Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky mám prosbu jestli stím někdo nemáte zkušenosti nebo nevíte jak to chodí. Jsme se ted přestěhovaly daleko od domova jsme v pronájmu a mám RP na dva roky ve městě ve kterém ted bydlíme je miniškolka kde berou děti už od 1 roku ale je to tak že je soukromá a že když dítě nemá trvalý pobyt v tom městě tak se platí plná částka přes 6tis. což si nemůžem dovolit a když tu dítě má bydliště tak se platí se vším všudy 1990,– tak jsem se ptala majitelky jestli bych mohla malé napsat trvalé bydliště a ona říkala že v tom nebude problém. ale co se chci zeptat jestli nevíte co vše budu potřebovat na ten přepis nemám stím zkušenosti a jestli jako její zákonný zástupce si musím také přepsat sní společně bydliště. nemám stím vůbec zkušenosti jak to chodí.
@pavlanatlinka Ja a syn jsme taky v podnajmu, a mame zde trvaly bydliste…Potrebovala jsem k tomu mam dojem jeho rodny list…
Já bych asi vzala jeho rodný list a nájemní smlouvu určitě. Myslím, jestli dokonce nemusí majitelka toho bytu, ve kterým bydlíte s tebou, aby ti dala nějaký souhlas s tím, aby jsi ty a i tvoje dítě to trvalé bydliště mohli mít. Být tebou, tak bych si zavolala normálně na příslušný městský úřad nebo magistrát, oni to tam přesně řeknou, co a jak a podle toho se pak zařídila ![]()
My jsme potrebovali na uradu podpis majitele bytu a vypis z katastru, ze je skutecny majitel bytu, kam jsem malou hlasila.Tot Praha, nevim, jak jinde ![]()
@sara1000 jo, to je pravda, určitě bude potřeba výpis z katastru, aby to bylo potvrzené ![]()
Urcite sebou najemni smlouvu s overenym podpisem, a se souhlasem ze tam muzete mit trvalak..
Ve smlouve to mam taky vse psany i overeny podpis..
To jsem zapomnela dodat.
Ja jsem nasi najemnici normalne dala moznost trvaleho pobytu (po dobu trvani najemni smlouvy) do smlouvy jako jeden z bodu a mestsky urad u nas si muze do katastru nahlednout, podle me…
Takze k hlaseni o trvalem pobytu me potrebovat nebude…
![]()
Ale souhlas je urcite potreba… ![]()
Stačí nájemní smlouva a rodný list.
Žádný souhlas ani ověření podpisy nepotřebuješ.
@Ema N. píše:
Ja jsem nasi najemnici normalne dala moznost trvaleho pobytu (po dobu trvani najemni smlouvy) do smlouvy jako jeden z bodu a mestsky urad u nas si muze do katastru nahlednout, podle me…Takze k hlaseni o trvalem pobytu me potrebovat nebude…
![]()
![]()
Ale souhlas je urcite potreba…
já žádný nepotřebovala, tam kde ho vyžadují, tak neoprávněně, řekla bych, pokud máš platnou nájemní smlouvu, máš nárok na tp
@alenka84 píše:
já žádný nepotřebovala, tam kde ho vyžadují, tak neoprávněně, řekla bych, pokud máš platnou nájemní smlouvu, máš nárok na tp
Svatá pravda ![]()
@mag Ale jo potrebuje souhlas majitele bytu aby tam mohla mit trvalak…I overeny podpis ve smlouve.
@Jaja87 píše:
@mag Ale jo potrebuje souhlas majitele bytu aby tam mohla mit trvalak…I overeny podpis ve smlouve.
Ne, nepotřebuješ. Stačí se podívat do zákona o evidenci obyvatel.
@mag Nepotrebuji se nikam divat, jsem ve druhym najmu, a mam vse overeny podpis ve smlouve, a povoleni ze tam muzu mit trvalak..I na urade se me ptala zda to ve smlouve mam napsany to povoleni…
Jsem rada ze mam vse takhle v cajku uz jen proto ze muzu brat socialni prispevky.
@Jaja87 píše:
@mag Nepotrebuji se nikam divat, jsem ve druhym najmu, a mam vse overeny podpis ve smlouve, a povoleni ze tam muzu mit trvalak..I na urade se me ptala zda to ve smlouve mam napsany to povoleni…
Jsem rada ze mam vse takhle v cajku uz jen proto ze muzu brat socialni prispevky.
tak v tom případě by se do něj měla podívat ta úřednice/úředník ![]()