Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jaja87 píše:
Ale aby se tady nekdo povysoval to je docela zbytecny.
To není povyšování, to je prostě holý fakt.
@Jaja87 píše:
Hele ja se snazila pomoci, mou zkusenosti..Jak si to zakladatelka prebe jeji vec. A jak ukona taky jeji vec..
Ale aby se tady nekdo povysoval to je docela zbytecny.
vždyť se tady nikdo nepovyšuje, jen někdo ví, jak to má správně podle zákona být, tak to řekl…co je na tom ![]()
@Jaja87 píše:
@Kallkapa Nikdo se nevzteka a zadny buliky nedelam…Proste jsem zakladatelce napsala jen jak to mam ja a jak to muze byt i u nich na uradech, nic jsem tim nemyseslela spatnyho proboha!!!Kdyz to byt nemusi tak to byt nemusi no!!!
Ne, že nemusí, to tak být nesmí, orgán veřejné správy nesmí po občanovi chtít víc, než mu přikazuje zákon. Žádná ohlašovna nesmí chtít po občanovi souhlas majitele, má-li k dispozici nájemní smlouvu.
@Jaja87 píše:
@Kallkapa Nikdo se nevzteka a zadny buliky nedelam…Proste jsem zakladatelce napsala jen jak to mam ja a jak to muze byt i u nich na uradech, nic jsem tim nemyseslela spatnyho proboha!!!Kdyz to byt nemusi tak to byt nemusi no!!!
No právě, že jsi nepsala, že to tak MŮŽE být, ale že to potřebuje čili to MUSÍ mít. Ona to ale mít nemusí - takže pro mě to je věšení bulíků na nos.
Že ty jsi to měla navíc, přece neznamená, že tu musí být, ty sis to chtěla oběhat navíc, tvoje věc.. ![]()
@mag píše:
Ne, že nemusí, to tak být nesmí, orgán veřejné správy nesmí po občanovi chtít víc, než mu přikazuje zákon. Žádná ohlašovna nesmí chtít po občanovi souhlas majitele, má-li k dispozici nájemní smlouvu.
ale že to často chtějí je bohužel fakt…zkusila bych je na ten zákon odkázat, jsem zvědavá, jestli by to pomohlo ![]()
@pavlanatlinka pokud mas najemni smlouvu, pak jen tu, ale pokud uz tam mas trvale bydliste( a dite se ti narodilo tam, ma ze zakona stejny TP jako ty) jinak majitele nepotrebujes, podle zakona 133/2000 Sb. pargaraf 10 odst.6 jsi opravneny najemce, udaj o TP ma jen evidencni charakterter, v pondeli delam z tohodle zkousky, takze jsem dost „naučena“ ![]()
Me je to jedno..
Ja za to nemuzu ze se me na to ptali na urade…A nechteli mi pak vse povolit, tak jsem proste majitele bytu poprosila zda by me tam overil jeho podpis no..
@Jaja87 píše:
@mag Ale jo potrebuje souhlas majitele bytu aby tam mohla mit trvalak…I overeny podpis ve smlouve.
overeny podpis nepotrebuje v zadnem pripade… A bohuzel na to je v dnesni dobe potreba jenom smlouva, my to pro jistotu do smlouvy dali vylozene jako jeden z bodu i podminky, za jakych muze tento trvaly pobyt trvat… ![]()
@alenka84 píše:
ale že to často chtějí je bohužel fakt…zkusila bych je na ten zákon odkázat, jsem zvědavá, jestli by to pomohlo
V tom případě bych se obrátila na nadřízený správní orgán (kraj, v případě magistrátních měst magistrát). Oni jim tam rovnou udělají kontrolu a vyškolí je ![]()
@Ema N. ANo dekuji za upozorneni uz odtud vim ze to neni potreba!!!
Ja za to nemuzu ze to po me chteli na uradech kdyz jsem tam sla. Proto jsem majitele poprosila aby me vse do smlouvy uvedl.
@Ema N. píše:
overeny podpis nepotrebuje v zadnem pripade… A bohuzel na to je v dnesni dobe potreba jenom smlouva, my to pro jistotu do smlouvy dali vylozene jako jeden z bodu i podminky, za jakych muze tento trvaly pobyt trvat…
Takové ustanovení je vůči ohlašovně neplatné. A tahle úprava byla vždy.
Vy to můžete považovat za porušení nájemní smlouvy a teoreticky dát nájemci výpověď, ale věřím, že pokud by podal žalobu, tak vyhraje.
@mag píše:
V tom případě bych se obrátila na nadřízený správní orgán (kraj, v případě magistrátních měst magistrát). Oni jim tam rovnou udělají kontrolu a vyškolí je
no na mú mč Praha 10 naštěstí zákony znají, tak nebylo potřeba ![]()
@alenka84 píše:Čím větší obec, tím lepší znalosti
no na mú mč Praha 10 naštěstí zákony znají, tak nebylo potřeba
@mag píše:řekla bych, že žádná smlouva nesmí být v rozporu s nějakým bodem zákona, nepletu-li se? (nejsem v tom právu nijak zvlášť zkušená…)
Takové ustanovení je vůči ohlašovně neplatné. A tahle úprava byla vždy.Vy to můžete považovat za porušení nájemní smlouvy a teoreticky dát nájemci výpověď, ale věřím, že pokud by podal žalobu, tak vyhraje.