Přestal jíst sám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak já bych asi dítě klidně nějakou dobu krmila, pokud nemáte doma třeba ještě mimino k tomu a nějak zvlášť vás to neomezuje. myslím, že zase za nějakou dobu dojde k tomu, že chce sám, ty děti mají v sobě přirozenou potřebu dělat věci samy.
Ale určitě udělejte jasnou dohodu jak to bude a na tom trvejte, ne že řeknete jez sám a v průběhu jídla si řvaním vynutí abyste ho krmila. To pak začne využívat a zkoušet i na jiných frontách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když ho krmíte, tak jí bez problémů? Píšete, že vás plácá, když mu chcete pomoct - jako když ho krmíte? Není to spíš tím, že ho polykání delší dobu kvůli angíně bolelo a proto nechce jíst? V takovém případě by prostě nezbylo, než se obrnit trpělivostí, dokud nezjistí, že polykání už nebolí a může normálně jíst.
Pokud jí, když ho krmíte a sám ne, nemusí to nutně být tak, že zpohodlněl. Možná se mu tou nemocí tak trochu „vrátil“ vývoj. Můžete buď ještě krmit a počkat, než zase začne sám, anebo ho krmit odmítnete a pokud se nenají sám, nebude jíst vůbec. Teoreticky by mělo stačit, že vyhladoví jednou dvakrát a pak se raději nají sám, než by se trápil. Ale nevím no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to je takovej problém ho nakrmit? Vždyť je to ještě prcek, děti mají různá období, porad něco nechtěj nebo chtěj..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj. Jak už z názvu vyplývá, dítě mi přestalo samo jíst. Průser nastal ve chvíli, kdy měl cca 4 týdny zpět ošklivou angínu, několik dní přes 40. Do té doby - syn se ve svých 17m dokázal lžičkou najíst sám. V čase nemoci jsem ho krmila, byl hrozně plačtivý a mrzutý, chtěla jsem do něj dostat alespoň něco. Po cca 2 týdnech byl v pořádku. Od té doby při jídle dělá hrozný scény, nechce lžičku, když mu jí dám do ručky, hodí ji po mně, dnes ve vzteku hodil misku s obědem na zem, plácá mně když mu chci pomoct, druhou rukou se snaží vymanit. Radši bude o hladu než si dá sam. Je schopnej půl hodiny jenom vřískat a mlátit kolem sebe - prostě záchvat vzteku. Podle všeho za tu dobu zjistil, že je jednodušší když ho krmím.nějaké nápady jak docílit, aby znovu jedl sám?
Proč si dělat zle!? Že…tak mu tu lžičku furt strkej, no..já jsem děcka pro svůj klid a čistotu občas krmila i později…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krmila bych, nebude to na pořad. Zase ho to prejde a bude chtit bastit sam.
Byla bych rada, ze se naji ![]()
Po tech nemocech jsou deti dlouho rozhazene, kdyz jsou takhle malé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Jak už z názvu vyplývá, dítě mi přestalo samo jíst. Průser nastal ve chvíli, kdy měl cca 4 týdny zpět ošklivou angínu, několik dní přes 40. Do té doby - syn se ve svých 17m dokázal lžičkou najíst sám. V čase nemoci jsem ho krmila, byl hrozně plačtivý a mrzutý, chtěla jsem do něj dostat alespoň něco. Po cca 2 týdnech byl v pořádku. Od té doby při jídle dělá hrozný scény, nechce lžičku, když mu jí dám do ručky, hodí ji po mně, dnes ve vzteku hodil misku s obědem na zem, plácá mně když mu chci pomoct, druhou rukou se snaží vymanit. Radši bude o hladu než si dá sam. Je schopnej půl hodiny jenom vřískat a mlátit kolem sebe - prostě záchvat vzteku. Podle všeho za tu dobu zjistil, že je jednodušší když ho krmím.
nějaké nápady jak docílit, aby znovu jedl sám?