Rentgen lebky 21měsíční holčičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
3.5.15 15:43

@Dana 07 je ti víc než 29 let? Pokud ano, tak máš za sebou Černobyl a řekla bych, že to byla větší darda než jedno malé bliknutí ;)

• Citovat
  • Upravit
15814
3.5.15 15:44
@JayLee píše:
@Dana 07 ne nebude to mit zadne následky u malý delali RTG ve 3 mesich ted je ji 6 a zadny následky nemá :kytka:
…věř mi, fakt žádný, potvrdil nám to doktor, u kterého teď byla na preventivce, hlavičku má zcela v pořádku a tu druhou, co jí vyrostla po tom prvním rentgenu, tu má taky úplně zdravou… :mrgreen:

(sry, takový malý vtípek, jsem si nemohla pomoct)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
3.5.15 16:12
@sagina píše: …věř mi, fakt žádný, potvrdil nám to doktor, u kterého teď byla na preventivce, hlavičku má zcela v pořádku a tu druhou, co jí vyrostla po tom prvním rentgenu, tu má taky úplně zdravou… :mrgreen:(sry, takový malý vtípek, jsem si nemohla pomoct)
:mrgreen: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
3.5.15 17:09

@Dana 07 kdyz se snima otisk zubu, tak je ten pristroj dokonce primo v puse.. tomu rikam minimalni blizkost.. a ze jsem tech rentgenu zubu take mela uz jako dite (kvuli geneticke vyvojove vade). Je mi 37, rakovinu nemam (a doufam, ze ani mit zadnou nebudu), s plodnosti problemy nemam a ani si nemyslim, ze by to na mne zanechalo jakekoli jine nasledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
3.5.15 17:10
@sagina píše: …věř mi, fakt žádný, potvrdil nám to doktor, u kterého teď byla na preventivce, hlavičku má zcela v pořádku a tu druhou, co jí vyrostla po tom prvním rentgenu, tu má taky úplně zdravou… :mrgreen:(sry, takový malý vtípek, jsem si nemohla pomoct)
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
3.5.15 17:48

Taky přispěju svou troškou do mlýna :D Před vánoci mi 14 měs. syn spad ze stolu :roll: je totiž hrozně živej a než jsem stačila přiběhnout a sundat ho, tak spad :zed: Nevim jestli se uhodil do hlavy, každopádně mi pak skoro usnul ve vaně, tak jsme s ním jeli na pohotovost.Tam mu rentgen nedělali, i když se tam malej pozvracel a vypadalo to na otřes mozku :oops: Stalo se to na chalupě a malej pak celou noc proplakal. Nazdálo se mi to, proto jsme znovu navštívili pohotovost v Praza kde bydlíme a to hned druhý den, navíc kluk byl spavej a malátnej. Tam mu dělali rentgen hlavy, páteře i žeber :oops: Taky jsem plašila že bude moc ozářenej, ale co jsem mohla dělat? Hrozně jsem se o malýho bála. Nakonec nás přijali do nemocnice na pozorování, protože rentgeny byli v pořádky, neurologicky taky. Udělali mu ještě MR, ale jen v analgosedaci. Synův stav se nezlepšil, během dne buď spal nebo plakal a doktor přišel s tím, že by se měla udělat lumbálka, aby se vyloučila meningitida.Byl to nejhorší den mýho života, ale syn to zvládnul skvěle. Jen si celou tu dobu od toho co spadnul mnul očička, myslela jsem si jestli nemá nějakou alergii, budil se i v noci, sednul si v postýlce, mnul očka a plakal. Upozorňovala jsem na to doktory, prosila o nějakýkapky na oči. Bylo mi naznačeno že jsem hysterická matka a přeháním. den před vánoci nás pustili domu, nikde nic nenašli, vyšetření v pořádku. Synbyl chvílema jakž takž v pohodě, chvílema plačtivej, unavenej a spavej.Po svátcích jsme šli k dětský na Hexu a já si vyprosila doporučení na oční, že si syn pořád mne očička a pláče. Doktorka se mu do nich koukla a řekla že nás nenaočkuje, že má malej zánět spojivek :zed: Mydlím že je měl syn už v den toho co spad ze stolu, ale řešil se jen ten úraz. A to podotýkám, že nás dětská poslala hned po tom o spadl na oční a nic tam nenašli :zed: Každej se soustředil jen na to, že spad ze stolu a může mít otřes mozku nebo něco naštíplýho. Takže vím jak se cítíš, hrozně dlouho jsem si vyčítala, že syna zbytečně několikrát ozářili, zbytečně mu brali mozkomíšní mok :,(…a přitom stačilo kdyby doktorka poznala zánět spojivek :evil: :cert: :zed: Vyčítám si to dodnes :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
3.5.15 18:04

Hele to si predstav, ze jsou lekari, kteri s rtg dokonce pracuji, treba i kazdy den nekolik dni po sobe.
Ze by nejaky z kolega zemrel na akutni nemoc z ozareni nebo uplne zblbnul, jsem zatim nezaznamela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
3.5.15 18:44

Ja mam dotaz… Pri RTG lebky je nutne mit zavrene oci, nebo je to jedno? Nemuze to zareni poskodit zrak pri otevrenych ocich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
3.5.15 18:48
@74paja píše:
Ja mam dotaz… Pri RTG lebky je nutne mit zavrene oci, nebo je to jedno? Nemuze to zareni poskodit zrak pri otevrenych ocich?

Malá měla oči otevřené a nic na to neřekla ta doktorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
3.5.15 18:51

@Dana 07 No maleho prave taky neupozornila, mel je otevrene a me to ted vrta hlavou. Jeste mu rekla, ze se bude fotit… tak je mel urcite otevrene… :zed: Doufam, ze to nema na zrak vliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
3.5.15 18:58

Mě prvě ta doktorka taky říkala, ať malá kouká do světýlka, to myslím že kdyby to tak nemělo být, že by nás na to upozornili a hlavně jak by jsi chtěla třeba kojence donutit zavřít očička???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
3.5.15 19:04

@Dana 07 Tak to jsi me docela uklidnila. Tak snad to bude ok. Dik… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
3.5.15 19:11

No já to taky nevím přesně, snad nm na to odpoví ještě někdo kdo tomu opravdu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
4.5.15 08:45

@Dana 07 No já hlavně doufám, že kdyby to škodilo, tak to ta doktorka tomu dítěti snad řekne, aby ty oči zavřelo… :! :zed: Snad to bude ok… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
4.5.15 08:48

No vzhledem k tomu, že rentgenové záření prochází kůží a tkáněmi, tak si myslím, že zavřít oči asi nemá žádný význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák