Přežila jsem zkušební dobu, mohou mě jen tak vyhodit?

13331
22.1.15 09:33

Přežila jsem zkušební dobu a vyhazov?

Dobrý den, ráda bych znala názor ostatních. Pracuji ve fabrice, kde se zaměstnanci střídají jako ponožky. Já jsem naštěstí zaměstnaná přímo přes firmu, druzí vedle mě přes agenturu. Smlouvu mám na půl roku a zkušební doba mě skončila před dvěma dny, smlouvu mám na HPP, klasický plný úvazek. Měla jsem za to, že když mě skončila zkušebka, tak jsem chráněná další tři měsíce a nemůžou mě jen tak vykopnout, leda s odstupným! Zítra má začít ve fabrice velký nával vyhazování zaměstnanců. Můžou mě vykopnout taky, bez odstupného, jak se jim zachce? Ani bych se nedivila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
22.1.15 09:35

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
22.1.15 09:40

@chipsa pokud máš smlouvu na dobu určitou, pak tě můžou propustit k poslednímu dni platnosti smlouvy.. jinak bez odstupného ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.1.15 09:41

Díky, když vidím co se kolem mě děje tak mám pocit že si zaměstnavatelé můžou dělat cokoliv. Důvod se vždy najde..Uvidíme co bude zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
22.1.15 09:43

Musí přijít 2-měsíční výpovědní doba, ne? Museli by dát výpověď oni a stejně 2 měsíce počkat. U nás lidi odcházejí taky a musí 2 měsíce čekat - tedy dali výpověď sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.1.15 09:50

@chipsa : nemuzou, okamzita vypoved po zkusebce je mozna pouze pri hrubem poruseni pracovni kazne, nebo jak se tomu nadava…pak jejich jedina jina moznost je te „prinutit“ podepsat dohodu, coz bohuzel nekteri zamestnavatele ruznymi zpusoby zkousi. Nebo ti rict, at uz nechodis, ale plat ti pobezi po celou vypovedni lhutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.1.15 09:51

@chipsa ne, ale můžou tě propustit po tom půl roce tím, že ti neprodlouží smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
22.1.15 09:57

@chipsa to by tě neprodloužili smlouvu a měli by klid ;). Možná propustí agenturní, tak se to ve fabrice dělá když nejsou zakázky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
22.1.15 10:00

Taky myslím, že primárně propustí agenturní, u tebe, když máš smlouvu trvající už jen 3m se to ani nevyplatí, leda pro hrubé porušení, což znamená 3 vytýkací dopisy a to do zítra určo nestihnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.1.15 10:00

V té fabrice je situace taková, že tam pracuje 80% agenturních, 20% stálých zaměstnanců přes firmu. Zmatek nad zmatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
22.1.15 10:04
@chipsa píše:
V té fabrice je situace taková, že tam pracuje 80% agenturních, 20% stálých zaměstnanců přes firmu. Zmatek nad zmatek.

U nás je to dost podobné a lidi spíše nabíraj, než propouštěj :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.1.15 10:05

Tak tady jedny naberou, druhé vykopnou.. Bez jakékoliv agenturní logiky. Jsem štastná že nepracuji přes agenturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
22.1.15 10:42
@chipsa píše:
Tak tady jedny naberou, druhé vykopnou.. Bez jakékoliv agenturní logiky. Jsem štastná že nepracuji přes agenturu.

Já přes agenturu jsem a pohoda. Nebojím se, že by mi neprodloužili smlouvu. Lidí mají málo, odchází jich plno - přešlo se z 3-směnného provozu (8h) na 2-směnný (12h). Já jsem naopak spokojená, vyhovuje mi to a jelikož jsem prošla zkušebkou (jiné špatně pracující během té doby vyhodili), tak vím, že jsem schopná a jsou za mně rádi :D Navíc už pod firmu ani neberou (finančně to není rozdíl), takže já to neřeším :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
22.1.15 13:45

Pozor si dej na nuceni do podepsani dohody o ukonceni pracovniho pomeru. V pripade dohody totiz nemusis dostat odstupne. Zamestnavatele pak casto pouzijou tvrdy natlak - vyhrozovani, zastrasovani, jsou pochopitelne v prevaze i do pocti lidi. Obrana je udrzet si chladnou hlavu a nic na miste nepodepsat. Nic! Idealne vzit papiry domu a prostudovat v klidu.
Ale predpokladam, ze budou resit agenturni zamestnance, kdyz jsou v takove prevaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat