Přerušené ivf/Coronavir

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kveta112
28.3.20 21:03
@Toluma píše:
@Zamilovanakarolinka
a predstav si, ze blbe veci si muzes projit i bez pokusu o ivf. Ano pokus mam za sebou jen jeden, takze co se ivf tyce, jsem amater.ale s manzelem jsme spolu od mych 19, od te doby chodim do prace, co me bavi - takze zadne hledani sebe ci nekoho k sobe
jednu holcicku mame a druha nam zemrela v lete :andel: po 7 letech boje o jeji zivot.(takze jsem otehotnela jeste do tech tvych 29 let) Je to moc tezke, moc nam chybi a nevime, co ted dal. Proto jsme se rozhodli jeste pro miminko :srdce: mame todoporucenei od psycholozky - jak dospele, tak detske pro druhou dcerku. protoze ale zemrela na geneticke onemocneni, ktere ja prenasim (coz jsem nevedela a nezjistilo se to ani pri amniocenteze), tak nam bylo doporuceno ivf s genetikou embryii.
takze proto priste laskave nikoho nesud, dokud o nem nic nevis. Nikdy nevis, komu svymi ukvapenymi zavery ublizis :,(

To je mi líto, co se ti stalo. O to víc si miminko zasloužíš a my všechny. Vadí mi spíš pár namachrovanych borcu, kterým za 5 minut dvanáct udělali v březnu KET po nevydařeném ivf v říjnu a teď machruji, že jsou potvrzené i z krve. A nemusí drit v Amazonu.

• Citovat
  • Upravit
kveta112
28.3.20 21:06
@Zamilovanakarolinka píše:
@kveta112 Kveto, my už jsme spolu sdílely pocity z IVF v jiné diskuzi. Do nikoho nešťourám. Pročítala jsem diskuzi, protože mě znovuotevření CARů zajímá. A všimla jsme si, že se Toluma odvolává na svůj věk. Že už nemůže čekat, že nestihne využít všechny své pokusy na pojišťovnu, že kdyby jí bylo 25 tak to tolik neřeší. Mě je 25 a řeším každý měsíc. Protože po miminku s manželem velmi toužíme. Tohle není rýpání, jen otevření očí.

Já proti tobě nic nemám. Spíš všeobecně lidí jako Luxx mi vadí, protože okamžitě sijou do jiných a respektuji jen svůj názor, ale tak když ji to udělá dobře.

• Citovat
  • Upravit
187
28.3.20 23:01

@Toluma Muzu se zeptat, čeho si přenašeč??popř. jaký je důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
29.3.20 10:28

Ahoj holky, tak prý zas chtějí prodlužovat nouzový stav, snad až do května :( :zed:
Myslíte, že CARy opravdu nebudou tak dlouho fungovat? Nemáte někdo nové info z vašeho CARu?? Díky, jsem z toho už otrávená :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
29.3.20 10:35

@Maky1234 mně nejdřív řekli volat na začátku dubna, teď až po Velikonocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
29.3.20 11:11

@Maky1234
nouzovy stav asi opravdu prodlouzi az do pulky kvetna, nicmene kvuli nouzovemu stavu se vetsina CAR neuzavrela - asi ty nemocnicni, ktere musi omezit vse krome akutn pece. takze ty se asi otevrou i nejpozdeji. Ostatni zacli zavirat az s vyhlasenim karanteny, ta je ted do 1.4 a podle me ji urcite prodlouzi do konce velikonoc. me rekli, at si zavolam za mesic, jestli uz budou fungovat - coz je po tech velikonocich.
a nekdo tu psal, ze rekli, ze snad v cervnu, kdyz to dobre pujde a nekdo jiny jinde, ze ho nechteli objednat na pulku kvetna, ze ma zavolat pozdeji. takze asi sami take vubec nevedi. U nas ted delaji konzultace po tel, ale to je tak max k te prvni, kdy se rekne co a jak, na stimulaci ci KET tam jit musis stejne osobne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
29.3.20 11:18

@Serafina01 @Toluma takže spíš mám počítat s variantou, že i duben bude zřejmě zabitej…
Protože stimulaci na KET musí člověk přizpůsobit tomu, kdy přijde ms…Ach jo, mě fakt už jebne :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
29.3.20 11:24
@Maky1234 píše:
Ahoj holky, tak prý zas chtějí prodlužovat nouzový stav, snad až do května :( :zed:
Myslíte, že CARy opravdu nebudou tak dlouho fungovat? Nemáte někdo nové info z vašeho CARu?? Díky, jsem z toho už otrávená :zed:

V Gennetu KET nejdřív v červnu, co jsem mluvila s doktorkou ve středu. Od té doby dost zhoršení. :zed:

• Citovat
  • Upravit
kveta112
29.3.20 11:28
@Maky1234 píše:
@Serafina01 @Toluma takže spíš mám počítat s variantou, že i duben bude zřejmě zabitej…
Protože stimulaci na KET musí člověk přizpůsobit tomu, kdy přijde ms…Ach jo, mě fakt už jebne :zed: :pocitac:

Duben je pase stoprocentně. Já měla jít před Velikonoci 9.4.na KET a nic no. Květen bude taky pase. Ale školy asi otevřou v květnu, což je kravina.To už neotehotnim vůbec a jen to chytnu v tom prostředí. :zed:

• Citovat
  • Upravit
187
29.3.20 11:31

Holky klid☝🏻Taky jsme to obulela, ale CAR to delaji z nejakeho duvodu..Vemte si, ze by se mimco chytlo a nedej bože to chytnout a prijit o to.Je jasne, ze to se muze stat i s normalni chripkou, ale o tomhle sajrajtu se jeste moc veci nevi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
29.3.20 11:47

@Maky1234
ty chodis do statniho CARu pri nemocnici, vid? tam si myslim, ze zacnou asi jeste pozdeji nez ty soukrome. Protoze nemocnice jsou v pohotovosti kvuli COVID, takze tam to maji vylozene narizene a pocitam, ze tam se ten rezim bude uvolnovat take pozdeji - stejne jako ty skoly ci hromadne akce
@kveta112
ze otevrou skoly v kvetnu neni vubec jiste, jestli o mesic posunou nouzovy stav, tak je neotevrou a pak se to bude uvolnovat pozdeji. ono samozrejme sance, ze to nekde chytnes stoupa kazdym dnem a ted je mnohanosobne vyssi nez pred 14 dny.
@Serafina01
tak urcite, ale me ted skoncila dcera pomalu na mesic v nemocnici kvuli zanetu stredniho ucha, takze to riziko, ze se neco podela mas porad, akorat se o tom nikde nedoctes, protoze ted se vse toci kolem COVID, jine zpravy uz pomalu nemas. A treba pri stimulaci se ani jeste embryo nezavadi, takze tam je riziko jen ze se nakazis ty nebo personal. Ale do prace chodim stale, chodim nakupovat, jedu vlakem atp, takze nevidim uz tolik narust rizika nez uz je ted :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kveta112
29.3.20 12:38
@Toluma píše:
@Maky1234
ty chodis do statniho CARu pri nemocnici, vid? tam si myslim, ze zacnou asi jeste pozdeji nez ty soukrome. Protoze nemocnice jsou v pohotovosti kvuli COVID, takze tam to maji vylozene narizene a pocitam, ze tam se ten rezim bude uvolnovat take pozdeji - stejne jako ty skoly ci hromadne akce
@kveta112
ze otevrou skoly v kvetnu neni vubec jiste, jestli o mesic posunou nouzovy stav, tak je neotevrou a pak se to bude uvolnovat pozdeji. ono samozrejme sance, ze to nekde chytnes stoupa kazdym dnem a ted je mnohanosobne vyssi nez pred 14 dny.
@Serafina01
tak urcite, ale me ted skoncila dcera pomalu na mesic v nemocnici kvuli zanetu stredniho ucha, takze to riziko, ze se neco podela mas porad, akorat se o tom nikde nedoctes, protoze ted se vse toci kolem COVID, jine zpravy uz pomalu nemas. A treba pri stimulaci se ani jeste embryo nezavadi, takze tam je riziko jen ze se nakazis ty nebo personal. Ale do prace chodim stale, chodim nakupovat, jedu vlakem atp, takze nevidim uz tolik narust rizika nez uz je ted :think:

To riziko je všude. Já bych si ráda zaplatila testy a ukázala výsledky, pokud by pak udělali KET. To riziko je všude velké, ale je pravda, že ty odberove nebo těhotné či onkologicke pacientky to do centra mohou zavleknout stejně jako ketove. Toto nechápu. KET bych jela normálně. Novi pacienti stopky.

• Citovat
  • Upravit
29.3.20 12:45

@Toluma Každý máme své důvody proč jdeme na uměle oplodnění. To, že si o jednu dceru přišla je sice smutné ale co? Každý máme v životě nějakou překážku. Každý jsme prožili něco smutného. Podle toho co píšeš jsem měla pocit, že až moc upozorňuješ na svůj věk. To že Ti je kolik Ti je přeci neznamená, že by si snad mohla jít na řadu dřív. To že Ti zemřelo dítě přeci neznamená, že chceš další miminko víc než kde jaká z nás. Naopak. Jednu dceru máš. IVF bych Ti zakázala. To je můj pohled na věc. Staré a ty, co už děti mají by podle mě měli mu do centrem stopku. Já jsem stihla vystudovat VŠ, mám pedagogickou fakultu, učitelství prvního stupně. V posledním roce studia jsme se přestali “chránit”. Antikoncepci jsem nikdy nebrala. Proto ty uvozovky. Manžel dávno pracoval, koupil pro nás byt. Pozemek za Prahou pro stavbu domu. Teď už nám chybí jen miminko.

Příspěvek upraven 29.03.20 v 13:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.20 12:49

@kveta112 Taky si myslím, že ženy které jsou v procesu by měli “dodělat”. Čekáme dlouho, vše je připravené a poslední krok je v nedohlednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
29.3.20 12:56

@Toluma to je diskuze, že i v této se najdou nepřejicne příspěvky, jen valím oči… Kdy ti bude těch 39? Poptej se v Caru, ty nemusíš do těch 39 let to ivf přímo zahájit, jen ho musíš mít schválené pojišťovnou, schválení platí snad 3 měsíce. Stejně jako další ivf nemusí následovat až po KET. Ty muzes mít více stimulaci za sebou, dělá se to třeba při posílání embryí na genetiku, aby jich bylo víc. Takže ta žádost se dá poslat těšte před těmi 39 lety i když by ještě neproběhla KET. Zavolej do Caru a poptej se na tuto možnost. Držím palce, ať se dočkáte dalšího dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí