Přeřazení na jinou pozici v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101956
25.6.23 16:09
@Tereza681 píše:
@Siskysmakem
No, já si taky říkala, že není kam v nemocnici… a na rovinu řekli, že překážku v práci nenapíšou a automaticky mě hnali na neschopnost… a když jsem odmítla, tak mě šoupli na recepci, ač tam žádného člověka nepotřebují 🙈

Nojo, nicméně zakon dodrželi a ty nejsi bita na financich a nemusis dodrzovat vychazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
25.6.23 16:11
@Siskysmakem píše:
Tohle by me také zajímalo, protože já pracuji v infekčním prostředí a asi mi nezbyde nic jiného, než jít na neschopenku. Stav personálu na jiných pozicích máme plný a navíc dělám 12ky + noční. Takže pochybuju, že mi nadřízený nabídne adekvátní funkci, ve které bych se mohla uplatnit. To znamená, ze by se mi asi taky mateřská poté vypočítávala z té neschopenky… což je myslím 70% platu. Omlouvám se za narušení diskuze, jen se tu tak upíchnu pro zvědavost.

Pokud pro tebe nemá jiné uplatnění, tak tě musí nechat za 100% platu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.6.23 16:13

@j.a.n.i1
Za to jsem ráda, že nemusím dodržovat vycházky. Přeci jen člověk už nějaký plány na léto má a když to zdraví dovoluje, tak si myslím, že není potřeba dřepět doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.6.23 16:16

@j.a.n.i1
Tak kdyby to takto bylo, tak bych byla opravdu ráda. A mohu se zase trochu hodit do klidu 🙏 a začít přemýšlet i nad něčím jiným než jen nad prachama…
Moc děkuji za všechny rady 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101956
25.6.23 16:40

@Tereza681 Zakon o nemocenském pojištění, paragraf 19, odstavec 6 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
25.6.23 21:08
@sagwa píše:
Zavolala bych si na ČSSZ, za zeptani nic nedáš. Zkusila bych ti i mailem, třeba se to dostane k někomu kompetentními a informace dostaneš. Ale jak píše j. a.n. i1, dává podle mě smysl, aby se tam vyrovnávací příspěvek počítal, ale u nás kdoví…Jinak bych taky vymýšlela, jde o tvoje peníze, ne té účetní

Zeptala bych se emailem nebo bych chtela odkaz na misto, kde dane informace prokazatelne najdu, protoze pak to bude jinak a ‚jedna pani povidala‘ a nebudete se mit o co oprit… Ptala jsem se na pracaku na nejake veci ohledne rodicaku a odpovedi te pracovnice se mi moc nepozdavaly a samozrejme kdyz jsem hledala na oficialnim webu, tak to bylo jinak. Tady pujde o nemale penize, tak bych odpoved chtela mit ‚cerne na bilem‘. Pokud se budete ptat na CSSZ, dopiste pak odpoved sem. Take me to zajima :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101956
25.6.23 21:18

@Asfi Odkaz na konkrétní paragraf ti prijde nedostazecny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
25.6.23 21:28

@Siskysmakem ze zákona tě musí nechat doma za 100 procent… Určitě tě bude chtít přemluvit na nemocenskou ale nedej se… Byla bys sama proti sobě… Nastuduj si to a buď připravena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101956
25.6.23 21:30
@Jemako píše:
@Siskysmakem ze zákona tě musí nechat doma za 100 procent… Určitě tě bude chtít přemluvit na nemocenskou ale nedej se… Byla bys sama proti sobě… Nastuduj si to a buď připravena..

Nemusi ji nechat doma, musi ji prevest na praci povolenou tehotnym a teprve pokud toho nejsou schopni, tak musi nechat doma. Takže povetsinou nějakou vymysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
25.6.23 21:42

@j.a.n.i1 reaguji na to co už dřív psala… Že nemají jinou pozici takže ji nemá kam preradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101956
25.6.23 22:31
@Jemako píše:
@j.a.n.i1 reaguji na to co už dřív psala… Že nemají jinou pozici takže ji nemá kam preradit

No, to sice psala, ale z popisu vyplývá, že je mají, třeba recepce nebo kancelář, takže je pravděpodobnější, že ji dají tam, než aby ji nechávali doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
25.6.23 22:42

@j.a.n.i1 dobře omlouvam se :mrgreen: zaměstnavatel tě musí preradit na vhodné místo a NEBO tě nechat doma za 100 procent :mrgreen:. V každém případě je nemocenská hloupost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
26.6.23 05:33
@j.a.n.i1
@j.a.n.i1 píše:
@Asfi Odkaz na konkrétní paragraf ti prijde nedostazecny?

Jezis, jsem blba. Pro trisky nevidim les :) Samozrejme zakon a paragraf jsou to nejlepsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat