Priberanie v tehotenstve

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19198
27.9.16 15:21
@Ice79 píše:
Tělo si řekne samo, co potřebuje. :D

A já tomu nikdy nechtěla věřit a říkala jsem si, jak se ovládnu 8o No né, vždycky to jde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
27.9.16 15:25

Tak tohle se dopredu tezko pozna, kazde tehotenstvi je jine. Zalezi i na veku, metabolismu atd.

1. V prvnim teh. jsem zezacatku neustale zvracela, mela prujmy a bylo mi zle (na alergologii mi zjistili alergii na kasein). Nastesti to bylo jen v noci a vecer, do prace jsem chodila. Pila jsem sladke mineralky, jedla presnidavky, proste byla jsem rada, kdyz mi z neceho nebylo spatne. Zhubla jsem asi deset kilo, v peti mesicich to preslo, pribrala jsem tak dvanact, rozdil dve kila vuci puvodni vaze. Do jidla jsem se musela nutit, brisko v osmem mesici asi jako v patem, koupila jsem si jen dvoje kalhoty a dve halenky a trochu vetsi kabat na zimu. Zacala jsem pribirat az po porodu, vstavani co dve hodiny a krmeni sondou na zdravem stravovani neprida, zvlaste kdyz je clovek mesic na nemocnicni strave. Jo rodila jsem v 35tt, predcasny porod hrozil od 29tt. Cviceni nebylo, ze zacatku kvuli nevolnosti, pak zase prisny klid na luzku.

2. Ted jsem podruhe tehotna, jsem v 34tt, od 22tt klidovy rezim, pribrala jsem zatim asi osm kilo, hodne na prsou, zadku a stehnech, bricho mam celkem male. Cvicit jsem byla ze zacatku, pak mi to nedelalo dobre. Nevolnosti nebyly nastesti takoveho rozsahu, jen kvuli prujmum opet alergologie, voila pridala se alergie na soju. Maso jsem prvni tri mesice nemohla ani videt, zato jsem se cpala salaty a zeleninou. V tretim trimestru toho pulku jist nemohu kvuli bolestivemu nadymani Ale minimum pohybu se projevuje. Bricho navzdory predtehotenskemu cviceni pilates a vsemu moznemu vyskocilo uz pred tretim mesicem, musela jsem si 2× menit cislovani podprsenky, obleceni jsem nakupovala uz pred tretim mesicem a to jsem nahore mela snad pul kila.

Takze za me: chtela jsem v tehotenstvi cvicit, ale proste to neslo. Dopredu nevis, jak bude telo reagovat a na pribirani je zradne kojeni, nekdo zhubne, nekdo naopak pribere a totalni nevyspani opet nenahrava vyvazenemu stravovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.9.16 15:28
@Kikuška90 píše:
A já tomu nikdy nechtěla věřit a říkala jsem si, jak se ovládnu 8o No né, vždycky to jde :mrgreen:

U me to stejny. Jeste jsem rikala manzelovi: chapes to, prej 11-15kg a to jsou zensky, co priberou 20 a vic. To se mne teda nestane!

Hehehehehe, ted se tomu smeju. A na vahu uz kaslu, moje telo si dela co chce a dietu v tehu drzet nehodlam.

Příspěvek upraven 27.09.16 v 15:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
27.9.16 15:30

Neovlivnis vubec nic… ja mam bricho malinke a nabrala jsem zatim ctyri kila (29tt), cimz jsem stale asi tri kila pod puvodni vahou. Jim skoro co chci, nehybu se, ponevadz me vsechno boli, neustale mi tvrdne bricho, a cokoli komplikovanejsiho nez sezeni v praci + nakup je nad me sily. Plus me trapi zlucnik, ktery mi ovlivnuje co muzu jist (paradoxne tezka smazena jidla klidne, drobne ovoce, celozrnne pecivo a jine zrnickove veci = spital). Takze neplanuj, muzes si ani nevsimnout ze jsi tehotna a pokracovat v cviceni, nebo od prvnich tydnu mit klidovy rezim, jako ja. Taky jsem si planovala jak budu dal behat a cvicit jogu. Ha! Tudle nudle, jsem rada za kazdy pohyb kdy mi bricho brutalne neztvrdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
27.9.16 15:42

Ha,,ha to jsou ta předsevzetí. Jsem sportovkyně - běhám maratony. Těhotná jsem byla třikrát a vždycky jsem přibrala přes 30 kilo. Byly doby, kdy jsem si prostě musela koupit makový závin (který normálně nesnáším) a měla jsem co dělat, abych to vydržel, až projdu kasou. Za kasou jsem se na něj vrhla a CELÝ! ho secpala. A pak jsem si stoupla do fronty ještě jednou a zajedla to utopenci :) Jako fakt jsem si nedokázala pomoct. Sama za sebe se stydím, ale prostě tomu nešlo poručit.
No a aby to mělo happy-end, po porodu jsem vždycky dokázala v pohodě zhubnout zpět na výchozí váhu

• Citovat
  • Upravit
191
27.9.16 15:43

Ahoj, já jsem tedy celý život oplácaná a protože jsem otěhotněla v dost „tlustém období“, tak jsem se hlavně snažila udržet aspoň stávající váhu. První 3 měsíce to šlo samo kvůli nevolnostem a pak dlouhé procházky, zdravá a pravidelná strava a dobroty jen výjimečně. Teď jsem 28+4 a mám nahoře jen 3kila. Ale je pravda, že hubené holky prostě přiberou víc, tlusťošky jako já mají z čeho brát :) Neznamená to ale, že se to nedá korigovat. Nicméně přibereš. Děloha, voda, mimčo, prsa- všechno něco váží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.9.16 15:47

@warita Dakujem za vycerpavauju odpoved. Samozrejme, kazdy zvlada tehotenstvo inak a inak pribera, skor ma zaujimali jednotlive pripady. Za doktora, som v medzirocniku, urcite sa to da ;) je potrebne mat hlidani ked si doobeda v skole- co tiez nie je kazdy den a skuskove je ako na kazdej inej skole… je to narocne, ale existuje aj rozlozenie rocnika a mna netlaci cas, mam uz inu VS dostudovanu, takze toto je nad ramec a prave chcem dokoncit popri oboch materskych, aby som rovno mohla do praxe a makat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
27.9.16 15:48

@Puchatka Ahoj :mavam: taky jsem otěhotněla jak píšeš v „tlustém období“ :) teď začínám 16týden a mám nahoře 3kg, ale v bříšku dvojčátka, takže se děsím kolik kil ještě naberu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
27.9.16 15:54

@kanka80 Tak to je krása, moc gratuluju :D Však uvidíš, s dvojčátkama je to asi jiné, ale já se fakt hlídám, aby měl prcek vše, co potřebuje, ale abych nebyla jak koule :) Občas je to těžší, ale chci to vydržet. Jde to, tak držím pěsti i Tobě a hlavně ať jsou bobci v pořádku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
27.9.16 16:05

Měla jsem 10 kilo navíc v prvním těhotenství, 14 ve druhem. Strie žádné. Ale cpala jsem se hrozne a teď při kojení je to ještě horší :oops: a nehýbu se nijak jen pomalé procházky. Na svoji váze jsem byla vždy cca dva měsíce po porodu. Tohle je individuální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
27.9.16 16:06

@simusiacik Ahoj první těhotenství + 35 kg, do roka vše dole ( porod -10kg, po šestinedělí - dalšich 5kg ) potom jsem začala sportovat, taky fitko a různé jiné druhy sportu a po pár letech jsem znova otěhotněla. Cvičila jsem cca do 20tt, ale pak už jsem neměla sílu ani energii a od 30tt jsem ráda že vstanu z postele bez větších bolestí momentálně jsem skoro 38tt a představa, že bych měla jit cvičit s břichem o obvodu 120 cm a 22 kg navrch je víc než usměvná. Jsem ráda, když ujdu 400m do školy a 400m zpět 2× denně pro dcerku. Jo jo taky jsem si říkala, že teď chci být fit né jak v prvním těhotenství, ale existuje taky genetika, kdy se prostě ať chceš nebo ne - hlídáš se a nejíš sladké snažiš se jíst zdravě, tak tělo zadržuje chtě nechtě vodu a dělají se i vnitřní otoky, které neovlivníš. Asi takhle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
27.9.16 16:13

Každá jsme jiná, já počítala s tím, že třeba priberu i 20 kg ( byla jsem s tím smířená, mamca takhle pribrála při druhém těhotenství a už se kil nezbavila. No poprvé jsem přibrala 10 kg a při druhém 7 kg, sport žádný a ani diety žádné, jedla jsem, na co jsem měla chuť. Jinak před prvním těhotenstvím 54 kg a 160 cm a půl roku po porodu 47 kg ( díky kojení, fakt žádný sport ani diety ), to samé po druhém těhotenství ( to jsem teda měla jen 60 kg ) a opět 47 kg po půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
27.9.16 16:16

Já se nijak neomezovala v jídle první trimestr jsem teda zhubla pět kilo ale protože mi bylo pořád špatně. Pohybově jsem na tom byla stejně jako před těhotenstvím téměř nulově protože jsem na vozíku a přibrala jsem „jen“ 8kg břicho jsem taky neměla moc velké, ale zůstalo mi několik strií z toho jedna hodně velká, ale to má asi každá dané. Jsem zvědavá kolik přiberu v tomto těhotenství zatím mám dvě kila dole a to jsem ve 20.tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.9.16 16:18

Ja zatim nemam strie, ale myslim, ze budou. Tkan kolem pupiku pne az hruza. Tohle moje bricho nerozdycha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
27.9.16 16:34

U prvního mimča jsem měla nahoře 17 kg, strií hodně, ale jsem ekzematik, tak k tomu mám sklony. Přibírala jsem pravidelně snad od 7. týdne, špatně mi nebylo, trápily mě alergie.
Teď u druhátka jsem v 19. týdnu, mám od začátku těhotenství dole 4 kg, trápily mě nevolnosti, to jsem u prvního neznala. Na druhou stranu mě ale netrápí alergie, takže jsem moc ráda.
Každé těhotenství je jiné, každá maminka ho zvládá jinak. Jedna má malé bříško a přesto strie, druhá velké a bez strií. Je to o genetice. Je fajn si hlídat zdravý jídelníček i dostatek pohybu, a samozřejmě všechno s rozumem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí