Chování na pohovorech

Anonymní
24.6.23 12:47

Chování na pohovorech

Hledám si nové místo a zajímalo by mě, zda máte podobný zkušenosti, nebo se to děje jen mě, ale už mám za sebou 7. pohovor, který jsem teda opět probrečela a to nejsem žádná cíťa. Buď mi na rovinu řeknou, že za mě nebudou odvádět pojištění a mám si ho platit sama, nebo že budu chtít brzy dítě a že proto mě nevezmou, i když mám zkušenosti. V další firmě mi shodili vše, co jsem dosud dělala i vystudovala (měla jsem tam z nich nejvyšší vzdělání i z kušenosti). A včera to teda završili v jendé mezinárodní firmě… Měla jsem přijít v 14,00, došla jsem v 13,47 a vedení mi otevřelo dveře od branky, ať se „naučím :) hodiny, jdu čekat před sídlo firmy a vrátím se ve stanovený čas!“

Je tohle normální, nebo žiju v divném kraji? :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
24.6.23 12:50

Ty jo, to mi normální nepřipadá. V dnešní době, kdy nediskriminujeme, usilujeme o diverzní prostředí, nemáme předsudky. :think:
To je fakt zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
24.6.23 12:53
@Anonymní píše:
Hledám si nové místo a zajímalo by mě, zda máte podobný zkušenosti, nebo se to děje jen mě, ale už mám za sebou 7. pohovor, který jsem teda opět probrečela a to nejsem žádná cíťa. Buď mi na rovinu řeknou, že za mě nebudou odvádět pojištění a mám si ho platit sama, nebo že budu chtít brzy dítě a že proto mě nevezmou, i když mám zkušenosti. V další firmě mi shodili vše, co jsem dosud dělala i vystudovala (měla jsem tam z nich nejvyšší vzdělání i z kušenosti). A včera to teda završili v jendé mezinárodní firmě… Měla jsem přijít v 14,00, došla jsem v 13,47 a vedení mi otevřelo dveře od branky, ať se „naučím :) hodiny, jdu čekat před sídlo firmy a vrátím se ve stanovený čas!“Je tohle normální, nebo žiju v divném kraji? :D

Tak to mi normální nepřipadá..

Hezky se firma vybarvila, aspoň jsi s nimi neztrácela čas, teda doufám.. snad jsi tam opravdu nečekala do 14h, tak jak oni pískli.. bych je poslala někam :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8851
24.6.23 12:57

Který kraj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.23 12:58
@truelly píše:
Který kraj?

Královéhradecký

• Citovat
  • Upravit
89
24.6.23 13:09

No hezký teda, asi jsi unikla s jámy lvové, nebo třeba neřekli na rovinu, co se jim nelíbilo..jinak..já měla taky „u nás“ nejvyšší vzdělání (přímo v oboru zaměření organizace) a u nás to znamenalo, že jsem největší tykev, řeším nesmysly, „titul automatick neznamená inteligenci, čím větší titul, tím větší blbec“..a podobná moudra. Někde to prostě neuměj ocenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
24.6.23 13:10
@Anonymní píše:
Hledám si nové místo a zajímalo by mě, zda máte podobný zkušenosti, nebo se to děje jen mě, ale už mám za sebou 7. pohovor, který jsem teda opět probrečela a to nejsem žádná cíťa. Buď mi na rovinu řeknou, že za mě nebudou odvádět pojištění a mám si ho platit sama, nebo že budu chtít brzy dítě a že proto mě nevezmou, i když mám zkušenosti. V další firmě mi shodili vše, co jsem dosud dělala i vystudovala (měla jsem tam z nich nejvyšší vzdělání i z kušenosti). A včera to teda završili v jendé mezinárodní firmě… Měla jsem přijít v 14,00, došla jsem v 13,47 a vedení mi otevřelo dveře od branky, ať se „naučím :) hodiny, jdu čekat před sídlo firmy a vrátím se ve stanovený čas!“Je tohle normální, nebo žiju v divném kraji? :D

Já na pohovory chodila vždy cca 5-10 minut před ofiko časem a nikdy nebyl problém. Věděli o mě, buď jsem počkala tu chvíli na chodbě nebo se začalo o něco dříve. Spíš jsem kolikrát slyšela, že jsou rádi když vidí, že člověk přijde dřív než udychany úplně na čas anebo pozdě. Takže takové chování nechápu, úplně to dobrý dojem nedává (nejen oni rozhodují o novém zaměstnanci, ale i ty zaměstnavatele vybíráš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.23 13:48
@Anonymní píše:

Asi zijes ve stejnem kraji. Ja zazila pohovor na urad, okterem jsem se pozdeji dozvedela, ze byl jenom na oko a uchazecka byla davno vybrana. Reditelka byla napucena celou dobu, nakazdou mou otazku se na me utrhovala jakna maleho smrada, oslovovala me „slecno“ (je mi 35, mam vysokou skolu). Druhy pohovor bylo petihodinove assasement centrum v anglictine na misto v kancelari velke firmy. Nakonec z nich vypadla mzda 17 300. :D A nejlepsi jsou firmy, co si daji inzerat, volate tam a oni se na vas utrhnou, ze jsouchranena dilna a pozaduji prukazku ZTP, coz neni uvedeno ani v inzeratu ani na jejich webu.

• Citovat
  • Upravit
646
24.6.23 13:53
@Anonymní píše:
Asi zijes ve stejnem kraji. Ja zazila pohovor na urad, okterem jsem se pozdeji dozvedela, ze byl jenom na oko a uchazecka byla davno vybrana. Reditelka byla napucena celou dobu, nakazdou mou otazku se na me utrhovala jakna maleho smrada, oslovovala me „slecno“ (je mi 35, mam vysokou skolu). Druhy pohovor bylo petihodinove assasement centrum v anglictine na misto v kancelari velke firmy. Nakonec z nich vypadla mzda 17 300. :D A nejlepsi jsou firmy, co si daji inzerat, volate tam a oni se na vas utrhnou, ze jsouchranena dilna a pozaduji prukazku ZTP, coz neni uvedeno ani v inzeratu ani na jejich webu.

Mám stejnou zkušenost s tím úřadem. Připravovala jsem se jak blbec a na pohovoru chtěli vidět jestli pošlu mail a jestli umím uvařit kafe. Tak už jsem tušila, že je něco špatně :mrgreen: A pak jsem se taky dozvěděla, že už měli dávno vybráno. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2382
24.6.23 13:58
@Anonymní píše:

To teda normální není, dneska furt táhne zaměstnavatel za kratší stranu provazu - ale za mě je dost poznat i v inzerátech, takže spíš odpovídat jen na ty, co vypadají fér (popsáno, co bude člověk dělat, jaké má mít schopnosti, typ smlouvy, orientační rozptyl mzdy, benefity, možnost zkrácených úvazků/home office). :palec:

Já teda mám spíš zkušenosti z druhé strany, že nám přijde uchazeč a hned mezi dveřma, jestli teda by šlo permanentní HO, jestli máme neomezené sick days atd. Kolikrát nám řeknou i po 10-15 minutách, že teda tohle přesně nehledají a odporoučí se. Dobrý kafe zadarmo, no. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.23 14:03
@Tomie píše:
To teda normální není, dneska furt táhne zaměstnavatel za kratší stranu provazu -ale za mě je dost poznat i v inzerátech, takže spíš odpovídat jen na ty, co vypadají fér (popsáno, co bude člověk dělat, jaké má mít schopnosti, typ smlouvy, orientační rozptyl mzdy, benefity, možnost zkrácených úvazků/home office). :palec:Já teda mám spíš zkušenosti z druhé strany, že nám přijde uchazeč a hned mezi dveřma, jestli teda by šlo permanentní HO, jestli máme neomezené sick days atd. Kolikrát nám řeknou i po 10-15 minutách, že teda tohle přesně nehledají a odporoučí se. Dobrý kafe zadarmo, no. :lol:

Jak kde. Ted mi naposledy na pohovoru rikal reditel, ze se mu prihlasilo 50 uchazecu. Ekonomicka pozice, zadny zastup, 25 hrubeho. Ale aspon byl prijemny.

• Citovat
  • Upravit
4140
24.6.23 14:26

Jo jo, posledních půl roku jsem chodila po pohovorech a taky mám neskutečné historky :roll: Čtyř hodinové grilovačky a psychologické testy na řadového úředníka, otevřené otázky na děti… A nejlepší bylo, když mi v e-mailu slibovali pozvání na pohovor, ale dál už se mi nikdo neozval, i když jsem se připomínala. Na žádném pohovoru jsem nebyla a po 14ti dnech mi přišla zpráva, že si na základě osobních pohovorů vybrali někoho jinýho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
24.6.23 14:33

Tak to naštěstí nemám, takovéhle zkušenosti. Nepřijde mi to běžné.

• Citovat
  • Upravit
68929
24.6.23 14:37

No a chtěla bys pracovat v takové firmě? Možná dobře, že se vybarvili už na pohovoru. I když chápu, ztráta času i energie, promrhaná naděje. Já naštěstí takové zážitky nemám, poslední dvě zaměstnání jsem získala stylem - ha, v tomhle inzerátu hledaj přesně mě! - odpověděla a nakonec mě po několika kolech vybrali. Držím palce na normálního zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
24.6.23 14:40
@Anonymní píše: …
Měla jsem přijít v 14,00, došla jsem v 13,47 a vedení mi otevřelo dveře od branky, ať se „naučím :) hodiny, jdu čekat před sídlo firmy a vrátím se ve stanovený čas!“ …

Tak doufám, žes na ten pohovor už nešla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat