Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Krásný den, prosím radu.
Včera mi paní zaslala peníze, cca kolem 7 hodiny večer.
Peníze stále nemám, mám air bank.
Ráda bych už ji zboží odeslala, paní tvrdí že peníze v pořádku odeslala..
Je možné že se peníze připíšou později…?
Děkuji.
@Marika29 píše: Více
To přece záleží i na tom, co má za banku ona. Ne každá banka podporuje okamžité připsání platby tak, jako tvoje air bank. Peníze nejspíš dorazí zítra.
Měla bys ji to odesílat nerada. Alespoň do té doby, než ti přijdou peníze. Je to těžké k pochopení?
Já bych to poslala, až mi peníze dorazí. Ale ještě existuje banka, která z osobního účtu neodešle peníze ihned? A nepřipíše max druhy den?
Příspěvek upraven 25.09.24 v 09:34
@unuděná píše: Více
Posílala to včera večer kolem 19 hodiny právě.
A právě kvůli tomu, pokud to lze tak si zboží objednávám na dobírku. ![]()
Ahoj, mám taky Airbank. Chodí mi dost plateb kvůli mému podnikání, takže už vím co očekávat. Peníze se připíší hned nebo nejpozdeji následující pracovní den kolem 8 hodiny ráno. Záleží jestli to neposílala nějakou složenkou nebo nějakým tím Paypalem atd, s tím zkušenosti nemám jak dlouho to trva. Jen s klasickým prevodem z banky.
@Marika29 já mám teda spořku, ale když někdo pošle z jiné banky platbu, která není okamžitá, tak se mi to připisuje až po dvanácté hodině (mně to dělá KB). Někdy i později po jedné.
Jinak není nic jednoduššího, než že by ti poslala screen platby. Ona by to už teď měla mít odeslané bez možnosti storna.
@Marika29 pokud má paní třeba UniCredit Bank, připíše se ti to během dneška, nejpozději kolem 14. hodiny.
Nic neposílej, dokud ti peníze nepřijdou. Ona si může psát co chce. Většinou to dělají podvodníci, že se dušují, že už dávno poslali, posílají screeny, které pak zase zruší.