Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maitta tobě radím omezit nebo přestat uplně kouřit, spraví se ti tím chutě ![]()
@welovefashion píše:
to není možný, máš zkreslené vnímání,,,moje holka má o 10 kg a 10 cm víc a má krásnou atletickou postavu…
Tohle nejde poměřovat, těch 10 cm dělá velký rozdíl a u takhle malých výšek odpovídá tak 20 kg. Já měla při 153 (asi někdy v 10 letech) 36 kg a byla jsem třídní tlouštík. O 3 roky později jsem měla 165 a 48 kg a byla jsem jak vyžle. ![]()
@mackA159 A pomáhá ti to? Já mám spíš obavu z toho, jestli to momentálně v sobě vůbec udržím.
@Tomie píše:
Tohle nejde poměřovat, těch 10 cm dělá velký rozdíl a u takhle malých výšek odpovídá tak 20 kg. Já měla při 153 (asi někdy v 10 letech) 36 kg a byla jsem třídní tlouštík. O 3 roky později jsem měla 165 a 48 kg a byla jsem jak vyžle.
no já myslím, že měla při 153 cm 37 kg a byla pořád stejná, ale je pravda, že dcera sportuje, takže má místo tuku svaly ![]()
@Tomie píše:
Tohle nejde poměřovat, těch 10 cm dělá velký rozdíl a u takhle malých výšek odpovídá tak 20 kg. Já měla při 153 (asi někdy v 10 letech) 36 kg a byla jsem třídní tlouštík. O 3 roky později jsem měla 165 a 48 kg a byla jsem jak vyžle.
No právě. Ono to vůbec není o váze a výšce, ale typu postavy. Já mám dobrou postavu při 163 cm a 52 kg. Jakmile mám víc, jsem tlustá. No a teď jsem megatlusta. Jako dítě jsem byla hubenoucka, drobná, malá. Moje dítě po mně určitě není.
@Tomie píše:
Vzhledem k tomu, že jsi byla pod 10 percentilem tak určitě.
@welovefashion píše:
to není možný, máš zkreslené vnímání,,,moje holka má o 10 kg a 10 cm víc a má krásnou atletickou postavu…
Zkreslenou představu? Mám kolem sebe spoustu dětí v podobném, stejném věku. Moje dítě má nejsilnejsi stehna (některé holčičky mají snad poloviční) a největší zadek. Je pevná.
@Sára 1 píše:
Zkreslenou představu? Mám kolem sebe spoustu dětí v podobném, stejném věku. Moje dítě má nejsilnejsi stehna (některé holčičky mají snad poloviční) a největší zadek. Je pevná.
Více než 90% stejně vysokých dívek váží víc.
@Sára 1 píše:
no tak jestli chodí třeba na balet nebo gymnastiku, kde jsou samé vyžle, tak trošku máš ![]()
napsala jsi, že má velká stehna a obrovský zadek, to fakt mít nebude… a jen doufám, že jí tohle neříkáš ![]()
@maky 1993 píše:
@mackA159 A pomáhá ti to? Já mám spíš obavu z toho, jestli to momentálně v sobě vůbec udržím.
Je to náhrada jednoho velkého jídla, co se kalorií týče. Zkus si vše co sníš zaznamenat do katolických tabulek.
Chápu, že jsi unavená, když jsi na 3 děti sama. Musíš prostě jíst s dětmi. Starším jídlo na talíř, mladšímu klidně kousky do mističky, jíst a u toho dokrmovat toho menšího. A ráno ke kafi něco výživného, nejen cigaretu.
@Alušáček to není že bych neměla hlad, to je spíš o čase. Děti mi nechodí po obědě spát dcera (4roky) se krmí sama ale syn (2,5 roku) se nekrmí sám jen něco málo spíš ho nakrmim abys se najedl pořádně. Syn (1rok) taky ho musím krmit jelikož to ještě pořádně neumí a tím pádem už na to i zapomenu že jsem měla hlad
@welovefashion kouřím minimálně 1deně a to když ještě děti spí (před dětmi nekouřím)
@Sára 1 dříve jsem to nějak neřešila myslela jsem si že to bude časem dobrý, ale po třech a mít furt 35kg to už mi bylo divný. Tak jsem to zkoušela zase nevnímat a žít normálně jak jsem zvyklá ale teďka to je horší. Když třeba uklízím nebo vařím tak si musím sednou nebo mi není dobře. A nebo když dlouho nosím malého (14kg) tak mne bolí v pod bříšku jako kdyby kila. Tak už musím ze sebou něco dělat. Nesmí se mi nic stát jelikož moje děti nikoho nemají jen mne
@welovefashion píše:
no tak jestli chodí třeba na balet nebo gymnastiku, kde jsou samé vyžle, tak trošku mášnapsala jsi, že má velká stehna a obrovský zadek, to fakt mít nebude… a jen doufám, že jí tohle neříkáš
Nepsala jsem, že obrovsky, ale poradny. Teď si toho už všimlo víc lidí, i mi to někdo rekl. V krataskach je to pry víc vidět. Samozřejmě jí říkám, že má krásný zadeček (rozhodně neříkám, že je velký). Má pevnou postavu. Tělo má drobné.
Myslela jsem všechny děti v okolí, holčičky, které bydlí kolem nás, ze třídy, od známých… Všechny jsou takové drobnější, měkčí. Jedna holčička je snad polovični, ale není vůbec pevná. A co vím o baletu, tak u nás tam nechodí samé drobné holčičky.