Přepadovky tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32
30.8.14 15:28
@ne-silenamatka píše:
Mluvim v globalu - o tom kde zakladetelka zije nepadlo ani slovo.Ano, neohlasena navsteva v chatove osade v Horni-Dolni je pochopitelna a ocekava se to, o tom zadna.Nicmene ja sem na to citliva a sama bych nesla k nikomu bez ohlaseni - muj otec bydli v mem dome cca.5 minut od nas - ac chodim casto okolo, nikdy bych bez ohlaseni neklepala na dvere.

Diiky. Myslím, že je skoro jedno kde bydlíte… Každý ať si ve svém domě, bytě, statku, zámku :-) určí pravidla jak to chce… Horší, když na to pak kdokoliv kašle… a jede si svou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
30.8.14 15:32

@fionnita No nevím ale jednou týdně to snad není žádná hrůza :nevim: tady asi raje roli že tchýni moc nemusíš že? Tak jí prostě narovinu řekni že si nepřeješ aby k vám chodila neohlášeně, když nepochopila ty okliky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.14 15:42
@Špageta píše:
Na odstěhování to není, ale na nervy určitě…
Jestli bydlíte na vesnici nebo je tchýně starší paní, tak takové zaskočení bez ohlášení je docela běžné. Není to nic proti tobě. Lidi se takhle běžně navštěvovali.
Jestli tě to ničí, tak buď naprosto otevřeně a bez oklik říct, že to považujete za rušení soukromí a nepřejete si to. A taky pak stát na svém. Nebo dát jinou branku a pokaždé jí zamknout. Zamknout vchody do domu a nereagovat. Pokud už se povede, že tchýně bude nezvána stát v předsíní, tak překvapeně zvolat: „Jéé maminko (Boženko), vy jste zase nevolala, no my jdeme zrovna pryč (doktor, kamarádka, kroužek). Musíte nám dát příště vědět dřív. Nezlobte se.“ V případě, že fakt nemůžeš jít ven, tak neustávat v rozdělané činnosti.
Mám taky ráda soukromí a nezvané návštěvy nezvládám. Ale pokud takhle zajde 1× týdně, tak bych to tak nehrotila. Jestli je to takhle, tak už se dá říct, že je to návštěva očekávaná. :D

Hihi, ono to nejni ale uuplne pravidelně, jednou to dá 2X týdně, jindy 1× za 10 dni, pak 14 dní nic a opět 2 dny po sobě :-)… Hlídání asi v budoucnu občas uvítáme, ale závislí na tom určitě nebudem, máme i jiné možnosti a navíc oba s manželem podnikáme, tudíž i občasnou chůvu by jsme zaplatili… Já jen už prostě nevím, jak ji, aniž by jsme si to mezi sebou podelali, říct, ať nám prostě prepadovky nikdy nedělá… A to jsem ji řekla ( nejednou), že jsem ráda, že mi prepadovky nedělá ani můj táta, ani máma… prostě NEPOCHOPILA :-(… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.14 15:44
@arinecka píše:
@fionnita No nevím ale jednou týdně to snad není žádná hrůza :nevim: tady asi raje roli že tchýni moc nemusíš že? Tak jí prostě narovinu řekni že si nepřeješ aby k vám chodila neohlášeně, když nepochopila ty okliky. :mavam:

No, moje krevní skupina to není, ale když mně nebude prepadat, respektuju ji… A manžel ji to už na rovinu řekl… Nepomohlo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.14 15:48

Tchyně je prostě zvědavá a podle mně se stará o věci do kterejch ji nic není… Myslím ze i ze zvědavosti dělá ty prepadovky.. A když ji pořádáme ať to nedělá, jeji vehementni naturel a zvědavost zvítězí i přes to… GRRRRR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
30.8.14 16:18

Třeba je jí jen smutno…nezvaná a nečekaná návštěva, to je nepříjemný, ale pokud to zrovna není šílená megera, tak je to přece jen babička tvých dětí, a to se už asi nezmění…jestli její přítomnost není dětem nepříjemná, chová se k nim hezky, tak ji zkus při takové nehlášené návštěvě nasměrovat na ně-šup, tady máš kočárek a hybaj ven.. :mrgreen:,syn chce hrát karty, pexeso, cokoliv…,na to je přece babička nejlepší :mrgreen:,tak mazej za ním do pokojíku..,chtěl jít na zmrzku, to je fajn, žes přišla, utíkejte, ať vám nezavřou…buďto ji to otráví a návštěvy omezí a nebo bude fungovat hlavně jako babička, a to není špatný, pokud je aspoň trochu rozumná a má vnoučata ráda… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
30.8.14 16:34

@fionnita Noo tak pak jedině fakt zamykat, zvláštní že jí to netrkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
30.8.14 16:41
@Izzz píše:
@Cricry tyvado, tak to si nedovedu představit 8o a to mám 2 skvělý tchýně

Přítel mi v podstatě řekl, že jestli mám s něčím nějaký problém, tak si to s ní mám vyřešit sama. Už jsem jí alespoň naučila nechodit odpoledne na kafíčko, když syn spí, protože chci mít čas pro sebe a na úklid :-) Ale jinak musim říct, že na požádání v rámci možností vždy pohlídá, když mám doktora nebo prostě potřebuju něco vyřídit bez prcka. A taky jsem ji naučila, že když se neohlásí, tak nás často nezastihne doma. Schválně jsem párkrát vyrazila ven na hřiště dřív než v obvyklý čas, tak už často pošle ve vlastním zájmu dopředu SMS :-) Je jí 75, tak jsem spíš vděčná za to, že kluka ještě zvládá hlídat (navíc čekáme 2.syna) a hlavně že se nemusím starat ještě já o ní. Svoji rodinu mám stovky kilometrů daleko bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
30.8.14 16:45
@Halamka píše:
@nelaa To je přesně moje :-) když mi přijde tchyně stylem šla jsem zrovna kolem, tak svoji činnost rozhodně nepřerušuji. Uvařím jí kafe, ale to je tak všechno… A je pravda, že v současnosti volá častěji, jestli jsme doma, že by se stavila a přepadovky jsou minimálně.
Víc mi vadí, že si odemyká sama a nezazvoní. Ale to je taky už málokdy, protože „zapomínám“klíče v zámku.

Jo vidíš, to mě zatím nenapadlo to zapomenutí klíčů v zámku :mrgreen: Ale asi by mi to přišlo blbý, musela bych na ní být dost naštvaná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
30.8.14 16:49

-

Příspěvek upraven 11.11.16 v 16:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.14 17:15
@mojmira píše:
@fionnita krásně napsané, pomoc jde k nám tchyně, která se neohlásila, tak se budeme stěhovat. Fakt smutné, kdybych byla tvojí tchýní a tohle bych si přečetla, tak už bych k vám nešla. Asi se ti o tohle jedná, že.

Moje tchyně nemá internet a o tohle mi opravdu nejde, vždyť je snad jasné, že se domluvit chci a to po dobrém… Ale moje tchyně asi nejspíš soukromí druhých respektovat nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
30.8.14 17:27

@fionnita tak s tím asi nic nenaděláš, ono na vesnici, jak už tady někdo psal, jsou lidé zvyklí se navštěvovat bez ohlášení. A ty píšeš, že tchyně chodí 1× týdně. Tak to bych vydržela, to není taková hrůza, nesedí u tebe každý den celé odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.14 17:38

…jenže, když to nebudu řešit ; jak se říká, podáte prst… a budu ji tu mít 3X tejdne… A kde jinde mít soukromí než doma??? Jestli to tchyně nepochopí, opravdu s manželem uvažujeme o srubu víc na samotě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.8.14 17:42

…ale mnohem jednodušší by pro nás bylo normálně se s tchyňou domluvit… já prostě jenom vůbec nechápu, co je takovej problém?? - zavolat, napsat sms…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
30.8.14 17:47

@mogo to přesné a dobré konstruktivní řešení :palec: pokud by ani toto nezabralo tak pokud chodí tchýně v nějakou obvyklou dobu, tak jedině načasovat s manželem intimní chvilku, věř, že víckrát už by neohlášenně nepřišla :jazyk: achjo, doufám, že tak o mě nebudou jednou smýšlet moje děti 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová