Maminky v zahraničí, jak se vám žije?

40
13.4.14 11:52

Maminky žijící v zahraničí v USA, VB, NĚM apod..

Maminky co žijete v Americe, Velké Británii apod. jak se vám v cizině žije? Příjde Vám to lepší jak v ČR? Co se týče oblečení a hraček je to v USA fakt levnější? Jak jste na tom s nájmy a platy? A pak vyjde dítě levněji v cizině než v ČR? Vrátili by jste se zpátky?

Mám přítele pracujícího v Americe, je to i Američan, čekáme miminko termín mám 1.6. v usa nežiji, jsem v ČR on za námi jezdí nebo já tam teď jsem tam dlouho nebyla kvůli těhotenství a přítel nás pořád přemlouvá ať se přestěhujeme za ním, jenže mám strach, myslím si že bych tam ani později práci nenašla, netuším jak se tam pohybují kočárky, hračky apod.. Nechci zase být závislá na něm, když budete mít nějaké odkazy s hračkama, oblečkama, kočárkama v usa, nebo jaké máte výdaje, prosím nepiště mi tu jen pozitiva hlavně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13.4.14 12:03

Já bych se třeba do zámoří za chlapem nestehovala bez svatby, tím spis když je dítko na ceste :think:

Příspěvek upraven 13.04.14 v 12:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
13.4.14 12:06

A když se nepřestěhuješ ty, tak co? Půjde on za tebou nebo budete každý na jiném konci světa?
Já mám známou v Americe, už spousty let, mají tam s chlapem 3 děti a zpátky by nechtěla. Ale ona tam teda neodešla za ním, potkali se až tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
13.4.14 12:09

@Bačavelmistarý my se chceme vzít, jen já to pořád oddaluji :)
@SussieS no, nevím zda by se mu tady vyplatilo žít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
13.4.14 12:14

@Densynka Hele takhle… Pokud on tam má dobrou práci, je dobře zajištěný, a ty si dokážeš představit, že tady necháš rodinu, kamarády, uvidíš je třeba 2× za rok a budeš žít tam, tak já bych šla. Ale jsem taky pro svatbu, ať v případě nejhoršího neskončíš s holým zadkem v nějaký americký díře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.14 12:17

@Densynka no a taková základní otázka- vzali by te vůbec v tak pokročilém stupni těhotenství do letadla? Teď nevím, jaký je tam limit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
13.4.14 12:18

@Bačavelmistarý Však nikde není psáno, že se za ním bude stěhovat hned. Počítám, že myslí až po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.14 12:19

Urcite predsvatebni smlouvou osetrit komu pujde dite v pripade vaseho rozchodu, pokud si postavi hlavu, tak ceske soudy nic nezmuzou a ty o dite muzes prijit na to bacha!
Hracky, obleceni a vse na dite je levnejsi. Ty s praci to budes mit slozity, hlavne musis mit zelenou kartu.
Zalezi na tom taky kde budete bydlet jaky stat.
Ja mam muze americana, zijeme tady. Ale planujeme odchod do usa. Zila jsem tam jako bezdetna, vim do ceho jdu. Nebojim se, celkem se i tesim, mam to tam rada. A myslim, ze to je nase posledni zastavka.
Omlouvam se za anonym, rodina nevi o nasem planu

• Citovat
  • Upravit
35978
13.4.14 12:52

Zije se tak, jaky si to udelas. Ceny nemuzes prepocitavat, jsou ruzne oblasti, platy, ceny.. A to ze na manzelovi zavisla min nekolik let pokud hned nechces jit do prace, co je na tom zleho, pokud on s tim nema problem? A pokud se odstehujes, nejdriv svatba. A nebudes mit zadnou ceskou materskou, predpokladam, ze budes doma zadarmo jako vsude ve svete.
Ziju ve Spanelku na hranici s britskou kolonii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85491
13.4.14 13:08

A jake to ma jinak reseni? Ze budete nesezdani a on za vami bude jezdit? To nebude mit dlouhe trvani. Ze by sel on pracovat a zit do CR? Pokud byste byli manzele, bylo by i v cizine vse jednodussi. Ale bala bych se, ze po rozvodu by dite zustalo mu v Americe. Zalezi, zda ses schopna opustit rodinu a byt v cizine jen s nim a jeho rodinou sama :nevim: najem atd by musel obstarat on, myslim, ze vydaje za dite se moc lisit nebudou, jestli chce, abyste sli za nim, musi se starat on…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
13.4.14 13:34

@Densynka ja jsem v anglii a nemuzu si stezovat :) Amerika je levnejsi, nakupujeme obleceni i hracky pro malo v Us :) do cr bych se nevratila, mam tu vic moznosti. Vsechno ma vyhody i nevyhody, ale pro me vic + zit v UK!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
13.4.14 13:37

@Densynka ja jsem v anglii a nemuzu si stezovat :) Amerika je levnejsi, nakupujeme obleceni i hracky pro malo v Us :) do cr bych se nevratila, mam tu vic moznosti. Vsechno ma vyhody i nevyhody, ale pro me vic + zit v UK! Jinak v porovnani s platem v US jsou ty ceny stejny, pro me teda v prepoctu na libry to vyjde vyhodneji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
13.4.14 13:56

Žila jsem par let v Anglii, manžel Angličan, měla jsem kvalifikovanou práci v oboru, ale před narozením prvního decka jsme se vrátili do cech. Chyběli mi kamarádi. Zvlášť s prvkem pro mě bylo důležité mít kolem sebe hodně známých. Třeba ještě někam výjezdem, ale doma jsme všichni čtyři v ČR :)
V uk je spousta věci levnějších, ale nakupuji tam při návštěvách příbuzných. V USA jsem byla krátce pracovně, ale vím, ze tam bych děti vychovávat nechtěla. Zkratka mi jejich životní styl nesedí.
Pokud nemáš perfektní jazyk, muže pro tebe byt těžké sehnat práci v oboru, pro Američana v Praze je to hračka. Ale je fakt, ze krom tebe tvoji situaci nikdo dopodrobna nezna, tekye rozhodnout se musíš tak jako tak sama za sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
13.4.14 14:28

Zijeme se manzelem taky v zahranici, manzel cizinec. Nevim, jaky mas s pritelem vztah, jak dlouho se znate, bylo dite palnovane…Proste si utridit v hlave, zda je vas vztah natolik pevny, aby vydrzel napor, ktery s narozenim maleho prijde. Uvedomit si, zda jses ochotna zit bez rodiny, kamaradu apod. Je to velke rozhodnuti a tezko by slo vzit zpatky. Proto to promysli, drzim place, at se rozhodnes sptravne. Mne se v zahranici libi, ale pravda, je to jen Evropa, takze si s malou casto „odskocime“ na navstevu do Cech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
13.4.14 15:10

Ziju 4 roky v USA s Cechem a planujeme navrat asi za rok. Byla jsem tu spokojena, ale uz se tesim domu. Veci tu levnejsi jsou, ale ver mi, ze to ti zivot stestim nenaplni. A taky je spoustu veci, ktere jsou drazsi - nejmy, ale i vlastnictvi nemovitosti (plati se vysoka property tax), letenky pro navstevy CR, kvalitni jidlo a restaurace, veskere sluzby, skolky pro o 5 let a vsechny aktivity pro deti (napr. v nasi oblasti se standardne plati 30 dolaru za pulhodinu vyuky na hudebni nastroj).
Zavislost na manzelovi bys tu mela vyrazne vyssi nez doma. Jak nekdo psal - nemela bys tu materskou, ale i takova ta psychologicka - kdyz jsou veci psane na manzela, tak treba nemuzes toho moc zaridit, protoze chteji mluvit s nim a pod.
Ja od toho nechci odrazovat, jen je dobre nemit ruzove bryle a mit otevrena vratka zpatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová