Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@trmoka píše:
Jestli jsi to auto koupila, tak je povinnost na tvoji straně Mít ho pojištěné. Az se o to bude zajímat pojišťovna, tak kamarádka ukáže kupní smlouvu a půjdou po tobě. Takže to bych zaridila jako první. Jinak zákonem dana lhůta na odhlášení od původního majitele je 10 dni. Nechápu, proc ta kamarádka děla takový cavyky, ale aspoň jste velký TP viděli a je v pořádku. Takže zatím bych zaridila tu pojistku, doplatila to od toho března, řekla ji, že to je vyrizene a prostě bych zašla i třeba k ni domu pro plnou moc.
No, jenže kupní smlouva je jedna věc, ale pro registr je furt majitelem ta „kamarádka“, co kdyby se nakonec domluvliy, že zakladatelka auto nekoupi? ![]()
@WontTell 2×? My byli jen jednou, namontovali jsme tažné, zajeli na technickou a s papíry z technické už jen na úřad. A jinak souhlasím, že úředník od úředníka… patřím pod Prahu, takže hodně přepážek a u každé jiné požadavky, raději už vždy vozím obojí, podle hesla, mě to nic nestojí a oni ať si vyberou.
@j.a.n.i1 píše:
@WontTell 2×? My byli jen jednou, namontovali jsme tažné, zajeli na technickou a s papíry z technické už jen na úřad. A jinak souhlasím, že úředník od úředníka… patřím pod Prahu, takže hodně přepážek a u každé jiné požadavky, raději už vždy vozím obojí, podle hesla, mě to nic nestojí a oni ať si vyberou.
A monotvali jste ho sami, nebo v servisu?
@trmoka píše:
Jestli jsi to auto koupila, tak je povinnost na tvoji straně Mít ho pojištěné. Az se o to bude zajímat pojišťovna, tak kamarádka ukáže kupní smlouvu a půjdou po tobě. Takže to bych zaridila jako první. Jinak zákonem dana lhůta na odhlášení od původního majitele je 10 dni. Nechápu, proc ta kamarádka děla takový cavyky, ale aspoň jste velký TP viděli a je v pořádku. Takže zatím bych zaridila tu pojistku, doplatila to od toho března, řekla ji, že to je vyrizene a prostě bych zašla i třeba k ni domu pro plnou moc.
Podle mě platí, že kdo je v TP, ten je aktuální majitel.
@WontTell píše:
A monotvali jste ho sami, nebo v servisu?
Sami.
@WontTell píše:
Podle mě platí, že kdo je v TP, ten je aktuální majitel.
Taky si to myslím… ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Sami.
Aha, tak to je dobra zprava. Pamatuješ si detaily? Jeli jste na STK, oni to zkontrolovali a napsali do protokolu vaznou zavadu - ze nemate v TP zapsane tazne. A s tim jste jeli na urad? A konec? Ja jsem myslel, ze pak musis na STK znova, aby jako vydali novej protokl bez te vazne zavady…?
@WontTell Koupili jsme homologované tažné pro dané auto s certifikátem, namontovali, zajeli na STK, tam to vzali formou evidenční kontroly a zapsali vážnou závadu, plus do poznámky, že tažné splňuje podmínky dané zákonem. No a s tím papírem z STK a certifikátem jen na úřad a tam zapsali do TP, nový protokol bez té vážné závady nepotřebuješ, pokud tedy to auto na sebe nechceš současně přehlašovat.
@trmoka píše:
Půjdou po tom, kdo je majitel podle registru.
Pojišťovací kancelář půjde po tom, s kam je sepsána kupní smlouva. Manžel prodá tak 5 aut do roka a když nám přijde např. nedoplatek za pojištění a je to ke dni PO tom uvedenem v kupní smlouvě, nic neplatime my, ale nový majitel. Zrovna v pondělí jsme tam byli skrz jedno auto ukazovat kupní smlouvu ![]()