Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý večír, určo to už někdo tady řešil. Dnes jsem kolem 17h uklouzla s malým ročním dítkem v náručí na schodech před Lídlem. Malý je ok, já mám naražený loket, pod kolenem holení kost a hlavně obří modřinu a opuchlinu na stehně, jak jsem se snažila padat na bok abych malého nezalehla. Nahlásila jsem to vedoucímu a on mi s klidem říká, že ty schody kloužou. Říkám že to bude asi tím že není protiskluz a at s tím něco udělají alespoň dají cedulu že to klouže. Tož šel se semnou tam podívat a říká že to asi klouže protože jsou rozbité. Safra oni ví že mají na ho… schody a nic s tím nedělají? Jako bez rozloučení si zalezl zpět do obchodu. Jako toto nenechám jen tam být. Na pohotovost jsem nejela, jelikož mi dítě brzo chodí spát a jet 13km se mi opravdu nechtělo abych strávila další čas na pohotovosti v čekárně kde mi řeknou že to nic není. Obvoďák měl už zavřeno, takže mám v plánu jít zítra. Ovšem co a jak dál? Uznají mi to? Kam podat stížnost? Tomu vedoucímu to prostě neodpoustím, čekala jsem alespoň blbé „omlouváme se“ a ono nic.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Napiš peprný mail na jejich vedení, např. zde https://ssl.lidl.cz/cs/2671.htm
nebála bych se ani vyhrožování medializací ![]()
Omluvit se mohl, pro tvuj lepsi pocit, ale co jinak? Sama rikas, ze ti nic neni.
@Edita2
@Edita2
Promiň, ale tohle by mě v životě nenapadlo, stěžovat si kvůli uklouznutí před krámem. Hlavně když se ti nic nestalo.
Mohla jsi mít taky narušenou rovnováhu díky nošení dítěte, mimochodem roční dítě je už docela těžké, tak tu rovnováhu prostě naruší.
Kamarádka uklouzla na náledí, dítě v šátku, naštěstí se malému nic nestalo…ale od té doby si nošení sakra rozmyslela. Malej je od té doby v kočárku..
Schody před Lidlem? To bylo někde v nákupním centru? Protože většina Lidlu schody před vchodem nemá
, jinak zkusit to můžeš. Máš nějaké svědky, které to dosvědčí? Škoda, že nemáš nějaké potvrzení od toho vedoucího, protože teď to bude tvrzení proto tvrzení
, asi jste spolu nic nesepsali, což je škoda.
Je třeba aby jsi měla případné svědky, pokud by pan vedoucí dělal mrtvého brouka. Taky je důležité, jak by kvalifikoval takový úraz lékař, pro případnou náhradu jako bolestné. Ve tvém případě zřejmě k újmě na zdraví s trvalými následky, omezením v pracovní činnosti v zaměstnání apod. nedošlo.
Takže asi jen si stěžovat na vedení Lidlu, aby dali do pořádku schody
@Edita2 Jako vedoucímu to osol: mail na vedení LIDLu, napsat do místního plátku… ale jinak toho moc nezmůžeš. Máš kontakty na svědky, kteří viděli, že se Ti to stalo zrovna tam, nebo je tam kamera?
Kdybys chtěla třeba nějaké odškodnění, tak to rozhodně nemá cenu bojovat o „uznání“: ztrátu na výdělku nemáš (jsi doma), trvalé následky, to je otázka, a hlavně bys musela mít důkazy - kde se Ti to stalo, kdy, proč… máš ty schody třeba nafocené? Máš video toho vedoucího, jak mu to hlásíš a on Tě posílá někam?
Podle mě by to byla zatraceně veliká bitva, a o málo a s hodně nejistým výsledkem.
Schody nafocené mám, a svědek byl jeden pán co se mě ptal zda jsme v pořádku nicméně, kontakt na něj nemám. No tak do příště alespon vím co a jak.
Hele a jsou to schody jejich nebo města? Kde se to stalo? Pošli mi to kdyžtak do SZ.
To je husté, já už jsem uklouzla tolikrát, většinou před nějakým bohatým supermarketem, v mekáči nebo tak, ale vždycky mi bylo tak trapně, že mě snad ani nenapadlo někoho za to osočovat ![]()
Já nějak nechápu, co chceš vlastně řešit… Nic ti není, k doktorovi jsi nešla… No a pro příště aspoň víš, že je třeba dávat větší pozor ![]()
@JaneDoe píše:
To je husté, já už jsem uklouzla tolikrát, většinou před nějakým bohatým supermarketem, v mekáči nebo tak, ale vždycky mi bylo tak trapně, že mě snad ani nenapadlo někoho za to osočovat
tak nějak podobně..vždycky se co nejrychlejc klidím z místa činu ![]()
A priste budeme zalovat vyrobce, ze nenapsal, ze nemame susit kocku v mikrovlnce…ach jo…
@JaneDoe píše:
To je husté, já už jsem uklouzla tolikrát, většinou před nějakým bohatým supermarketem, v mekáči nebo tak, ale vždycky mi bylo tak trapně, že mě snad ani nenapadlo někoho za to osočovat
asi tak ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat