Přepis trvalého bydliště dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ema N.
23.3.13 19:38
@mag píše:
Takové ustanovení je vůči ohlašovně neplatné. A tahle úprava byla vždy.Vy to můžete považovat za porušení nájemní smlouvy a teoreticky dát nájemci výpověď, ale věřím, že pokud by podal žalobu, tak vyhraje.

ne ne, tam je jenom uvedene, ze datumem zaniku najemni smlouvy a opusteni bytu konci i trvaly pobyt. Domlouvala jsem se na mestskem urade tady u nas a v pripade, ze se najemnici, majici trvaly pobyt u nas, odstehuji a ja to prokazu, tak mohu trvaly pobyt zrusit… :nevim: :nevim: :nevim:

My trvaly pobyt povolili i normalne, do smlouvy jsme to dali jenom z toho duvodu, aby na urade nevznikl problem, ze bych tam s najemnici musela jit ja a neco podpisovat, v pripade, ze by byly nejake nejasnosti… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23.3.13 19:39

No nájemní smlouvu mám ale nic tam psaný není jestli můžu nebo nemůžu mít trvalý pobyt. ale smlouvu máme do příštího roku a pak nám jí zas prodlouží tak snad stím nebudou mít problém. ale radši tam v pondělí zavolám třeba v každém městě to je jinak nevím jak to maj tady v Táboře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
23.3.13 19:39
@Jaja87 píše:
@Ema N. ANo dekuji za upozorneni uz odtud vim ze to neni potreba!!!
Ja za to nemuzu ze to po me chteli na uradech kdyz jsem tam sla. Proto jsem majitele poprosila aby me vse do smlouvy uvedl.

promin, ja to nemyslela zle… Jenom jsem chtela napsat, ze je lepsi mit to ve smlouve, ze my to tam pro jistotu dali, ale ze to ze zakona neni potreba.

Ale rikam, my se tim pojistili proti tomu, abych musela ja nebo mamka na urad to tam potvrdit… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8566
23.3.13 19:40
@alenka84 píše: řekla bych, že žádná smlouva nesmí být v rozporu s nějakým bodem zákona, nepletu-li se? (nejsem v tom právu nijak zvlášť zkušená…)

Může, ale pak je ten bod, ve kterém je v rozporu neplatný. (popř. pak neplatná celá smlouva) zákon je nadřazen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
@alenka84 píše: řekla bych, že žádná smlouva nesmí být v rozporu s nějakým bodem zákona, nepletu-li se? (nejsem v tom právu nijak zvlášť zkušená…)

No tohle je právě zatím nevyřešená otázka, dle mého by to u soudu neprošlo, neboť ze strany pronajímatele dochází k omezení veřejnoprávního vztahu nájemce a státu a to, podle mě, není možné. Ale zatím nevím o žádné rozsudku, který by takovou otázku řešil :nevim:

Příspěvek upraven 23.03.13 v 19:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
@Kallkapa píše:
Může, ale pak je ten bod, ve kterém je v rozporu neplatný. (popř. pak neplatná celá smlouva) zákon je nadřazen.

jo, tak jsem to myslela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
23.3.13 19:41

@Ema N. Celou dobu to zde pisu ze je lepsi to tam mit…
ALe nekteri tady po me prskaji..Ale at..
Taky bych rekla ze je to tam lepsi mit napsany nez pak nekde litat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
23.3.13 19:42
@Jaja87 píše:
Taky bych rekla ze je to tam lepsi mit napsany nez pak nekde litat.

nikdo neprská ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
23.3.13 19:46
@Jaja87 píše:
Taky bych rekla ze je to tam lepsi mit napsany nez pak nekde litat.

at si to kazdy rika jak chce… Ja to tam pro jistotu dala (a neni to nic proti zakonu, ani se to nedotyka nicich prav ani je to neomezuje, rekla bych, ze naopak je to neco navic)… ;) A jsem spokojenejsi, protoze nemusim nic resit… :nevim: :nevim: :nevim:

V pripade, ze by se odstehovali po vyprseni smlouvy (a nechteli ji prodlouzit), tak ja, jako majitel, musim prokazat, ze tu nebydli (vypovedi sousedu apod.) a az potom zrusi trvaly pobyt po spravnim rizeni na mestskem urade at to ve smlouve maji nebo ne (zruseni). Postup je v obou pripadech stejny…

ale pro muj dobry pocit to ve smlouve mame… :nevim:  :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12801
23.3.13 19:46

@pavlanatlinka nemusis se bat :-) napsala jsem ti dle jakeho zakona to je.

Ale pozor! Opravdu musis mit NAJEMNI smlouvu, u podnajemni je to jinak. Nicmene, deti do 15 let automaticky stehuji s matkou, pokud neuvedete neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
23.3.13 19:48

@Ema N. Ja to tam taky mam a jsem za to rada, protoze na urade se me vzdy na to ptali kdyz jsem sla menit pobyt muj a syna, a ptali se zda ve smlouve mam dany ze majiteli to nevadi apod. Samozrejmne mam to povoleny…
A overeny podpis mam tez, uz kvuli tomu ze to taky na urade chteli.Aby majitel a ja nemuseli nekde litat. Je to pohodlnejsi. A taky si myslim ze to je neco navic a ze to nikoho neomezuje v nicem, zakon nezakon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.3.13 19:50
@pavlanatlinka píše:
No nájemní smlouvu mám ale nic tam psaný není jestli můžu nebo nemůžu mít trvalý pobyt. ale smlouvu máme do příštího roku a pak nám jí zas prodlouží tak snad stím nebudou mít problém. ale radši tam v pondělí zavolám třeba v každém městě to je jinak nevím jak to maj tady v Táboře :D

Určitě to není v každém městě jinak, zákon je jen jeden ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.13 19:51
@AgatkaZ píše:
@pavlanatlinka nemusis se bat :-) napsala jsem ti dle jakeho zakona to je.Ale pozor! Opravdu musis mit NAJEMNI smlouvu, u podnajemni je to jinak. Nicmene, deti do 15 let automaticky stehuji s matkou, pokud neuvedete neco jineho.

jj ted jsem se koukala je to Najemní smlouva ale o tom jestli mohu nebo nemohu tu mít TP tam nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.3.13 19:55
@pavlanatlinka píše:
jj ted jsem se koukala je to Najemní smlouva ale o tom jestli mohu nebo nemohu tu mít TP tam nic není.

Oni Tě tu jenom zmátli tím, že si to tam píšou navíc. Být to tam nemusí, je to napsané v zákoně.

Edit : resp. i kdyby tam bylo napsané, že si tam TP udělat nemůžeš, tak si ho tam udělat můžeš. Zákon je nadřazen. (ale to je furt dokola :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
23.3.13 20:11

@pavlanatlinka opakuji, je to zakon 133/2000 Sb. paragraf 10, odst.6 vygoogli si to :-) nemusis to tam mit, a opakuji, pokud se ti dite narodilo v dobe, kdy jsi uz tady mela TP ty, ma ho automaticky take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová