Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Capelucia S názorem, že by to mohlo být opačně, IVF by tědy bylo jen pro starší nesouhlasím. A to z následujícího důvodu: ženy do 30 let většinou nemají problém otěhotnět když není žádný problém. To znamená, že když žena otěhotnět nemůže, nějaký problém tam je. Naopak „stará“ žena by třeba všechno v pořádku mít mohla ale nejde to, protože už propásla svůj čas. Takhle to vidím já.
Zbytek napíšu pro všechny protože evidentně jsem podle Vás všech hloupá a má hloupost by mě měla nadnášet @Makky1234. A že mi život nenafackoval? Přály byste mi snad, aby nafackoval? Ano, jsem mladá, mám skvělého manželka, úžasnou práci kterou miluji, nádherné bydlení, chybí už jen miminko. Jsem žena jako Vy, jen mám své názory. Nejdu v tomhle s davem. Jsem hodně zaměřená na to, že by se o sebe měl každý postarat sám. Žádné dotované IVF ze strany pojišťoven, žádné podpory v nezaměstnanosti, žádná mateřská od státu. Nemám ráda, jak se každý doprošuje něčeho a nechápe, že to nejde. Viz. zákaz otců u porodu. To, že mám ale jiný „nesociální“ názor přeci neznamená, že jsem špatná. Nerýpu do nikoho. Jen píšu, co si myslím a jak to cítím já. S láskou Kája ![]()
@Zamilovanakarolinka píše:
@Capelucia S názorem, že by to mohlo být opačně, IVF by tědy bylo jen pro starší nesouhlasím. A to z následujícího důvodu: ženy do 30 let většinou nemají problém otěhotnět když není žádný problém. To znamená, že když žena otěhotnět nemůže, nějaký problém tam je. Naopak „stará“ žena by třeba všechno v pořádku mít mohla ale nejde to, protože už propásla svůj čas. Takhle to vidím já.Zbytek napíšu pro všechny protože evidentně jsem podle Vás všech hloupá a má hloupost by mě měla nadnášet @Makky1234. A že mi život nenafackoval? Přály byste mi snad, aby nafackoval? Ano, jsem mladá, mám skvělého manželka, úžasnou práci kterou miluji, nádherné bydlení, chybí už jen miminko. Jsem žena jako Vy, jen mám své názory. Nejdu v tomhle s davem. Jsem hodně zaměřená na to, že by se o sebe měl každý postarat sám. Žádné dotované IVF ze strany pojišťoven, žádné podpory v nezaměstnanosti, žádná mateřská od státu. Nemám ráda, jak se každý doprošuje něčeho a nechápe, že to nejde. Viz. zákaz otců u porodu. To, že mám ale jiný „nesociální“ názor přeci neznamená, že jsem špatná. Nerýpu do nikoho. Jen píšu, co si myslím a jak to cítím já. S láskou Kája
Taky mám krásný nový dům za Prahou s obrovskou zahradou s prostorem pro 5 děti a co s tím? Nikoho to moc nezajímá. Práci stejnou, jen je to blbě placené. Buď ráda, že jsi šťastná. Mimino budeš mít co nevidět.
@Zamilovanakarolinka
nazory mas, ale elementarni slusnost te doma zapomeli naucit. ![]()
Nebo nevis, ze pri umrti se vyjadreje soustrast misto kecu o tom - umrelo ti dite, no a co, hlavne kdyz nebudes smrdet v CAR a ja pujdu na radu driv.
nevim, jak takovemu sociopatovi mohlo byt umozneno pracovat s malymi detmi ![]()
a kdyz mas ten nazor, doufam, ze nam tu das fakturu z CAR, jak sis jej CELE bez ucasti pojistovny uhradila a az porodis, tak vypis z uctu, jak svou materskou posilas zpet statu, protoze ses proti ni. a pokud ti mimco nevyjde, tak doufam, ze v 29 uz tam nebudes prekazat a das prostor madsim, protoze uz budes podle sebe stara breca. stejne tak az ti to vyjde, tak si tam nelez pro druhe dite, protoze prece jedno staci ![]()
ale ono se to mele, sama sis na bydleni urcite nevydelala, kdyz mas kratce po skole. Takze bud jste dedili nebo mas hodne stareho manzela, coz uz stacil penize vydelat.
ale na neco jsi zapomela. Kdyz by do CAR chodili jen ty, ktere chces, tak jich bude tak malo, ze CARu tez bude malo (nebyli by treba), takze cekacky by byli stejne neli horsi. a nevim, ale ja cekala mesic na prvni konzultaci a pak uz se slovicemene na to, takze teda nemam pocit, ze bych nekde musela pro velky zajem dlouho cekat ![]()
a myslim, ze by ti zivot nafackovat mel, aby ses trosku probrala a naucila se pokore a empatii ![]()
@Zamilovanakarolinka píše:
@Toluma Každý máme své důvody proč jdeme na uměle oplodnění. To, že si o jednu dceru přišla je sice smutné ale co? Každý máme v životě nějakou překážku. Každý jsme prožili něco smutného. Podle toho co píšeš jsem měla pocit, že až moc upozorňuješ na svůj věk. To že Ti je kolik Ti je přeci neznamená, že by si snad mohla jít na řadu dřív. To že Ti zemřelo dítě přeci neznamená, že chceš další miminko víc než kde jaká z nás. Naopak. Jednu dceru máš. IVF bych Ti zakázala. To je můj pohled na věc. Staré a ty, co už děti mají by podle mě měli mu do centrem stopku. Já jsem stihla vystudovat VŠ, mám pedagogickou fakultu, učitelství prvního stupně. V posledním roce studia jsme se přestali “chránit”. Antikoncepci jsem nikdy nebrala. Proto ty uvozovky. Manžel dávno pracoval, koupil pro nás byt. Pozemek za Prahou pro stavbu domu. Teď už nám chybí jen miminko.Příspěvek upraven 29.03.20 v 13:05
Mila Kajo, doufam, ze se nikdy nedostane me dite do rukou ucitelky, jako jsi ty. Jo a zopakuj si interpunkci, mas v ni mezery.
@Toluma píše:
@Zamilovanakarolinka
nazory mas, ale elementarni slusnost te doma zapomeli naucit.
Nebo nevis, ze pri umrti se vyjadreje soustrast misto kecu o tom - umrelo ti dite, no a co, hlavne kdyz nebudes smrdet v CAR a ja pujdu na radu driv.nevim, jak takovemu sociopatovi mohlo byt umozneno pracovat s malymi detmi
![]()
a kdyz mas ten nazor, doufam, ze nam tu das fakturu z CAR, jak sis jej CELE bez ucasti pojistovny uhradila a az porodis, tak vypis z uctu, jak svou materskou posilas zpet statu, protoze ses proti ni. a pokud ti mimco nevyjde, tak doufam, ze v 29 uz tam nebudes prekazat a das prostor madsim, protoze uz budes podle sebe stara breca. stejne tak az ti to vyjde, tak si tam nelez pro druhe dite, protoze prece jedno staci
ale ono se to mele, sama sis na bydleni urcite nevydelala, kdyz mas kratce po skole. Takze bud jste dedili nebo mas hodne stareho manzela, coz uz stacil penize vydelat.ale na neco jsi zapomela. Kdyz by do CAR chodili jen ty, ktere chces, tak jich bude tak malo, ze CARu tez bude malo (nebyli by treba), takze cekacky by byli stejne neli horsi. a nevim, ale ja cekala mesic na prvni konzultaci a pak uz se slovicemene na to, takze teda nemam pocit, ze bych nekde musela pro velky zajem dlouho cekat
a myslim, ze by ti zivot nafackovat mel, aby ses trosku probrala a naucila se pokore a empatii
Máš stejne myšlenky, jako taky učím dětičky, ale…u ucitelu na 1.stupni to chce psychotesty, nám taky na prvňáčky chodí dobre kreatury někdy nové. Příští rok mám mít já prvňáčky tak bych ráda v létě už byla těhotná, ať nemusí měnit paní učitelku po měsíci.
@Zamilovanakarolinka Nestačím se divit, že někdo takhle zlý a sobecky ještě v této době existuje. Mně je 34 a teprve do CAR půjdeme s manželem. Snažíme se o první. Stará? Nevím jak jsi to měla v životě ty ale já si musela na vše vydělat sama, pracuji jako zdravotní sestra a statisíce nevydělám stejně jak můj manžel. Pokud Teda potká žena chlapa ve 30 letech a nejde jim otěhotnět, nemají dle tebe nárok na miminko
? Takže ať tě tvůj chlap (až zjistí co si to vzal) kopne do patřičných míst a ty budeš ve 30 sama bez dětí, dobře ti tak a až potkáš jiného nikam do CAR nechoďte, nezasloužís si to. A jestli prosímte zůstaneš s dítětem úplně sama, vykasli se na dávky od státu. Udělej si to jak chceš. Nezlob se na mě přijdeš mi jak rozmazlena princezna kdy momentálně máte kupu peněz, že si můžete dovolit vše platit, bez ostatní pomocí ale ono to tak v budoucnu být nemusí. Ona trochu pokory neškodí. Aby jsi jednou za své názory nebrecela. A ještě něco. To co jsi tady napsala mamince které umřelo dítě je hnus. Doufám že to ten nahoře vidí a odmění se ti za tyto slova ![]()
@Zamilovanakarolinka dobře si přečti, co ti tu holky výše napsaly…pod všechno bych se podepsala.
A ano, přála bych ti, abys dostala nafackováno, aby si s tebou život vytřel zadek… pak by ti možná spadla patka ![]()
Zajímalo by mě, zda bys i v reálném životě měla koule na to nám do očí říct, cos tu napsala… dost o tom pochybuji
![]()
Holky, nevíte jestli ten Gennet se trošku rozjede na KET? Dnes jsem 1.MS a chtěla bych se objednat na kontrolní utz před ketem. Mám trochu dojem, že oni ani neví. Asi zkusím zavolat.
@kveta112 tezko, dneska na jedne diskuzi nekdo psal, ze maji plno i na 1.trimestralni screening. Ze chybi doktori.
Holky taky si myslim, že je strašně brzo…myslím, že min 3 týdny…
@kveta112 pak sem napiš, jak jsi dopadla… u Apolináře mají zřejmě vyvěšený telefon
![]()
@Maky1234 No, my máme termín u Apolináře 14.4. Na první konzultacíi (chceme tam přestoupit z jiného centra). Ale nevím, jestli ten termín platí, nebo co se bude dít… Taky se nemůžu dovolat. Ach jo…
Asi tedy zůstanem v soukromém (Cube). Tam chodilo hodně cizinců (odhaduju tak půlka), takže až otevřou, budou mít určitě času dost. Ale chtěli jsme náš poslední pokus zkusit jinde - hlavně kvůli penězům, Apo je levnější a úspory ubývají. Fakt nevím… ![]()
Koukala jsem na tu diskuzi, jestli IVF pro mladší nebo starší… Hele, každý má své důvody a tato polemika přinese jen hádky. Já myslím, že každý by měl mít stejnou šanci. Ten věkový strop je hlavně z účelnosti vynaložených prostředků: Dle statistik má žena 39-40 a víc už velmi malou šanci otěhotnět a proto je vydávání veřejných peněz na tyto pokusy nehospodárné. Je mi 38 a moc velké šance si nedávám, to je realita.
Jinak jak se tu objevilo, některá centra mají velký podíl cizinců, takže podle mě extrémní fronty zatím nebudou. Hodně záleží, jak dlouho opatření budou trvat.
Já už hodně uvažuju o darovaných vajíčcích a na ty se fronta možná i zmenší (naprostá většina příjemkyň jsou dle statistik cizinky), pokud bude omezeno cestování. Navíc přijde finanční krize, takže ne každý děti bude hned chtít. I já se bojím, ale čekat prostě už nejde (taky nechceme mít velký rozdíl mezi sourozenci).
Vláda nemůže obecně zdravotní péči omezovat do nekonečna, nejde jen o IVF, to má nulovou prioritu, ale podle mě se to „sveze“ s uvolňováním v jiných oborech.
Pak je samozřejmě otázka, nakolik chceme riskovat těhotenství v době, kdy je hodně pravděpodobné, že chytneme COVID19, minimálně budeme mít dost vysoké horečky. Kdo má čas si asi trochu počká… Ono to jen tam nezmizí, časem to chytne většina z nás (pokud nepřijde vakcína).