25. tt a upadnutí - bolest kolene

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Klurynka25
18.4.15 19:52

25tt a upadnuti

Dobry vecer vsem, jdu za vami s radou. Jsem ve 25tt a ve stredu sem nestastne upadla na balkone(zakopla sem o pletivo)nemohla sem pohnout nohou bolesti sem volala o pomoc nakonec dobehla svagrova zavolali mi se sousedem zachranku ti mi nohu zafixovali a nejak me opatrne nalozili na nositka slysela sem jak lekarka rikala druhemu,,to budou vazy,,v nemocnici me odvezli na RTG pote me odvezli na ambulanci tam mi z kolena odsali 60ml krve bolest mirne ustoupila. Ortezu mi dat nemohli kvuli tromboze a rekli mi ze zlomeny to neni, pak me prevezli na gynekologoii kvuli miminku tam NASTESTI vse v poradku. Prenesli me na luzko v pokoji dali mi injekci od bolesti a kapacku dva dny sem lezela ve stejne poloze z luzka sem zvedla poprve vcera za pomoci berel ale co me zajma je ze se ani poradne nevyjadrili co se mi s tim kolenem vlastne stalo porad to boli ne tolik ale boli ohnout to nemam sanci postavit se vubec rekli mi ze dokud se nerozchodim nepujdu domu s nohou se snazim cvicit a kdyz se jdu projit noha mi okamzite dvojnasobne natece pry je to normalni me se to ale nezda mam co delat abych vlezla do sprchy je tam mensi schodek. Boli me to na vnitrni strane kolena. Pri vizite mi rekli ze nic vazneho to neni ze na omak mam koleno volnejsi ale ze na RTG nic nebylo cetla sem ze na RTG vazy ani videt nejsou jen v pripade ze by se utrhly i s kosti. Tak nevim zda jim mam verit a proste to rozchodit nebo navstivit jineho lekare :nevim: nemate nekdo zkusenost jak poznat narusene vazy? Navic u nas lekari co se tyce gynekologie a porodnictvi super ale zbytek hrozny na zlomenou nohu vam doslova zasadruji ruku tahle nemocnice ma svoji povest.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
18.4.15 20:17

Dej tělu trochu čas, ví, co má dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3110
18.4.15 20:46

@Klurynka25 budes mi natrhle vazy v kolene, to se hoji docela dlouho. Vetsinou se ma total odpocivat nebo riskujes opetovne tahani vody z kolena. Pak rehabko. Ted by jsi na to ale chodit nemela…alespon tyden az dva, dle vaznosti poraneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klurynka25
18.4.15 20:54
@Majaha píše:
@Klurynka25 budes mi natrhle vazy v kolene, to se hoji docela dlouho. Vetsinou se ma total odpocivat nebo riskujes opetovne tahani vody z kolena. Pak rehabko. Ted by jsi na to ale chodit nemela…alespon tyden az dva, dle vaznosti poraneni.

Jenze me rekli ze se musim rozchodit proto sem ty berle dostala prave ze to zrovna dobre nejde ale snazim se.

• Citovat
  • Upravit
Klurynka25
18.4.15 20:56
@Majaha píše:

Nemela sem tam vodu ale krev a mam ji tam zase ale pry to nebudou pichat nesmi se to porad osavat. Voda v koleni to je asi neco jineho

• Citovat
  • Upravit
3110
18.4.15 21:10

@Klurynka25 voda se dela otokem…no nevim, teda :nevim: ale moje blizka kamaradka to tak mela. Kdyz chodila, tak ji to nateklo do obrich rozmeru, ze nemohla nohu ani ohnout a pokazde skoncila na tahani vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klurynka25
18.4.15 21:15
@Majaha píše:
@Klurynka25 voda se dela otokem…no nevim, teda :nevim: ale moje blizka kamaradka to tak mela. Kdyz chodila, tak ji to nateklo do obrich rozmeru, ze nemohla nohu ani ohnout a pokazde skoncila na tahani vody.

A mela narusene vazy? Ja se nato prave rehabilitacky ptala proc mi to tak otika uplne to pak pne, boli a tezko se sni hybu. Rekla.mi ze to bude. otikat diky.zatezi.nez si noha zase zvykne. a rozhybe se a povoli svaly a vsechno tak nevim ale otok me vazne.desi kor. kdyz ted pribyvam cim.dal.vic tak to taky vice zatezuji .otokama.mam problemy. i jako netehotna :(

• Citovat
  • Upravit
3110
18.4.15 21:42

@Klurynka25 no prave, ze mela. Trvalo ji to 3 tydny, nez se jakztakz dala dohromady. Jako cvicit jo, ale zatezovat, to ne. Dr se na ni i zlobil, kdyz zjistil, ze s tim sla do prace a to sla jen vyjimecne (cca 2× v tydnu) a hned mela koleno jak parez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3110
18.4.15 21:43

@Klurynka25 no nejsem doktor, jen to rikam, ze to vim od ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klurynka25
18.4.15 21:53
@Majaha píše:
@Klurynka25 no nejsem doktor, jen to rikam, ze to vim od ni.

Asi bych mela navstivit jinou nemocnici aspon at mam druhy nazor pro klid duse nechci nic zanedbat kor.kdyz v sobe nosim miminko…dekuji za prispevek ;)

• Citovat
  • Upravit
3110
18.4.15 21:54

@Klurynka25 jj, asi bych taky volila tuto cestu…at mas jistotu :mavam: Preji brzke uzdraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
18.4.15 21:56

Vazy, meniskus, rozbitá chrupavka…to může být cokoliv.

• Citovat
  • Upravit
101460
18.4.15 22:13

@Klurynka25 Já spíš nechápu, proč bys měla být s kolenem v nemocnici :think: spíš bych hledala nějakého dobrého ortopeda, protože to fakt může být cokoliv, jak píše @Poison Eve… jinak kolega v práci měl něco podobného (hrál fotbal) a skončilo to operací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
18.4.15 22:20

@j.a.n.i1 Tak tak.

Jinak, dovnitř se ti podívají rentgenem (to podstatné stejně neuvidí), magnetickou rezonancí, případně artroskopií. Nepředpokládám, že druhou či třetí variantu by teď zkoušeli, tak to bude chtít vydržet. I s urvanými vazy můžeš fungovat, pokud ti rozbitý meniskus někde nezavazí, platí totéž. S rozbitou chrupavkou neuděláš kromě vyčištění nic. Koleno šetři a určitě si najdi dobrého ortopeda, viz rada @j.a.n.i1.

A jestli se poznají vazy - mně tvrdili dva ortopedi, že s kolenem defacto nic nemám, vazy pevné, podívali se do něj MR a v koleni bylo urvané a rozbité na kaši všechno. Takže ne, nemusí se to poznat. Dovnitř není vidět :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Klurynka25
19.4.15 07:20
Citace] @j.a.n.i1 píše:
@Klurynka25 Já spíš nechápu, proč bys měla být s kolenem v nemocnici :think: spíš bych hledala nějakého dobrého ortopeda, protože to fakt může být cokoliv, jak píše @Poison Eve… jinak kolega v práci měl něco podobného (hrál fotbal) a skončilo to operací.

Jsem v nemocnici protoze sem se nemohla pohnout, postavit nic nedosla sem si ani na wc. Nebyla bych schopna se o sebe postarat jeste do vcerejska sem nebyla schopna si natahnout ani ponozky bolesti. Ted uz chodim rozcvicuji a pozoruji ulevu je fo lepsi ale otok porad pretrvava teda jen kdyz si nato stoupnu jinak ne, doufam ze zitra me odtud pusti…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák