Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kallkapa píše:
Oni Tě tu jenom zmátli tím, že si to tam píšou navíc. Být to tam nemusí, je to napsané v zákoně.Edit : resp. i kdyby tam bylo napsané, že si tam TP udělat nemůžeš, tak si ho tam udělat můžeš. Zákon je nadřazen. (ale to je furt dokola)
a chci se zeptat a když tam mám ve smlouvě psaný doba pronájmu do 15.2.2014 tak nebudou u toho mít nějaký problém? protože nám to majitelka pak prodlouží zase. a vím že tam je psáno ukončení nájmu že bude sepsána výpovědní smlouva. jsem z těch zákunu jelen
bych v tom nemohla dělat bych nato nemněla hlavu ![]()
@AgatkaZ píše:
@pavlanatlinka opakuji, je to zakon 133/2000 Sb. paragraf 10, odst.6 vygoogli si tonemusis to tam mit, a opakuji, pokud se ti dite narodilo v dobe, kdy jsi uz tady mela TP ty, ma ho automaticky take.
nenee malé už je 1řměs. ted nedávno jsme se přestěhovaly
@pavlanatlinka píše:
a chci se zeptat a když tam mám ve smlouvě psaný doba pronájmu do 15.2.2014 tak nebudou u toho mít nějaký problém? protože nám to majitelka pak prodlouží zase. a vím že tam je psáno ukončení nájmu že bude sepsána výpovědní smlouva. jsem z těch zákunu jelenbych v tom nemohla dělat bych nato nemněla hlavu
Ne e, nebude to problém ![]()
Hele, udaj o TP je fakt jen evidencni udaj, s koncem najemni smlouvy ti TP konci a ty jsi povinna se do 15 dnu prihlasit jinam, jinak ti majitel necha ve Spravnim rizeni zrusit TP, ale pokud smlouvu pravidelne prodluzujete tak to vubec neres a na urade nic resit take nebudou, neboj a ditko si normalne prihlas ( pokud fakt jeste neni, opravdu byva zvykem prihlasovat maminu rovnou s detmi) takze jen RL s sebou.
@Kallkapa píše:
Ne e, nebude to problém
je tak děkuji tak jsem ráda že nemusejí semnou lítat po uřadech zrovna dneska paní říkala že neví jak to je že tomu vůbec nerozumí že semnou bude asi muset jít na uřad
@AgatkaZ píše:
Hele, udaj o TP je fakt jen evidencni udaj, s koncem najemni smlouvy ti TP konci a ty jsi povinna se do 15 dnu prihlasit jinam, jinak ti majitel necha ve Spravnim rizeni zrusit TP, ale pokud smlouvu pravidelne prodluzujete tak to vubec neres a na urade nic resit take nebudou, neboj a ditko si normalne prihlas ( pokud fakt jeste neni, opravdu byva zvykem prihlasovat maminu rovnou s detmi) takze jen RL s sebou.
aha tak to je fajn takže pokud ona nám příští rok vystaví novou smlouvu teda prodlouží tak nemusím sní teda letět na uřad snad sem to pochopila správně ![]()
@AgatkaZ píše:
no my se sem budem přihlašovat obě já mám stále bydliště na bývalém bydlišti i dcera
@pavlanatlinka pochopila
proste si prihlas ditko a nic neres, dokud budete bydlet tam kde bydlite, az se jednou budete stehovat, prihlasis se jinde( vsichni) a tady ti TP automaticky ukonci ![]()
@AgatkaZ píše:
@pavlanatlinka pochopilaproste si prihlas ditko a nic neres, dokud budete bydlet tam kde bydlite, az se jednou budete stehovat, prihlasis se jinde( vsichni) a tady ti TP automaticky ukonci
je tak to je paráda moc děkuji za radu. ![]()
Dobrý den, s tímhle tím problémem jsem osobně nesetkala, ale málem ano, takže jsem si o tom zjišťovala nějaké informace a nejlepší za mě byl článek na blogu https://www.cikr.cz/…iste-ditete/, kde mají všechno přehledně napsané.
@Markéta47 píše:
Dobrý den, s tímhle tím problémem jsem osobně nesetkala, ale málem ano, takže jsem si o tom zjišťovala nějaké informace a nejlepší za mě byl článek na blogu https://www.cikr.cz/…iste-ditete/, kde mají všechno přehledně napsané.
Ta diskuse je stará cca 7 let. Zákony a vše okolo se od té doby jistě změnilo.