Rentgen lebky 21měsíční holčičky

484
3.5.15 13:50

rentgen lebky 21 měsíční holčilky

Maminky, poraďte prosím, tchýně měla dceru na hlídání a během jejího hlídání na sebe dcera schodila poličku ze skříňky prý těžkou a museli jí v nemocnici udělat rentgen. Dělali ji předek hlavičky 2× (protože se mi jednou cukla a museli to opakovat) a pak stranu hlavičky, jiné rentgenování měla párkrát když jí bylo méně než 6 měsíců (kyčličky), nemohlo jí to nějak ublížit? Otřes mozku naštěstí vyloučili, ale mě děsí ty rentgeny je to hodně vážné, nebude mít nějaké následky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15432
3.5.15 13:53

Nebude mít následky, byla bych v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
3.5.15 13:56

Děkuju, snad máš pravdu, byla jsem úplně zoufalá, chtěla jsem spíš magnetickou rezonanci, ale tu tam nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
3.5.15 13:56

Moje holcicka 23 mesicu mela rentgeny hlavicky uz 3 a nemam obavy, ze by nasledky mela, ale chapu, zes vyplasena. Urcite holcicku sleduj, jestli nema nasledky z toho urazu, ale z rentgenu si hlavu nedelej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
3.5.15 13:57

@Dana 07 na MR by asi nevydrzela lezet bez hnuti, takze to by bylo mnohem slozitejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.5.15 13:57

Vůbec. Dceři dělali rtg v 8mi měsícíh a je úplně normální. Trochu nemehlo, ale to bude mít po mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
3.5.15 13:58

Moje deti meli rentget jeste jako novorozenci. Syn zhruba do 24 hodin po porodu, jestli si pamatuju, tak to museli take udelat 2×. Zatim na nem nejake negativni nasledky nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
3.5.15 14:00

@Dana 07 Ale tu by jí museli dělat nejspíš v narkóze, to mi přijde ten rtg lepší. Taky jsem na rentgen docela plašan ale ve vašem případě, bych se nebála. Jsou prcci, kteří toho musí absolvovat daleko víc a jsou OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
3.5.15 14:00

Je to těžké s těmi dětmi co :-). Chvíli neposedí a mi pak strachujem :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
3.5.15 14:03

Aha to jsem nevěděla o té rezonanci, že to trvá déle, jen jsem slyšela, že je to citlivější pro tělíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
3.5.15 14:03

@Dana 07 na magnetickou rezonanci by musela byt pod narkozou, ne? To bych tedy nechtela, pokud neni fakt nezbytne nutne.. radeji ten rentgen.. Jo, jako dite jsem take mela jednou rentgen zubu, takze vlastne take hlava. A to hned 3 obrazky, protoze se nedarilo udelat.. take na sobe nasledky necitim.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
3.5.15 14:09

Všem moc děkuju za ulidnění, bylo mi z toho ty 3 dny v nemocnici fakt zle (z toho pocitu, že jí to úblížilo), ale opravdu jste mě ukidnili, děkuju :-). Jo a určitě bych malou taky nedala do narkozy, to je fakt asi lepší ten rentgen. No snad tohle už nebudu muset nikdy řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
3.5.15 14:11

Ehm a jaké následky že by měl ten rentgen zanechat ;)?

• Citovat
  • Upravit
484
3.5.15 14:20
@Poison Eve píše:
Ehm a jaké následky že by měl ten rentgen zanechat ;)?

No to nevím, ale často se píše o tom že je záření škodlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
3.5.15 14:22
@Dana 07 píše:
No to nevím, ale často se píše o tom že je záření škodlivé.

V tomhle množství a na moderních přístrojích :)? Takový starý blud, něco jako svíčka hromnička :)… kdyby jí udělali CT, protože by z nějakého důvodu museli, tak je to dokonce stonásobně silnější záření. Jak říká primář chirurgie u nás ve městě, pokud má dítě zraněnou hlavu, je mnohem větší riziko rentgen neudělat a na něco nepřijít. Přínos rentgenu jednoznačně převažuje, protože dovnitř nikdo nevidí :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák