Přetíženost dítěte

69235
15.4.14 10:51

Přetíženost dítěte

Jdu si pro názor, nějak se doma neshodneme. Mám dcera je prvňák, školu zvládá s přehledem levou zadní, včera na schůzkách jen pochvalné ódy, nemá sebemenší problém, zabere jí 15minut denně, k tomu 15minut klavír, její celodenní příprava. Takový úvod, abyste věděli, jak to chodí, žijeme krapet z města, nejsou tu děti jejího věku, jen jeden spolužák. Děti dokážu zajisti sem tam o víkendu. Naše dítě tančí v taneční skupině, tréninky pondělí a pátek, sem tam sobota soustředění nebo závody, tak jednou měsíčně, hudebka a plavání, rekreačně, bojí se vody, tak jen hodina týdně, dělá pokrok, už skočí šipku, význam to má, což si nemyslí můj muž. středa a neděle jsou zabukované pro koně, tréninky, jezdí od malinka. Takže v podstatě volno má jen ve čtvretek, má ráda družinu, zůstává tam do tří, chodí ven se spolužáky. A teď ten problém, škola otevírá miniklub tenisu. Mají bezvadnou trenérku, co sama hodně dobře hrála, trénovaná v USA, naučí, je vychvalovaná. A naše dítě a manžel vyšilují, že tenis jo, jo, jo. Výhodou je, že su jí vezme z družiny, hned po obědě, odtrénuje a vrátí do družiny. Takže ve dvě by byla hotová na další aktivity, současné by jí to nijak nenarušilo. Ale je to zase 2×týdně hodina, už nebude mít klid ani do těch dvou v družině, protože má 2×týdně hudebku z družiny, teď dvakrát-třikrát týdně tenis. Pak vyzvedávám a další aktivity. Mám obavu, že je toho moc. Jenže ona chce, prosí, škemrá, manžel chce, že až se naučí základy, budou spolu hrávat. A já jsem bezradná klidně jí to dopřeju, ale mám strach abych ji už fakt nepřetížila. Co vy, dali byste ještě i tenis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
15.4.14 10:52

Joj 8o 8o promiňte tu délku 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
15.4.14 10:54

Pokud by ji to bavilo a mela z toho pozitek, skolu zvladala, tak bych problem nevidela, :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
15.4.14 10:54

Ne nedala bych

• Citovat
  • Upravit
505
15.4.14 10:56

Proc nedala? Vzdyt skoncit s tim muze vzdycky..Nez aby dite bylo z toho smutne, ze to nemuze ani vyzkouset, vsechno se da skloubit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601

Ty jo, ma toho docela dost.. Ale myslim si, ze uz je rozumna, dat ji tam, kdyz chce a ona sama by mela zjistit, jestli zvlada nebo ne.. Kdyz bude zvladat a chtit pokracovat, proc ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185

Na jednu stranu se mi zdá, že toho má dost, ale když ji to baví. Co se zkusit dohodnout jen třeba na nějaké době několika měsíců na vyzkoušení a pak uvidíte, jestli je šťastná a zvládá a nebo s něčím přestanete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499

Možná bych ubrala plavání a přidala tenis. Myslím, že na svůj věk toho má opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
15.4.14 10:58

Pokud sama tolik chce, dala bych ji aspoň na zkoušku. Vždyť to může zkusit na pololetí a v nejhorším nebude chodit dál.

Jinak tedy závidím akční dítě, moje dcery OBĚ nechtějí chodit NIKAM. Ve 4 letech měla mažoretky (jen takovu přípravku), po půl roce toho nechala. V 5 letech gymnastiku (opět jen taková přípravka 1 hodinka týdně), letos už nechtěla, že chce být po škole už jenom doma. Druhá dcera kroužek ještě neměla nikdy (má 4 roky). Peciválky jedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
15.4.14 10:58

No mně se zda hodně už to co má teď… Ale musím podotknout že zatím mám malé děti a obecně jsem proti tomu, aby dítě mělo mnoho aktivit.

Nicméně bych to zkusila, když ona sama o to stojí, pokud bys viděla, že ji to uz příliš unavuje, tak zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
15.4.14 10:59

Myslím, že kdyby byla přetížená, tak se to určitě někde odrazí. Pokud se to neodráží, tak bych jí tenis dopřála, a pokud toho na ní bude moc, sama si vybere, co chce vynechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
15.4.14 11:00

Trochu bych to zredukovala, jestli ji nijak nebere plavání, tak bych ho vypustila a místo toho třeba ten tenis :nevim: Děti by se měly naučit i zabavit se samy, ne jen organizovanou zábavou. Umět i odpočívat, mít čas samy pro sebe… Mně osobně přijde pro prvňáka akorát tak ty dva koníčky…a i to může být pro nějaké dítě moc. Samozřejmě je to dítě od dítěte, ale jestli dobře počítám, bylo by to pět kroužků?? Uf :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.4.14 11:03
@Karleon píše:
Možná bych ubrala plavání a přidala tenis. Myslím, že na svůj věk toho má opravdu hodně.

plavání bych já nechtěla ubírat :oops: to jí skutečně nezatíží, má ho jedno odpoledne, hodinu plavou a zbytek si hrajou na tobogánu a blbnou. A od září je obrovský pokrok, ona byla šílená, hysterka, jak jí cákla kapka na obličej, hysterie jak hrom, teď se potopí, vyloví puk, skočí šipku, splývá, prostě na naše dítě neuvěřitelný. A má ho ráda na plavání já bych si trvala. Koně jsou jasný, má svého, kdyby mohla žít ve stáji, žije ve stáji. A to tančení je bzvadná věc, co jí baví, jsou dobří, malá prťata a mají úspěch. Toho se nevzdá. No a teď ten tenis, manželovo sen a teď tou miniškolou by to šlo skloubit, tak jsou oba dost umanutí. Ale přesně, jako máma si říkám, že toho má dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.4.14 11:03

@terinka4444 v klidu bych jí tam dala. POkud ji to baví, stíhá normální život, tak porč ne. Můj má každý den kroužek - prostě by se bez toho nudil. Já ho nenutím, když řekne, že někam jít nechce, nemusí. Ale on se vyloženě těší - teď je naštvaný, že mu odpadne zumba :mrgreen: :lol: takže za mě - klidně dej, když ji to nebude bavit nebo těšit, tak ji můžeš zase odhlásit, no ni ;) Ještě edit - můj kluk to samé v bleděmodrém - ve škole samé, je chytrý, prostě ho takové věci baví, domácí příprava 15 minut - nejdýl mu zabere chystání na další den :think: jeden kroužek má i o víkendech - turistický oddíl - chodí na výlety. A je šťastnej jak blecha, má moře zážitků atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
15.4.14 11:05

@terinka4444 já bych ji dala, když chce a bude jí to bavit, proč ne. Jak bude starší, podle mě začne něco vynechávat a bude třídit, co ji baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová