Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Me by spis zajimaly ted odpovedi ma
Mou uvodni otazku, dekuji
@Anonymní píše:
@topazio ja se ptam, jak to bylo
Pred 30ti lety…a nemaˇ bohuzel narok ani na sluzebni byt..a jsem vycuranek ano…proto se nevracim do sveho bytu a nevysoupavam z nej matku, ktera mi i brani tam bydlet(nebo je psych nemocna)
A ty jsi ten byt, kde žije tvá matka kupovala, jsi vlastníkem? Potom je to tvůj byt. Pokud tam máš jen trvale bydliště, tak to je jen evidenční údaj, který k ničemu nezavazuje.
@Anonymní píše:
Zdravim.
Je to sice passe, ale zajimalo by me to:Je to asi 29 let, co mi umrela babicka, bydlela v mestskem byte v Praze Nuslich. Tehda si pamatuji, ze babicka jeste zila a rikala memu otci, ze by si tam mel napsat trvaly pobyt, aby v pripade jejiho umrti ten byt mu zustal. Trvaly pobyt tam mel i jeho bratr, ktery tou dobou bydlel s manzelkou na ubytovne.Teta to myslela tak, ze by tam bydleli ona a strejda a az bychom mely se sestrou 18,predalo by se to nam(ci po studiu),stryc vlastni totiz nema vlastni deti, v jeho linii jsem jen ja a sestra.Teta ma dceru a vnoucata(manzelka stryce)z 1.manzelstvi. Jenze nasi nic neudelali, zrejme se bali, ze stryc si byt necha a pozdeji asi odkoupi(nevim kolik tenkrat staly byty a zda sly mestske odkoupit)ci jak to bylo.Nasi chtelo byt vratit statu, ac babicka otci rikala, at se tam necha napsat na trvaly pobyt a semtam se ukaze…No byt se vyklidil a vratil statu. Doted nechapu mysleni rodicu…Meli k tomu opraveny duvod nebo to opravdu byla blbost a my bychom ted se sestrou mely byt, nebo nekde bydlet v mestskem byte, obe resime bydleni.Diky
A proč by měli držet byt, když tam nikdo nebydlel? Vis ze to není zadarmo? Kdo by tam celou dobu platil nájem?
@Anonymní píše:
Dobre pak tedy - tvoji rodiče neudělali hloupost. Proste se rozhodli nedržet bezdůvodně městský byt, který mohl obyvat někdo potřebný. Zachovali se morálně správně.
@Anonymní píše:
@mokkk a kdo je ten potrebnejsi prosim? Ukrajinci? Ja jsem treba matka 6ti leteho ditete a ziji s partneremm, ktery me psychicky tyra..a nemam kam jit..a na ubytovnu jit nechci a drahe najmy platit taky ne..
No partnera sis vybrala sama. Budeš si to muset taky sama vyřešit.
@mado byt byl na nas prepsan darem..
Příspěvek upraven 18.02.24 v 19:22
@Anonymní píše:
Dřív to šlo, že nájem přešel na člověka, který se zesnulým sdílel domácnost, tedy třeba děti nebo vnoučata. Ale nebylo to automatické. No a rodiče prostě být nepotřebovali, tak ho vrátili městu. Třeba by ani na odkup neměli.
Pokud by tam bydlela ta teta se strejdou, tak by se teta snažila byt zachovat pro svoji dceru a vnoučata, pokud by to šlo. Proč pro neteře? A asi to tak. nešlo, když se tam stdyc s tetou nenastehovali a žili na ubytovně.
@Ano-nymka33 píše:
@mado byt byl na nas prepsan darem..Příspěvek upraven 18.02.24 v 19:22
Ale za to nemohou Ukrajinci, které tu stále zmiňuješ.
@mado slo..jenze nasi se pry bali, aby to stryci @nezustalo”…tak to nechali vratit
@inkakřivák dekuji za odpoved..asi jedina odpoved na mou uvodni otazku a ne milion veci kolem, diky
@Anonymní píše:
@Kriss Tina stryc by tam bydlel!
No tak by tam bydlel a ty bys byla stejně bez bytu, nebo by ses stěhovala k němu? Nebo si ho chtěla vyhodit?
@Anonymní píše:
Zdravim.
Je to sice passe, ale zajimalo by me to:Je to asi 29 let, co mi umrela babicka, bydlela v mestskem byte v Praze Nuslich. Tehda si pamatuji, ze babicka jeste zila a rikala memu otci, ze by si tam mel napsat trvaly pobyt, aby v pripade jejiho umrti ten byt mu zustal. Trvaly pobyt tam mel i jeho bratr, ktery tou dobou bydlel s manzelkou na ubytovne.Teta to myslela tak, ze by tam bydleli ona a strejda a az bychom mely se sestrou 18,predalo by se to nam(ci po studiu),stryc vlastni totiz nema vlastni deti, v jeho linii jsem jen ja a sestra.Teta ma dceru a vnoucata(manzelka stryce)z 1.manzelstvi. Jenze nasi nic neudelali, zrejme se bali, ze stryc si byt necha a pozdeji asi odkoupi(nevim kolik tenkrat staly byty a zda sly mestske odkoupit)ci jak to bylo.Nasi chtelo byt vratit statu, ac babicka otci rikala, at se tam necha napsat na trvaly pobyt a semtam se ukaze…No byt se vyklidil a vratil statu. Doted nechapu mysleni rodicu…Meli k tomu opraveny duvod nebo to opravdu byla blbost a my bychom ted se sestrou mely byt, nebo nekde bydlet v mestskem byte, obe resime bydleni.Diky
My máme v Nuslích příbuzné a město jim byt dodnes neprodalo a ani to není v plánu.
Nájmy podražili, dávno to není něco nějak levného.
Zřejmě s tím rodiče nechtěli mít starosti, asi by to byla pro ně i finanční zátěž, navíc někdo by tam musel bydlet.
Měla jsem kdysi kamarádku, dostala po rozvodu a pobytu v azyláku městský byt a hodně pobývala u rodičů.
Chvíli nechala ve svém bytě někoho bydlet, už nevím koho a sousedi to napráskali a město jí vypovědělo smlouvu.
Takže o byt přišla. Že by městský byt na vás čekal roky pomalu dodnes je nesmysl… ![]()
@mado chci byt blizko mame…kdyz na tom neni dobre a nechci nechat vse jen na sestre..