Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám BRCA gen, chodím cca po půl roce a provádím samovyšetření.
Samovyšetření. A v 33 jsem byla na sonu. To bylo před rokem a půl.
Já byla minulý pátek na sonu poprvé. Mám v plánu chodit pravidelně po roce a půl. Je mi 32
Holky diky za odpovedi, ja chodim od 20 let kazdy rok na sono, je mi 42 a rikaji mi ze to mam ok vysetruji se snazim se o to, ale bekdy mi pri sonu reknou ze uz mamograf pritom je od 45 tak nevim
Chodím na sono každý rok už 10 let. Je mi 35. Na mamograf mě ale nikdo nedostane. ![]()
Mám nález od 45 a chodím po půl roce na ultrazvuk. Samovyšetření je u mě zbytečné, bouli nenajde ani doktor. A s prevencí jsem začala v 35.
Bude mi 30, na sonu jsem byla prvně před dvěma lety, kdy jsem si našla bulku pri samovyšetření. Byl to pro mě šok a bála jsem sem. Naštěstí to byl fibroadenom, který je ale třeba sledovat, mám jich hodně.
Jednou za pul roku magnet. rezonance a za dalsiho pul roku ultrazvuk. Zitra si jdu pro vysledky biopsie zda mam rakovinu nebo je to jen cysta. Je mi 29 a mame rakovinu v rodine.
Je mi 32, dříve jsem chodila každý rok na sono. Naposledy mi řekli ať chodím jednou za 2roky. Stojí to 800,– a za ten klid to stojí.
@Lili
Ano, pred pul rokem to bylo ciste a ted 22mm, sestra prodelala rakovinu v roce 2014 a mamka bojuje ted potreti.
Ahoj holky jak to mate s prevenci o prsa? Jak casto chodite na sono mamograf a kolik vam je let?