Přesun kuchyně z chodby do obýváku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6672
10.3.23 13:33
@Jeremi píše:
Tak jestli jsou tam jen ta okna v obýváku a ložnici, tak z toho plnohodnotné tři místnosti neuděláš, i kdyby ses rozkrájela.
A předpokládám, že v rodině, co má na to, aby dala byt za maturitu a k tomu peníze na rekonstrukci, tohle nebude definitivní řešení bydlení pro budoucí život s dětmi.

Třeba je to nějaký poděděný byt po babičce, který takhle k maturitě dostala přepsaný, zas bych to nebrala jako záruku toho, že je to druhá Kellnerová. :D Bůhví, jaká bude dostupnost větších bytů ke koupi za pár let…

Taky si myslím, že z toho 3 místnosti neudělá, okno tam kreslené nemá. Taky jsem s rodiči bydlela v 2kk, já měla dětský pokoj a naši měli rozkládací postele v obýváku (+kk), vždycky se na noc rozložily a ráno jedna složila a z druhé udělal gauč. Jasné, žádný ideál, ale dá se to… V tom případě by šla posunout ta příčka a zmenšit „dětský pokoj“ a zvětšit tím obývákokuchyň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4953
10.3.23 14:04
@klamonožka píše:
Třeba je to nějaký poděděný byt po babičce, který takhle k maturitě dostala přepsaný, zas bych to nebrala jako záruku toho, že je to druhá Kellnerová. :D Bůhví, jaká bude dostupnost větších bytů ke koupi za pár let…Taky si myslím, že z toho 3 místnosti neudělá, okno tam kreslené nemá. Taky jsem s rodiči bydlela v 2kk, já měla dětský pokoj a naši měli rozkládací postele v obýváku (+kk), vždycky se na noc rozložily a ráno jedna složila a z druhé udělal gauč. Jasné, žádný ideál, ale dá se to… V tom případě by šla posunout ta příčka a zmenšit „dětský pokoj“ a zvětšit tím obývákokuchyň.

I kdyby to byl byt po babičce, tak bych to neviděla na definitivní řešení, ale na start, z kterého se půjde dobře odpíchnout k něčemu pro rodinu lepšímu (prodat a základ použít na nákup většího/pronajmout a používat na splátky hypotéky něčeho většího etc.). Tohle bych fakt brala jako byt pro studentku, resp. mladý začínající pár. Nemyslím, že je potřeba už teď řešit dětský pokoj a prostor pro ukládání kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14697
10.3.23 14:08

@Jeremi hlavně instalovat zvýšené sedatko a madla na wc, aby se měla jak zvedat, až bude v duchodu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
10.3.23 14:08
@Jeremi píše:
I kdyby to byl byt po babičce, tak bych to neviděla na definitivní řešení, ale na start, z kterého se půjde dobře odpíchnout k něčemu pro rodinu lepšímu (prodat a základ použít na nákup většího/pronajmout a používat na splátky hypotéky něčeho většího etc.). Tohle bych fakt brala jako byt pro studentku, resp. mladý začínající pár. Nemyslím, že je potřeba už teď řešit dětský pokoj a prostor pro ukládání kočárku.

Souhlasím, navíc holce je nějakých 19. Takže času má dost, ani nevíme jestli nějakého přítele má. A pokud má rodina na to dát ji byt a milion na rekonstrukci, tak nebude žít ani s dětmi v 2+kk. A nemusí být ani Kellnerová. Moje sestřenice to mají taky tak. A já jen tiše závidím. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
10.3.23 14:09

@Jeremi Jojo, to je pravda. Ale i pro to bydlení v páru je spojení obýváku + kuchyně s ložnicí dohromady značně nepraktické, co někdo výše navrhoval. Určitě bych to nechala zvlášť, max. posunout tu příčku, pokud by se do toho opravdu chtěla pouštět takto zgruntu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
10.3.23 14:57

Třeba takhle? Nenapsala jsi, kde máš stoupačky, ani úplně nevím rozměry - tak jenom rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí