Přerušené ivf/Coronavir

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7486
27.3.20 17:16

@kveta112
ja tam volala, jak se zavreli a sestricka mi rekla, at zkusim zavolat za mesic, jestli me objednaji nebo ne. Na strankach take nic nemaji. docela me to stve, to rozhodnuti je na nich, vylozene zakazane to nemaji a nektere CAR funguji.
me uz bude 38, takze nejak moc casu na odklad nemam. A to mam narok jeste na 3 ivf, prvni ale dopadlo dost blbe, takze tezko rict, jak to pujde ted. Ale dr mi rekla, ze 3 folikuly by byli jeste dobre, takze vyhlidky nic moc
tak nevim, jak tu situaci resit, ale zavreli jiz na pocatku epidemie a ted se to bude nekolik tydnu horsit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
27.3.20 17:34

@Toluma No je to na prd, je divné, že některé CARy fungují a některé ne. Já mám problém i v tom, že ten můj je přímo v nemocnici, tak asi chtějí, aby do té nemocnice chodilo co nejmíň lidí, když akutně nemusí. Nebo si nedovedu představit, že by personál z CARu dělal u nemocných koronavirem. Mně sice je míň, ale přítelovi je 45 a snažili jsme se už nějakou dobu, tak taky nechceme, aby mu bylo bůhví kolik. On má totiž taky dost starého tatínka, tak víme, jaké to je :?. Ale chápu, že u ženy to je důležitější. Taky mi řekli, ať si za měsíc zavolám co a jak. Mrzí mě, že nedodělali to rozjeté do konce a potom případně nenabírali už nové lidi k IVF nebo IUI.
Věřím, že Ti vyjde ten druhý pokus… :palec: já neměla ještě žádný a taky si říkám, že se bude čekat jak dlouho a pak to třeba ani nemusí vyjít :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
27.3.20 20:00
@Toluma píše:
@kveta112
ja tam volala, jak se zavreli a sestricka mi rekla, at zkusim zavolat za mesic, jestli me objednaji nebo ne. Na strankach take nic nemaji. docela me to stve, to rozhodnuti je na nich, vylozene zakazane to nemaji a nektere CAR funguji.
me uz bude 38, takze nejak moc casu na odklad nemam. A to mam narok jeste na 3 ivf, prvni ale dopadlo dost blbe, takze tezko rict, jak to pujde ted. Ale dr mi rekla, ze 3 folikuly by byli jeste dobre, takze vyhlidky nic moc
tak nevim, jak tu situaci resit, ale zavreli jiz na pocatku epidemie a ted se to bude nekolik tydnu horsit

Kam chodíš? Já měla jen 3 folikuly a z toho 2 vajíčka a jen jedna zmrzlinka, které věřím.

• Citovat
  • Upravit
kveta112
27.3.20 20:02
@peta19888 píše:
@Toluma No je to na prd, je divné, že některé CARy fungují a některé ne. Já mám problém i v tom, že ten můj je přímo v nemocnici, tak asi chtějí, aby do té nemocnice chodilo co nejmíň lidí, když akutně nemusí. Nebo si nedovedu představit, že by personál z CARu dělal u nemocných koronavirem. Mně sice je míň, ale přítelovi je 45 a snažili jsme se už nějakou dobu, tak taky nechceme, aby mu bylo bůhví kolik. On má totiž taky dost starého tatínka, tak víme, jaké to je :?. Ale chápu, že u ženy to je důležitější. Taky mi řekli, ať si za měsíc zavolám co a jak. Mrzí mě, že nedodělali to rozjeté do konce a potom případně nenabírali už nové lidi k IVF nebo IUI.
Věřím, že Ti vyjde ten druhý pokus… :palec: já neměla ještě žádný a taky si říkám, že se bude čekat jak dlouho a pak to třeba ani nemusí vyjít :think:.

Taky to nechápu. V Praze se to pochopit dá, v Gennetu je dost cizinců, ale Pronatal jede a je taky v Praze.

• Citovat
  • Upravit
7486
27.3.20 20:02

@peta19888
u tech nemocnicnich je to jasne - nemocnice musi mit jen akutni peci a to ivf neni.
ale soukrome fungovat muzou, jen by meli mit ochranne pomucky. Ale kdyz je ted povinne noseni rousek, tak mi to prijde celkem ok: V CARu si prece rousku nesundavam - krome teda salu :think: takze to rozhodnuti je na nich a nektere se rozhodli, ze nezavrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
27.3.20 20:04

@kveta112
taky do gennetu. Ja mela tez 3 foliky, ale popraskali mi pred stimulaci, takze se neodebralo nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
27.3.20 20:04

@Toluma Jasne to taky takhle chapu.No jsem z toho nestastna, ze od zari prochazime vsim moznym a uz chybi jen KET a nic.Asi to tak ma byt si rikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
27.3.20 20:14

@peta19888
jo my to tez resime od zari. aspon kdyby se vedelo, jak dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
27.3.20 20:21

@Toluma Presne tak.Je to ubijejici. Obcas si pripadam, ze to beru dobre a jsem v pohode a snazim se to brat optimisticky, ze se aspon hormonalne dam do pohody atd…a pak mam jinej den zas “depku” a je mi smutno, ze bych to tak chtela mit doreseny ten proces, kdyz uz je clovek na to v hlave nejak nastavenej…Ale vim, ze nejsem sama a je mi jasny, ze je nas takhle spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
28.3.20 11:29
@Toluma píše:
@peta19888
jo my to tez resime od zari. aspon kdyby se vedelo, jak dlouho

Holky klid, já resim v Gennetu už od června a konečně mohl být KET. Měla jsem problémy se stitnou, mám malý nadorek v hlavě a zvyšuje prolaktin. 3 měsíce čekání na magnetickou, 3 měsíce čekání na genetiku a měsíc čekat schválení žádosti. Začínám to brát, že to je prostě na roky no. Jinak soukromé kliniky jet mohly si myslím.

• Citovat
  • Upravit
5074
28.3.20 11:36

@kveta112 je dobre, ze to omezili. Oni se musi udrzet v provozu na akutni veci jako screeningy, odbery plodove vody a dalsi co nejdou odlozit. Proto omezili ostatni veci, aby nedoslo k nakaze a mohli fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
28.3.20 12:44

@kveta112
jenze ja uz nemam před sebou roky, kdy to muzu zkouset :zed: kdyby mi bylo treba 25, tak tech par mesicu tolik neresim - bylo by mi to lito, ze to musim odlozit atp, ale nesnizovali by se mi rapidne sance. uz i to, ze nemam sance do tech 39 vsechny pokusy vycerpat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
28.3.20 12:48

@Simmcaa
tak pri dodrzovani vsech zasad by k nakaze dojit nemelo - aspon takova je medialni masaz.
zajimalo by me, kolik mesicu prakticky bez prijmu si mohou dovolit. uz ted nemocnice rikaji, ze bez financni pomoci je to polozi, kdyz maji jen akutni peci. a stat se pak bude snazit udrzet v provozu a dotovat nemocnice atp, nejaka soukroma zarizeni, jeste CARy budou podle me na poslednich mistech. Zejmena, kdyz jim cinnost nikdo nezakazal, ale jen doporucil omezit. To je jak u te Italie, dokud se tam jezdit jen nedoporucovalo, tak lide nemeli na kompenzace narok. To maji az kdyz se zakazalo cestovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
28.3.20 14:52
@Toluma píše:
@kveta112
jenze ja uz nemam před sebou roky, kdy to muzu zkouset :zed: kdyby mi bylo treba 25, tak tech par mesicu tolik neresim - bylo by mi to lito, ze to musim odlozit atp, ale nesnizovali by se mi rapidne sance. uz i to, ze nemam sance do tech 39 vsechny pokusy vycerpat

Já jsem taky 30+. Tady bohužel hraje roky čas. Kdyžtak půjdu jako samoplatce.

• Citovat
  • Upravit
kveta112
28.3.20 14:53
@Toluma píše:
@Simmcaa
tak pri dodrzovani vsech zasad by k nakaze dojit nemelo - aspon takova je medialni masaz.
zajimalo by me, kolik mesicu prakticky bez prijmu si mohou dovolit. uz ted nemocnice rikaji, ze bez financni pomoci je to polozi, kdyz maji jen akutni peci. a stat se pak bude snazit udrzet v provozu a dotovat nemocnice atp, nejaka soukroma zarizeni, jeste CARy budou podle me na poslednich mistech. Zejmena, kdyz jim cinnost nikdo nezakazal, ale jen doporucil omezit. To je jak u te Italie, dokud se tam jezdit jen nedoporucovalo, tak lide nemeli na kompenzace narok. To maji az kdyz se zakazalo cestovat

Jojo. Máš pravdu právě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí