s manželem několikrát hezky a slušně poprosili, ať nám nedělá prepadovky, že by taky mohla vtrhnout opravdu nevhod ( jednou už to málem bylo)… a ona je i přesto dělá… uffffffff!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
30.8.14 15:17

Já bych teda nemohla napsat, že když je to 1× týdně, tak se nic neděje. Tchýně mám ráda. Vždy se ohlásí dopředu. Nedovedu si představit, že by si k nám takhle chodila. Vnuka si může pochovat kdykoli bude chtít, mě může vidět taky kdykoli, kafe jí udělám, když ho máme :)…ale musim o tom vědět. Nejsem vyřizovací typ. Kdyby se tohle dělo u nás, manžel by to vysvětlil a byl by klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.14 15:21

Kolkovou žádost dávat nemusí, stačí sms domluva…Tchyně je navíc straaasne ukecana a to jsou debaty, tedy spíše monology typu Plácání duté slámy… Já jsem takovej tichomil a klidomil… vždy mně to rozhodí. A maminka je něco jiného. Té v klidu rovnou reknete cokoliv, když by přišla nevhod, ale urážlivé tchýni???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.14 15:25
@Izzz píše:
Já bych teda nemohla napsat, že když je to 1× týdně, tak se nic neděje. Tchýně mám ráda. Vždy se ohlásí dopředu. Nedovedu si představit, že by si k nám takhle chodila. Vnuka si může pochovat kdykoli bude chtít, mě může vidět taky kdykoli, kafe jí udělám, když ho máme :)…ale musim o tom vědět. Nejsem vyřizovací typ. Kdyby se tohle dělo u nás, manžel by to vysvětlil a byl by klid.

Děkuji, vnímáme to stejně. Není to o tom, že bych tchýni neměla ráda, ale když bude takhle hrubě porušovat naše soukromí a několikrát kašlat na naše přání, moc to na dobrých vztazích nepřidá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová