Převod městského bytu na potomky

Anonymní
18.2.24 18:43

Prevod bytu mestskeho na potomky

Zdravim.
Je to sice passe, ale zajimalo by me to:Je to asi 29 let, co mi umrela babicka, bydlela v mestskem byte v Praze Nuslich. Tehda si pamatuji, ze babicka jeste zila a rikala memu otci, ze by si tam mel napsat trvaly pobyt, aby v pripade jejiho umrti ten byt mu zustal. Trvaly pobyt tam mel i jeho bratr, ktery tou dobou bydlel s manzelkou na ubytovne.Teta to myslela tak, ze by tam bydleli ona a strejda a az bychom mely se sestrou 18,predalo by se to nam(ci po studiu),stryc vlastni totiz nema vlastni deti, v jeho linii jsem jen ja a sestra.Teta ma dceru a vnoucata(manzelka stryce)z 1.manzelstvi. Jenze nasi nic neudelali, zrejme se bali, ze stryc si byt necha a pozdeji asi odkoupi(nevim kolik tenkrat staly byty a zda sly mestske odkoupit)ci jak to bylo.Nasi chtelo byt vratit statu, ac babicka otci rikala, at se tam necha napsat na trvaly pobyt a semtam se ukaze…No byt se vyklidil a vratil statu. Doted nechapu mysleni rodicu…Meli k tomu opraveny duvod nebo to opravdu byla blbost a my bychom ted se sestrou mely byt, nebo nekde bydlet v mestskem byte, obe resime bydleni.Diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2589
18.2.24 18:53

Myslím, že kdysi to bývalo snad tak, že se muselo prokázat, že tam ten spolubydlící babičky fakt bydlí. Pak mu byt k užívání zůstal. Ale nedivila bych se, kdyby to zkrouhli - těch bytů je málo a měly by se dát potřebnějším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.24 18:57

@mokkk a kdo je ten potrebnejsi prosim? Ukrajinci? Ja jsem treba matka 6ti leteho ditete a ziji s partneremm, ktery me psychicky tyra..a nemam kam jit..a na ubytovnu jit nechci a drahe najmy platit taky ne..

• Citovat
  • Upravit
12634
18.2.24 19:00
@Anonymní píše:
Zdravim.
Je to sice passe, ale zajimalo by me to:Je to asi 29 let, co mi umrela babicka, bydlela v mestskem byte v Praze Nuslich. Tehda si pamatuji, ze babicka jeste zila a rikala memu otci, ze by si tam mel napsat trvaly pobyt, aby v pripade jejiho umrti ten byt mu zustal. Trvaly pobyt tam mel i jeho bratr, ktery tou dobou bydlel s manzelkou na ubytovne.Teta to myslela tak, ze by tam bydleli ona a strejda a az bychom mely se sestrou 18,predalo by se to nam(ci po studiu),stryc vlastni totiz nema vlastni deti, v jeho linii jsem jen ja a sestra.Teta ma dceru a vnoucata(manzelka stryce)z 1.manzelstvi. Jenze nasi nic neudelali, zrejme se bali, ze stryc si byt necha a pozdeji asi odkoupi(nevim kolik tenkrat staly byty a zda sly mestske odkoupit)ci jak to bylo.Nasi chtelo byt vratit statu, ac babicka otci rikala, at se tam necha napsat na trvaly pobyt a semtam se ukaze…No byt se vyklidil a vratil statu. Doted nechapu mysleni rodicu…Meli k tomu opraveny duvod nebo to opravdu byla blbost a my bychom ted se sestrou mely byt, nebo nekde bydlet v mestskem byte, obe resime bydleni.Diky

Matne si vzpominam ze za sociku to s nejakymi byty fungovalo, me pradeda taky nechal prihlasit k nim abych mohla tam bydlet a ano mela jsem tam par let stale bydliste. Jenze jsem si pak koupila byt jinde. Deda to pak vymenil za byt v pecovatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
18.2.24 19:00
@Anonymní píše:
@mokkk a kdo je ten potrebnejsi prosim? Ukrajinci? Ja jsem treba matka 6ti leteho ditete a ziji s partneremm, ktery me psychicky tyra..a nemam kam jit..a na ubytovnu jit nechci a drahe najmy platit taky ne..

Tak běž k rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.2.24 19:01
@Anonymní píše:
@mokkk a kdo je ten potrebnejsi prosim? Ukrajinci? Ja jsem treba matka 6ti leteho ditete a ziji s partneremm, ktery me psychicky tyra..a nemam kam jit..a na ubytovnu jit nechci a drahe najmy platit taky ne..

Tak se nech týrat :zed: to je fakt argument jak stehno. Nechci platit drahy nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
18.2.24 19:02
@Anonymní píše:

Proč napadáš Ukrajince? Oni za tvůj život nemohou. Jak víš, že městské jsou jen pro ně? Píšeš tu nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.24 19:03

@Zeoli :DDDD to prave nemuzu..ac tam mam TP a ac byt vlastnim spolecne se sestrou, bydli tam sestra s matkou(ktera je bremeno)a souziti s ni neni mozne. Matka je psych nemocna a vyhazovat ji taky nechci..souziti by nebylo mozne.

• Citovat
  • Upravit
56505
18.2.24 19:03

Rodiče byt vrátili. Nemáš žádné právo se na ně zlobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
18.2.24 19:04

@topazio proc? mohla jsem mit byt, protoze delam ve sluzbach a nemam, protoze byty nejsou a vsechny jsou prideleny obcanum Uk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.24 19:05

@Tichošlápek kdyz na nej nemam?

• Citovat
  • Upravit
56505
18.2.24 19:06
@Tichošlápek píše:
Tak se nech týrat :zed: to je fakt argument jak stehno. Nechci platit drahy nájem.

Zakladatelka kope do všech okolo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21976
18.2.24 19:06
@Anonymní píše:
@topazio proc? mohla jsem mit byt, protoze delam ve sluzbach a nemam, protoze byty nejsou a vsechny jsou prideleny obcanum Uk..

Ti Anglani se mají… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.24 19:07

@topazio zase nejaka chytrolina..ptam se na to, na co se ptam v uvodu..

• Citovat
  • Upravit
56505
18.2.24 19:07
@Anonymní píše:
@topazio proc? mohla jsem mit byt, protoze delam ve sluzbach a nemam, protoze byty nejsou a vsechny jsou prideleny obcanum Uk..

Dej si studený hadr na hlavu. Na byt, ve kterém kdysi žil tvůj rodinný příslušník nemáš žádné právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí