Přibrat společně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15492
16.7.22 11:39
@Havlova píše:
Více než 90% stejně vysokých dívek váží víc.

Tak já přesně nevím. Naposledy to bylo 35 kg. To se mi nezdá. Myslím, že holčičky v okolí víc neváží ani náhodou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42133
16.7.22 11:42
@Sára 1 píše:
Tak já přesně nevím. Naposledy to bylo 35 kg. To se mi nezdá. Myslím, že holčičky v okolí víc neváží ani náhodou. :nevim:

Když koukneš na percentilové tabulky, je pod 10 percentilem, co se týče poměru váhy k výšce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
16.7.22 11:44

Od od @Maitta to je jasné, že je pro tebe těžké nosit 14 kg. Na prvním místě musíš jíst!!! Jinak nebudeš mít sílu na děti. A myslí na své zdraví. Sama píšeš, že se musíš postarat o děti a pokud nebudeš zdravá, bude to těžsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
16.7.22 11:49
@Havlova píše:
Když koukneš na percentilové tabulky, je pod 10 percentilem, co se týče poměru váhy k výšce.

Máš nějaký odkaz? Nejspíš má víc, dlouho jsem ji nevazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42133
16.7.22 12:00
@Sára 1 píše:
Máš nějaký odkaz? Nejspíš má víc, dlouho jsem ji nevazila.

Zadej percentilové tabulky dívky do vyhledávače. Nebo je najdeš na stránkách Státního zdravotního ústavu (SZÚ). Nebo byly kdysi (teď nevím, mladší bude 17) v očkovacím průkazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.7.22 12:29

@Sára 1 a o to mi právě jde že musím být zdravá. Právě proto tady dledam kamarádku nebo aspoň na pomoc a hlavně podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
16.7.22 12:31
@Havlova píše:
Zadej percentilové tabulky dívky do vyhledávače. Nebo je najdeš na stránkách Státního zdravotního ústavu (SZÚ). Nebo byly kdysi (teď nevím, mladší bude 17) v očkovacím průkazu.

Právě že jsem nic moc vhodného nenašla. Mrknu později. Vždy se moje dítě vymykalo tabulkám - od 1.mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
16.7.22 12:32
@Maitta píše:
Zdravím, založila jsem novou diskuzi přibrat společně. Je mi 22 let, vážím 35kg, a měřím 151cm. Mám 3děti ve věku 4roky, 2,5roku, 1rok. Jsem sama, žádné hlídání nemám a sama na sebe čas už vůbec ne. A tak jsem si řekla že bych to zkusila sváma třeba jen přes soc. Sitě. A snad to pomůže. U mne stravování nic moc (spíš 3%) popišu vám to.
Snídaně-kafe (když ještě děti spí tak cigáro)

Svačina-třeba kousek chleba z dětmi

Obed- ochutnávání jestli je to dostatečně kořeněné

Svačina-kafe + buchta nebo oplatek

Večeře-chleba z máslem rajče nebo okurek. A nebo jen rychlovka co děti nesnědli. Tak snad by se semnou stimhle popral a pomáhal mi někdo k tomu ve2 nebo více lidmi je to lepší.. jinak děkuji za vaši pozornost a podporu :palec: :potlesk:

Přestaň kouřit. Já takhle nabrala ca 10 kg, jen to hvízdlo :lol: A jako příjemný benefit ti zůstane více peněz, které můžeš investovat – v tvém případě ideálně do dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
16.7.22 12:32

@Maitta Třeba se někdo ozve. Ale stejně musíš sama. Dej si třeba závazek, že vždy, když budou jíst děti, sníš něco taky. Víš kolik maminek přibere jen dojidanim po dětech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42133
16.7.22 12:36

A co zkusit si to psát do těch kalorických tabulek? Prostě povinně to sním a zapíšu. Nebo, když krmíš děti tak velký talíř a jednu lžíci dítě, jednu ty. Ale fakt bych se snažila, ať se najedí sami a ty jen dokrmit. 5-10 kg by to fakt chtělo. Vždyť ty už nemůžeš ani menstruovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42133
16.7.22 12:39
@Sára 1 píše:
Právě že jsem nic moc vhodného nenašla. Mrknu později. Vždy se moje dítě vymykalo tabulkám - od 1.mesice.

Mě mimo tabulky nepřijde. Dcera v té době 165? cm, 45 kg a menstruace. O synovi ani nemluvím, v 17 něco přes 2 metry a asi 65 kg (chodící anatomický atlas).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.7.22 12:48

@Havlova Já krmim většinou 2 děti z jednoho talíře mám to tak rychlejší, stalo se hodně krát že jsem jedla zároveň sněma ale já pak stresovala jsem jestli jsou dostatečně sítí jestli nemají hlad. Přiznávám že mám v životě hodně stresu a starostí stává se že se ráno probudím a jsem vystresovaná. A nebo nervózní a držím to v sobě aby děti nebyli nervózní a vystresovaní ze mne. Stává se že po nocích brečím už nevím kudy kam a nevím zda to zvládnu ale snažím se být silná a snažím se sama v sobě věřit a neshazovat se sama před sebou. Každý večer myslím na lepší žítřky. Že přijde den kdy se všechno obrátí ke mně a ne pro ti mne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42133
16.7.22 12:53
@Maitta píše:
@Havlova Já krmim většinou 2 děti z jednoho talíře mám to tak rychlejší, stalo se hodně krát že jsem jedla zároveň sněma ale já pak stresovala jsem jestli jsou dostatečně sítí jestli nemají hlad. Přiznávám že mám v životě hodně stresu a starostí stává se že se ráno probudím a jsem vystresovaná. A nebo nervózní a držím to v sobě aby děti nebyli nervózní a vystresovaní ze mne. Stává se že po nocích brečím už nevím kudy kam a nevím zda to zvládnu ale snažím se být silná a snažím se sama v sobě věřit a neshazovat se sama před sebou. Každý večer myslím na lepší žítřky. Že přijde den kdy se všechno obrátí ke mně a ne pro ti mne

Tak jim prostě dej porce do talířků, ať jedí sami (u toho staršího je to dokonce lepší, ve školce ho nikdo krmit nebude), sobě nalož na talíř, jez a občas jim strč do pusy kus jídla. Jestli má ten roční 14 kg, hlady netrpí.
Jsi určitě dobrá máma, tak si trochu věř. Prostě je toho na jednu mladičkou holku hodně (ono by bylo i na o 10 let starší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
16.7.22 13:01
@Havlova píše:
Mě mimo tabulky nepřijde. Dcera v té době 165? cm, 45 kg a menstruace. O synovi ani nemluvím, v 17 něco přes 2 metry a asi 65 kg (chodící anatomický atlas).

Nevím, jak teď. Dlouho jsem se nedívala. Ale do 5 let se opravdu mimo tabulky byla. Ale pořád si jela růst a přibírání stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42133
16.7.22 13:04
@Sára 1 píše:
Nevím, jak teď. Dlouho jsem se nedívala. Ale do 5 let se opravdu mimo tabulky byla. Ale pořád si jela růst a přibírání stejně.

V tom případě to neřeš. Holt bude třeba vysoká (naše naštěstí nakonec jen 171, syn 210). Pokud roste dobře a je jí většina standardní konfekce její velikosti, je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová