Priberanie v tehotenstve

197
27.9.16 14:57

priberanie v tehotenstve

Ahojte baby,

prosim vas, pomalicky sa budeme snazit o miminko. Chcem sa opytat na Vasu skusenost s jedalnickom, cvicenim a priberanim vseobecne. Nechcem byt jedna z tych tehotnych, ktore sa,,opustia´´ a nasledne lutuju, ze nabrate kila nevedia zhodit. Som zvyknuta cvicit 2-3× do tyzdna, kruhovy trening alebo chodza do kopca v tepovke. Chela by som sa udrzat fit a zdrava a ak sa bude dat, aj relativne k svetu. Poprosim aby mi nepisali zeny typu: ked si tehotna mozes cokolvek…studujem medicinu tak zruba ovladam metabolicke procesy a narast jedla nemusi byt ako pre kona. Skor mi ide o Vase prakticke rady, postrehy…
Takze moje otazky su cca:

Kolko ste za cele tehotenstvo pribrali?
Ovplyvnilo to, ze sa o seba starate a cvicite velkost bruska? Kedy Vam brusko zacalo cca rast?
Mali ste po tehu strie?

Dakujem pekne za odpovede :*

PS ja mam 164 cm a tak 54 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9719
27.9.16 15:01

22kg přes břicho jsem měla před porodem 120cm
Velikost břicha se nedá ovlivnit, je to dané geneticky, mě rostlo okamžitě a postupně a hodně
strie nemám ani jednu, ale to je též genetika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
27.9.16 15:07

Fandím Ti, ale musím se smát :mrgreen: Trochu mi to připomíná mě. Před těhotenství 4× týdně fitko, běh, pevný jídelníček. Pořád jsem tvrdila jak, kromě toho pohybu, nic měnit v těhotenství nehodlám. Jooo jooo padl 8tt a mě začalo být neuvěřitelně zle, celý dny. Trvalo to do konce 13tt. A navalovalo se mi ze všecho co jsem do té doby právě jedla - zelenina, ovoce, müsli, ovesné kaše… Začali mi chutnat omáčky a knedlíky :lol:
Jakmile jsem udělala pauzu mezi jídly víc jak dvě hodiny, bylo mi hned hůř. Takže je super, že máš plán, ale uvidíš jak to nakonec dopadne.
Jinak já jsem ted ve 22. týdnu, mám nahoře 7kg a do 20. týdne jsem žádné břicho neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
27.9.16 15:10

Při 1. těhotenství 14kg, bříško tak od 5.měs. začalo vykukovat. Při druhém těhu 24kg, břicho mnohem dřív a mnohem mnohem větší. Strie žádné nemám. A 168cm a 53kg. Jedla jsem a jím na co mam chuť. Neomezovala jsem se v ničem, vyjma těch klasických zakázaných jídel typu plísňové sýry, alkohol…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.9.16 15:11

@Kikuška90 aspon som rada, ze nie som sama, kto ma nejaky plan :D urcite, ono sa to vyvine samo, to je mi jasne, telo si povie co ano a co nie…len by som rada pocula a vedela, ze existuju aj zeny, ktore neprepadli knedlikom- neratam cheat days, tie mam aj teraz :D a zvladli to treba s takym ormlanym prirastkom vahy max 13 kg a po tehu vyzerali normalne, nie ako mala gula :D ja som este dost nizka, tak si budem musiet davat este vacsi pozor haha…ale tak 22 tyzden a 7 kg je super, nie? Na to brusko sa pytam aj preto, ze ak by sa zadarilo, tak by sme to nasicm chceli povedat ako dar na Vianoce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
27.9.16 15:12

Ahoj, asi te zklamu, ale zkusenost moje i mnoha lidi, co znam, je stejna- nabirani v tehotenstvi z 90procent neovlivnis. Proste nekdo nabere 40kg, nekdo 8kg. Ja, ktera teda bohuzel zeru neskutecnym stylem, vahu mam prumernou ke sve vysce, jsem nabrala pouze tech 8kg, a to jsem jedla naprosto vse, co mi pod ruku prislo :oops: Bricho velke, dost plodove vody- opet vec, co neovlivnis. Ale opravdu jen to bricho, strie nikde ani jedna, dcera tri a pul kila. Vsechna kila jsem nechala v porodnici. Kamaradka, celej zivot na salatech, v tehotenstvi skoro nejedla 8o, 37kg nahore, strie vsude…a takovych prikladu znam fakt hodne. A kazdy tehotenstvi to muze byt jinak- 20kg nahore u prvniho, pri stejne strave jen 10kg u druhyho. Proste vseobecne to neovlivnis /pokud se samozrejme nejak morbidne nepreziras- to pak nabere i ten, kdo neni v tom :D /

Příspěvek upraven 27.09.16 v 15:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437

@simusiacik ahoj, jsem stejně vysoká, jako ty..před prvním otěhotněním jsem měla 50kg, v prvním trimestru jsem zhubla, rodit jsem šla 3 týdny před termínem s 56kg, do týdne po porodu jsem měla 50kg, do 2m 48kg..obvod břicha před těhu kolem 60 cm, před prvním porodem 92cm
U druhého jsem startovala na 48kg, rodit šla s 59-60kg, kolísalo mi to, obvod břicha přes 101cm..v obou těhotenstvích mi hodně tvrdlo břicho, tak jsem se moc nehýbala, o cvičení nemohlo být ani řeči..jedla jsem v obou těhotenstvích, na co jsem měla chuť, a el ani u jednoho mi moc nejelo sladké, spíš maso, u druhého jsem frčela na džusech a byla schopna vypít i litr a pul denně..vím, že to není zdravé, ale prostě jsem „musela“..teď 3m po druhém porodu(oba císařem)jsem na své váze, přes břicho mám asi 64cm - potřebuji zapracovat na rozestupu svalů..
Strie na břiše nemám, zato z puberty jsem pruhovaná celá:-) mazala jsem Elancylem, vřele doporučuji..
Takže ne, po porodech člověk nemusí vypadat jako skříň..

Příspěvek upraven 27.09.16 v 15:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
@Kikuška90 píše:
Fandím Ti, ale musím se smát :mrgreen: Trochu mi to připomíná mě. Před těhotenství 4× týdně fitko, běh, pevný jídelníček. Pořád jsem tvrdila jak, kromě toho pohybu, nic měnit v těhotenství nehodlám. Jooo jooo padl 8tt a mě začalo být neuvěřitelně zle, celý dny. Trvalo to do konce 13tt. A navalovalo se mi ze všecho co jsem do té doby právě jedla - zelenina, ovoce, müsli, ovesné kaše… Začali mi chutnat omáčky a knedlíky :lol:
Jakmile jsem udělala pauzu mezi jídly víc jak dvě hodiny, bylo mi hned hůř. Takže je super, že máš plán, ale uvidíš jak to nakonec dopadne.
Jinak já jsem ted ve 22. týdnu, mám nahoře 7kg a do 20. týdne jsem žádné břicho neměla.

Tělo si řekne samo, co potřebuje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
27.9.16 15:14

Jdes na to moc vedecky. Uvidis, jak to bude u tebe. Muze ti byt ze zacatku tak zle, ze tezko budes zvladat den nebo ti bude dobre. Nekdo pribere moc a muze to byt jen zavodneni a nekdo malo a ma problem to zhodit. Mne se strie udelali az posledni tyden a to jsem mela mega bricho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
27.9.16 15:14

Jinak teda před těhotenstvím jsem měla 57kg a mám 160 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.9.16 15:15

@Ice79 dakujem pekne za odpoved, tych 14 je teda super :dance: je pravda, ze to druhe tehu je vraj vidiet skor a zena aj viac priberie… ako hovorila hore kopejka, asi je to aj o genetike…tie strie zavidim, mne sa spravili uz v puberte a to som zasadne nepribrala, takze asi budem mat k nim sklon :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
27.9.16 15:18

@simusiacik No ono se to zdá, že 7kg moc není, ale jsem sotva v půlce a myslím, že to nabere ještě rychlý spád. Navíc si připadám spíš taková rozkydlá :roll: :mrgreen: A to už se ted s jídlem držím mnohem lépe než ty první týdny. A to bříško asi fakt moc neovlivníš. Já nemám žádné břicho od jakživa, navíc jsem ho ve fitku dost zpevňovala, takže mi vážně vykouklo až kolem toho 20. týdne. Ale jsou lidi, na kterých je to poznat už v 1. trimestru.
Jinak poměrově jsem na to dost podobně jako ty, před těhu 166cm a 56kg. Spoléhám na to, že se po porodu vrátím co nejvíc do starých kolejí ohledně sportu a bude to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
27.9.16 15:19

Ahoj první těhotenství +22kg žádné strie a jedla jsem na co jsem měla chuť.. Druhé těhotenství + 7kg zatím jsem 39+1tt a jím na co mám chuť a nemám žádné strie. V obou těhotenstvích jsem necvičila. Měla jsem jen klasický pohyb. Dlouhé procházky + kolotoč doma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
27.9.16 15:20

Před oběma těhu cca 50kg, výška 160cm

obě těhotenství komplet celý prozvracený a proležený v posteli, do šestého měsíce ani kg nahoře, pak u prvního 12 u druhého 11 kg, obě děti měly přes čtyři kila, při návratu z porodnice jen 3kg navíc, která šla dolů v šestinedělí.

měla jsem opravdu velká břicha i lékaři v porodnici říkali, že to neviděli, mazala jsem se od 5 měsíce a strie ani jedna

Příspěvek upraven 27.09.16 v 15:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.9.16 15:20
@simusiacik píše:
Ahojte baby,

prosim vas, pomalicky sa budeme snazit o miminko. Chcem sa opytat na Vasu skusenost s jedalnickom, cvicenim a priberanim vseobecne. Nechcem byt jedna z tych tehotnych, ktore sa,,opustia´´ a nasledne lutuju, ze nabrate kila nevedia zhodit. Som zvyknuta cvicit 2-3× do tyzdna, kruhovy trening alebo chodza do kopca v tepovke. Chela by som sa udrzat fit a zdrava a ak sa bude dat, aj relativne k svetu. Poprosim aby mi nepisali zeny typu: ked si tehotna mozes cokolvek…studujem medicinu tak zruba ovladam metabolicke procesy a narast jedla nemusi byt ako pre kona. Skor mi ide o Vase prakticke rady, postrehy…
Takze moje otazky su cca:

Kolko ste za cele tehotenstvo pribrali?
Ovplyvnilo to, ze sa o seba starate a cvicite velkost bruska? Kedy Vam brusko zacalo cca rast?
Mali ste po tehu strie?

Dakujem pekne za odpovede :*

PS ja mam 164 cm a tak 54 kg

Ja mam 162 a pred tehu jsem mela 54. Ted v 31tt jsem na 64, kolik jeste priberu je ve hvezdach.

Pokud studujes medicinu jak tvrdis, tak bys ale mohla vedet, ze kazda zena pribira jinak, u kazde zeny ma tehotenstvi jiny prubeh.

Ale zde moje postrehy:

1. Mozna ti bude na zacatku spatne, nektere zeny diky nevolnostem zhubnou, takze kdyz pak zacnou pribirat, neprojevi se to okamzite. Ja napriklad netrpela na zadnou nevolnost, takze jsem nic nezhubla.

2. Sportovat se da i v tehotenstvi, samozrejme opatrne. Nicmene, v tom ti preju hodne stesti, vetsina zen je rada, ze dycha. Jinak receno, tehotenstvi doprovazi docela slusna unava a zkraceny dech.

3. Ano, clovek se nemusi cpat jidlem horem dolem. Ja nemam ani potrebu jist vic, ani nejake divoke chute a ani nemusim sladke. Na zacatku tehotenstvi jsem ale musela jist okamzite, kdyz jsem pocitila hlad, jinak se mi delalo nevolno. Sysela jsem, ze to tak ma hodne zen, zahaneji nevolnost jidlem. To se muze ale nemusi projevit na vaze, zalezi na tom, jake jidlo na tu nevolnost zabira. No a ruzne zeny to maji jinak, nektere holt citi potrebu jist a jist… to pak sama uvidis, jak to bude u tebe.

Vzato kolem dokola, ja si take delala iluze, jak ja budu davat pozor na vahu, jak nepriberu vic nez 10kg a uz mam 10kg nahore a to me cekaji jeste 2 mesice. Jim primerene porce, nejim sladke, nemusim lezet v posteli, normalne chodim do prace a stejne nabiram vahu.

Myslim, ze clovek si muze delat iluze jake chce, telo si bude delat co chce.

Jo a promin ze jsem zvedava: rikas, ze studujes medicinu. To studujes na doktora na univerzite, nebo se pouze samostudiem zajimas o lekarstvi?

Protoze, docela me udivila tva touha si behem studia poridit miminko. To je myslim dost neslucitelne se studiem mediciny na univerzite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí