Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jeremi píše:
Tak jestli jsou tam jen ta okna v obýváku a ložnici, tak z toho plnohodnotné tři místnosti neuděláš, i kdyby ses rozkrájela.
A předpokládám, že v rodině, co má na to, aby dala byt za maturitu a k tomu peníze na rekonstrukci, tohle nebude definitivní řešení bydlení pro budoucí život s dětmi.
Třeba je to nějaký poděděný byt po babičce, který takhle k maturitě dostala přepsaný, zas bych to nebrala jako záruku toho, že je to druhá Kellnerová.
Bůhví, jaká bude dostupnost větších bytů ke koupi za pár let…
Taky si myslím, že z toho 3 místnosti neudělá, okno tam kreslené nemá. Taky jsem s rodiči bydlela v 2kk, já měla dětský pokoj a naši měli rozkládací postele v obýváku (+kk), vždycky se na noc rozložily a ráno jedna složila a z druhé udělal gauč. Jasné, žádný ideál, ale dá se to… V tom případě by šla posunout ta příčka a zmenšit „dětský pokoj“ a zvětšit tím obývákokuchyň.
@klamonožka píše:
Třeba je to nějaký poděděný byt po babičce, který takhle k maturitě dostala přepsaný, zas bych to nebrala jako záruku toho, že je to druhá Kellnerová.Bůhví, jaká bude dostupnost větších bytů ke koupi za pár let…Taky si myslím, že z toho 3 místnosti neudělá, okno tam kreslené nemá. Taky jsem s rodiči bydlela v 2kk, já měla dětský pokoj a naši měli rozkládací postele v obýváku (+kk), vždycky se na noc rozložily a ráno jedna složila a z druhé udělal gauč. Jasné, žádný ideál, ale dá se to… V tom případě by šla posunout ta příčka a zmenšit „dětský pokoj“ a zvětšit tím obývákokuchyň.
I kdyby to byl byt po babičce, tak bych to neviděla na definitivní řešení, ale na start, z kterého se půjde dobře odpíchnout k něčemu pro rodinu lepšímu (prodat a základ použít na nákup většího/pronajmout a používat na splátky hypotéky něčeho většího etc.). Tohle bych fakt brala jako byt pro studentku, resp. mladý začínající pár. Nemyslím, že je potřeba už teď řešit dětský pokoj a prostor pro ukládání kočárku.
@Jeremi hlavně instalovat zvýšené sedatko a madla na wc, aby se měla jak zvedat, až bude v duchodu
![]()
@Jeremi píše:
I kdyby to byl byt po babičce, tak bych to neviděla na definitivní řešení, ale na start, z kterého se půjde dobře odpíchnout k něčemu pro rodinu lepšímu (prodat a základ použít na nákup většího/pronajmout a používat na splátky hypotéky něčeho většího etc.). Tohle bych fakt brala jako byt pro studentku, resp. mladý začínající pár. Nemyslím, že je potřeba už teď řešit dětský pokoj a prostor pro ukládání kočárku.
Souhlasím, navíc holce je nějakých 19. Takže času má dost, ani nevíme jestli nějakého přítele má. A pokud má rodina na to dát ji byt a milion na rekonstrukci, tak nebude žít ani s dětmi v 2+kk. A nemusí být ani Kellnerová. Moje sestřenice to mají taky tak. A já jen tiše závidím. ![]()
@Jeremi Jojo, to je pravda. Ale i pro to bydlení v páru je spojení obýváku + kuchyně s ložnicí dohromady značně nepraktické, co někdo výše navrhoval. Určitě bych to nechala zvlášť, max. posunout tu příčku, pokud by se do toho opravdu chtěla pouštět takto zgruntu.
Třeba takhle? Nenapsala jsi, kde máš stoupačky, ani úplně nevím rozměry - tak jenom rychle.