Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravim vsechny a chtela bych se zeptat. Malej,21mesicu, vcera spadl a pretrhl si uzdicku nad hornima jednickama. Chvilku rval, krve teklo, ale jako vzdycky se rychle oklepal. No a dneska jsem si vsimla, ze ma pretrzenou tu horni uzdicku, jakoby mu visi trosku i pres jednicky. Je v pohode, asi zajdu pro jistotu zitra k doktorce, at se na to koukne, ale chtela bych se zeptat, mate zkusenosti s podobnym urazem? Zahojilo se to do „puvodniho stavu“ nebo to tam bude takhle „plandat“? Myslim, ze stejne se s tim nic nedela nebo se pletu?
Diky za reakce a za zkusenosti ![]()
Aspoň to máte za sebou
Nás čeká řezání než jí začnou růst druhý zuby. Nicméně nevím, jestli to bude chtít ještě nějakou úpravu.
Dcerce se stalo to samé. Šla jsem s ní k zubařce a ta jen řekla, že to možná sroste a nebo se to za půl roku na preventivní odstřihne. Uzdičku má stejně odtrženou a nic jsem jí stříhat nenechala. Není to nijak vidět a nepřekáží jí to.
Nasi male se to stalo taky. Chvili se ji to tam bimcalo
Ted uz to nema videt, nejspis to srostlo. Nase doktorka rikala, ze se to stava casto a nic se s tim nedela.
Jindra si to taky urval, nedělala jsem s tím nic. U zubaře jsme od té doby ještě nebyli.
Malýmu se to taky stalo. Na zubnim na to koukli, doporučili dávat mu pít heřmánkový čaj (aby se to čistilo), jinak nic.
Jen varování, pokud to byl prudký náraz, tak si mohl poškodit kořeny horních zubů a můžou mu časem zešednout. Ale třeba syn už od toho má víc než půl roku a zoubky má pořád bílé ![]()
Run: Taky me to napadlo:D na prvni prohlidce mi zubarka rikala, ze mu mezera mezi jednickama zustane, ze tam ma prave tu uzdicku (jestli jsem to dobre pochopila) a ze se to prave resi kolem tech 8-10 let…tak jestli si to sikula vyresil uz ted, tak dobry ![]()
Holky diky za reakce, kdyz to bude mit v klidu, tak to asi necham az k zubarce, stejne se ted chystam nas zas objednat. Snad to bude dobry, velka rana to nebyla, samotnou me prekvapila ta krev a myslela jsem si, ze se jenom kousnul do pusy…
@lenma jo pochopila jsi to dobře, malá má taky mezi zubama mezeru.. Právě proto se to šmiká než narostou ty druhý. Ty pak můžou být úplně rovný.
Zdravím, rocni dcera v pondělí spadla na pusu, roztrhla si horní uzdicku, krve jak…, vypadalo to fakt hrozně, ale neřešila jsem to, pusa se hojí dobře, navíc ta uzdička se často dětem stříhá, takže i kdyby ji nesrostla, nic se neděje. Jenže se stal pravý opak. Ji to asi přirostlo až k zubům, navíc je tam té tkáně nějak moc, je to celé širší než byla samotná uzdička. Zítra jdeme na očkování, tak se rovnou zeptám, ale nemáte s tím někdo zkušenost? Byla bych docela nerada, kdyby si to přetrhla a o pár dní později ji to strihali…navic mi pak asi nikdo nezaručí, že ji to zase nesroste blbě. Nebo vadilo by něčemu, kdyby to zůstalo tak? Teda krom mezery mezi zuby?
@chaela kdyby to prirostlo, bude mít problém s mluvení.. Nemá to jen natekle? Já si takhle prerizla nožem a fakt se to nezatahlo ![]()
@martina.se ona mě vůbec nenechá podívat se do pusy, he to vždycky boj, takže moc nevim, jak přesně to vypadá. Jen vidím, že to má širší a skoro až přes zuby. Taky se mi nechce věřit, že by ji to narostlo až tak moc. Snad doktorka vykouma víc a k zubaři půjdeme v listopadu, tak se na to zeptám i tam.
@chaela spíš to bude natekle.. Mě se to hojilo dost dlouho, navíc jsem na tom měla afty.. ![]()
@chaela píše:
Zdravím, rocni dcera v pondělí spadla na pusu, roztrhla si horní uzdicku, krve jak…, vypadalo to fakt hrozně, ale neřešila jsem to, pusa se hojí dobře, navíc ta uzdička se často dětem stříhá, takže i kdyby ji nesrostla, nic se neděje. Jenže se stal pravý opak. Ji to asi přirostlo až k zubům, navíc je tam té tkáně nějak moc, je to celé širší než byla samotná uzdička. Zítra jdeme na očkování, tak se rovnou zeptám, ale nemáte s tím někdo zkušenost? Byla bych docela nerada, kdyby si to přetrhla a o pár dní později ji to strihali…navic mi pak asi nikdo nezaručí, že ji to zase nesroste blbě. Nebo vadilo by něčemu, kdyby to zůstalo tak? Teda krom mezery mezi zuby?
Kdyby to museli stříhat, je to samozřejmě nepříjemné, ale je to normální zákrok, zubař ví, co dělá, a neumím si představit, že by to srostlo po lékařském zásahu špatně. Ten hlavní rozdíl bude v tom, že po nastrihu to na obou stranách zašijou, takže tkáň nebude srůstat samovolně, neumím si představit, že by to po šití srostlo dohromady. Zatím je to možná prostě otok, uvidíte… Já na stříhání byla už jako starší a i tak si nevzpomínám, že by to byla nějaká extra hrůza, určitě to případně spolu zvládnete, ale držím pěsti, ať to nepotřebujete ![]()
@Bebeluska8 díky, me ten otok vůbec nenapadl, uvidím, jak to bude vypadat dál.